Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - FC KTP
2018 - Edustus - Ykkönen
Klo 13:00 Keskusurheilukenttä, Kokkola
27
Lok

Toinen ottelupallo tarjolla, KPV-FC KTP LA 27.10.2018. klo 13.00


Otteluennakko KPV-FC KTP, 27.10.2018

Kauden viimeinen sarjapeli käsillä

KPV kohtaa kauden viimeisessä Ykkösen kotiottelussaan sarjapaikkansa jo varmistaneen FC KTP:n Kotkasta. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, Kokkolassa KPV oli parempi 1-0 ja Kotkassa Vihreä haki 1-3 vierasvoiton.

Kotkalaiset ovat siis varmistaneet sarjapaikkansa jo hyvissä ajoin, ja riippumatta lauantain ottelun tuloksesta raitapaidat sijoittuvat tämän kauden Ykkösessä seitsemänneksi. Joukkue on pelannut yhdeksän viimeisintä otteluaan ilman voittoa, joista kolmessa viimeisessä KTP ei ole tehnyt maaliakaan. Lauantain kohtaamisesta KTP:llä on sivussa ainakin pelikieltoinen puolustaja Kwame Watson-Siriboe.

Pelkkä suupala KTP ei missään nimessä Vihreälle ole, joten kaikki pitää kentälle jättää jotta voitto irtoaa.

KPV menetti jälleen yhden pelaajansa pidempiaikaiselle sairaslevolle, kun Ykkösen syyskuun pelaajaksikin valitun Sebastian Mannströmin jalka murtui edellisessä ottelussa. Uskomattoman määrän loukkaantumisia kohdannut Pallo-Veikko ryhmä ei ole takaiskuista lannistunut, eikä aio lannistua tälläkään kertaa. Pelikieltoja rasitteena joukkueella ei ole.

KPV pelaa kovimpia otteluita Kokkolassa vuosikymmeneen, eikä minkään aiota kaataa Liiganousua Vihreän leirissä.

-"Isot pelit jatkuvat. Haluamme päästä takaisin voitto kantaan, ja noin klo 14.50 tiedämme, mikä on lopullinen tilanteemme", Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen sanoo.

-"Olemme selvinneet kauden aikana niin Myllymäen, Bermudezin, Rauhalan, Poutiaisen, Yaroshenkon kuin Ågreninkin leikkausta vaatineista vakavista vammoista. Samoin aiomme tehdä nyt vielä Mannströmin vamman kohdalla. Joukkue pelaa paitsi Veikkausliiga paikasta, myös loukkaantuneille pelaajille sekä mahtavasti Helsingissä meitä tukeneelle Green Familylle. Me emme suostu taipumaan", Korhonen jyrähtää.

Helsingissä Vihreitä oli kannustamassa useita satoja KPV kannattajia, ja sama meininki ja kannatus varmasti jatkuu kotikentällä lauantaina!

KPV-FC KTP siis lauantaina Kokkolan Keskuskentällä klo 13.00.

Liigakarsinnan kenraalissa selvä voitto, KPV-FC KTP 3-0


Otteluraportti KPV-FC KTP, 27.10.2018

Sarjapelit pakettiin vakuuttavalla kotivoitolla

KPV:n avaus:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chanzopoulos, Huuhka - Byskata, Heiermann - Hinestroza, Poutiainen, Marin - Multanen.

Vihreä ei antanut FC KTP:lle oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia Ykkösen sarjakauden viimeisen kierroksen ottelussa. Voitto plakkariin numeroin 3-0 ja kun samaan aikaan voittoon ylsi myös pahin kiistakumppani HIFK Kajaanissa, kirjattiin Vihreän lopulliseksi sarjasijoitukseksi toinen sija ja paikka Veikkausliigan nousukarsintaan.

