27
HUH
19.00
Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - Esse IK  0 - 0

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemialle avauksesta piste

Kyllä näitä tosipelejä on jo pitkän kevään aikana odotettukin. Akatemia avasi sarjakauden maalittomalla tuloksella Esse IK:n kanssa.

Tasapelistä kumpikaan joukkue ei voi paljon valittaa, edes puolittaisia maalipaikkoja syntyi harvakseen. Akatemia oli ottelussa hienokseltaan palloa hallinnut osapuoli, mutta Esse puolusti tunnollisesti ja kaiken lukkona maalivahti Joakim Lönnkvist oli hyvä.

Akatemian paras maalipaikka syntyi jo toisella peliminuutilla. Kärkimies Matias Kentala paineli nopeudellaan väkisin yksin läpi, mutta Lönnkvist tuli hyvin vastaan ja sai jalkatorjunnan. Ehkä toiseksi lähimpänä maalia oli Oskar Ylimäki kovalla puskullaan kulmapotkusta. Maaliviivalla päivystänyt puolustaja sai kuitenkin putsattua pallon. Aivan lisäajan viimeisillä minuuteilla vaihdosta sisään tullut Daw Malwal pääsi ohjaamaan Miko Tornikosken vapaapotkun, mutta rimaa hipoen yli meni.

Oli Esselläkin kolme maalipaikkaa. Oliver Lakanen oli kuitenkin jokaisessa laukauksessa hyvin sijoittunut ja pallot pamahtelivat päin Lakasta.

Esse pyrki ohjaamaan pelin haluamaansa paikkaan ja sen jälkeen tultiin nykysuuntauksen mukaisesti yhtenäisellä prässillä riistoon. Akatemian taito riitti kuitenkin purkamaan prässit nopealla syöttöpelillä ja pääosin Esse taisteli palloista omalla kenttäpuoliskollaan Akatemian yrittäessä murtaa tiivistä ja tunnollista linjaa.

Valtteri Palosaari palasi vuoden mittaisen Pietarsaaren jakson jälkeen Akatemiaan. Muutaman kerran mies oli hyvällä pelinluvulla ja nopeudellaan päästä avopaikkaan, mutta aina tuli jotain väliin. Pirteä esitys kuitenkin. Laidalla Wegye Wegyen nopeus tuotti jatkuvasti tuskaa Essen oikealla sivustalle. Puolustuksessa topparipari Oskar Ylimäki - Elmer Kääntä hallitsi ilmatilaa ja hoiti myös jalalla osuutensa tyylikkäästi.

Tästä on hyvä jatkaa. Seuraava peli on jälleen kotiottelu, kun Virkiä tulee Kokkolaan. 

Tilastot

0 - 0

Esse IK
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola