Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - Virkiä  2 - 2

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemialle toinen tasapeli

Uudet peliasut loivat kauden toiseen kotiotteluun näyttävän joukkueilmeen. Itse ottelusta jäi jälleen hampaankoloon. Mahdollisuuksia oli parempaankin tulokseen kuin 2-2 (0-1) tasapeliin. Lopulta tasapeli oli oikeutettu tulos, sillä Virkiä oli avausjaksolla parempi ja johti ansaitusti. Toinen jakso oli yhtä selkeästi KPV:n.

- Puoliajalla pyrittiin tarkentamaan pelaajien rooleja ja nopeuttamaan syöttöpeliä, mikä hieman paransi peliämme, totesi Tony Mäen ja Aki Lyyskin kanssa valmennuksessa oleva Antti Ylimäki pelin jälkeen.

Avausjakso oli Akatemille yhtä kohmeinen kuin 4-asteisessa tuulessa värjötelleelle yleisöllekin. Virkiälle tuli jaksolla kolme hyvää maalipaikkaa, joista yksi onnistui. Kasper Unkurin viimeistellessä.

Akatemia sai heti toisen jakson alkuun hyvän otteen ja joukkueen nuorin eli B-junioreissa vielä pelaava Wegye Wegye teki tasoituksen jo 53.minuutilla. Kun Valtteri Palosaari teki kuusi minuuttia myöhemmin johtomaalin, näytti Akatemia rallattelevan voittoon. Virkiä sai kokkolalaisten näkökulmasta virheen seurauksena halvan tasoituksen ja siitä riittävästi itseluottamusta pitämään peli tasoissa loppuun asti. Akatemialla oli toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla kolme hyvää maalipaikkaa, mutta kaksi kertaa pallo meni ohjeuksesta metrin verran ohi ja kerran puolustaja sai jalkansa väliin tyhjän maalin edessä. Daw Malwal sai pallon myös maaliin, mutta rebarin perään rynnännyt Daw liputettiin paitsioon.

Kausi jatkuu jälleen viikon päästä kotiottelulla, kun viikon päästä Kokkolaan saapuu Sundom IF.

Akatemian nuorin pelaaja wegye Wegye iski joukkueelle kauden avausmaalin tasoittaessaan Virkiä-pelin 1-1:een.