Itse ottelun KPV aloitti väkevästi. Ensimmäisen vartin aikana Vihreä vyörytti peliä kotkalaisten päätyyn ja maalipaikoille ehtivät mm. Patrick Byskata, jonka ovela vapaapotku kiersi hieman etutolpasta ohi, Harri Heiermann, jonka laukauksen vierailijan maalivahti torjui kulmaksi sekä Haris Chanzopoulos, joka puski hieman maalin ohi kulmatilanteessa.

19. minuutilla vapauttava maalikin näki päivänvalon. Ja millä tavalla! Milos Josimov ampui 35 metristä tulisen vapaapotkun yläriman kautta maaliin. Yksi kauden hienoimpia maaleja ja samalla Josimoville kauden kuudes osuma, kova saldo pakin paikalta.

Maalista Pallo-Veikot sai vain lisää vauhtia, eikä keltaisissa paidoissa esiintynyt KTP päässyt juuri vaaranpaikoille, yhden kaukolaukauksen Teppo Marttinen ehti kuitenkin torjumaan.

Puolen tunnin kohdilla Vihreä piti hyvän tovin palloa ja kun pelikellossa oli 33 minuuttia, ampui pitkän loukkaantumisen jäljiltä hyvään vireeseen kuntoutunut Patrick Poutiainen pallon takakulmaan Harri Heiermannin hyvästä esityöstä.

Ja vain kolme minuuttia edellisestä ja taululle kirjattiin jo 3-0 lukemat, kun Haris Chanzopoulos puski Kalle Multasen keskityksen karat verkon perukoille.

Ottelun loppupuolella kotijoukkueella oli mm. epäsuora vapaapotku kotkalaisten boksin sisältä, Josimov pääsi toistamisen koittamaan vasurillaan vaparista reilusta paristakympistä ja toisessa päässä Marttinen ehti kertaalleen mainioon tuplatorjuntaan, mutta 3-0 kirjattiin kuitenkin loppunumeroiksi.

KPV siis sijoittuu toiseksi tämän kauden Ykkösessä, jälleen pykälää paremmin kuin edellisellä kaudella ja Vihreä matkaa Veikkausliigan karsintaan. Ottelun jälkeen kauden eniten palkintoja ottelun parhaana napannut Sebastian Mannström palkittiin Kultasepänliike Hanna Niemen ja Hugo Bossin palkinnolla.

Voitto ja hyvä esitys kelpasivat tietysti myös Vihreän johdolle.

-”Aluksi onnittelut HIFK:lle liigapaikasta. Yritämme tulla perästä”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen totesi rehdisti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

-”Joukkue teki tänään sen mitä pitikin. Pyrimme antamaan Kajaanin otteluun lisäpainetta maalaamalla mahdollisimman nopeasti, ja sitä kautta ehkä hermostuttamaan IFK:n peliä. Ja tietenkin vahvistamaan entisestään meidän kotikentän hyvää saldoa, ja saamaan keskiviikon liigakarsintaan mahdollisimman hyvä lähtökohta”, Korhonen taustoitti otteluun lähtöä ja tavoitetta.

-”Näissä joukkue onnistui loistavasti. Lisäksi vältimme pelikiellot, sillä siellä oli neljällä pelaajalla pelikielto odottamassa yhden kortin päässä. Kaiken kaikkiaan hyvä iltapäivän puhde joukkueelta. Nyt sitten valmistautumaan keskiviikkoon, isot pelit sen kuin jatkuvat”, Jamo niittaa lopuksi.

KPV kohtaa siis Veikkausliigan karsinnoissa liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen TPS:n, joka hävisi viimeisellä kierroksella Suomen mestaruuden jo varmistaneelle HJK:lle kotikentällään maalein 0-4.

Karsintaottelut pelataan heti ensi keskiviikkona 31.10. klo 14.00 Kokkolan Keskuskentällä ja lauantaina 3.11. klo 15.00 Turun Veritas stadionilla.

Luvassa siis vielä kovimpia pelejä vuosikymmeneen!

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Edustus 3 - 0
(3-0)
19' Maali Josimov Milos

33' Maali Poutiainen Patrick

36' Maali Chantzopoulos Haris
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
Kategoriat