Otteluraportti AC Oulu-KPV, 29.9.2018

Jälleen kovat vieraspisteet Vihreälle

KPV:n avaus:

Marttinen - Zhychykov, Koskimaa, Chantsopoulos, Huuhka - Byskata, Heiermann - Hinestroza, Mannström, Marin - Multanen

KPV nappasi toisen perättäisen vierasvoiton, kun Vihreä kaatoi Oulussa kuntopuntarin ykkösjoukkue AC Oulun maalein 2-3. Tappio oli oululaisille ensimmäinen kymmeneen otteluun, ja voiton turvin Pallo-Veikot jatkaa sarjan kärjessä kun kolme kierrosta on pelaamatta. AC Oulu puolestaan ajautui nousukamppailun osalta tukalaan tilanteeseen, sillä oululaisten piste-ero karsijan paikalle kasvoi jo seitsemään pisteeseen.

Vihreä sai otteluun todellisen salama-alun, kun pelikello ei ollut ehtinyt edes kolmen minuutin kohdalle ja Sebastian Mannström iski jo ottelun avausmaalin. Hienon esityön osumaan tarjoili Pavel Marin, joka niputti oululaispuolustaja Walter Mooren ja syötti Mannströmin vetopaikkaan.

Parinkympin kohdalla ACO maalivahti Juhani Pennanen torjui hyvin Kalle Multasen laukauksen. Pian tämän jälkeen Laivastonsiniset ottivat pelissä otteen aktiivisella prässillään.

Puolen tunnin kohdalla AC Oulun painostus tuotti tulosta, ja vieläpä kahteen kertaan. Ensin David Ramadingayen tarkka kulmapotku löysi KPV:n boksista Jere Aallikon, joka puski ottelun tasoihin. Ja vain viisi minuuttia edellisestä, Ramadingaye katkaisi KPV:n rakentelun keskialueella ja ACO iski nopealla vastahyökkäyksellä. Maalinedustan hässäkästä Alvarado Morin survoi kauden 13. osumansa ja vei oululaiset 1-2 taukojohtoon.

Toiselle jaksolle peliin tuli selkeästi terävämpi KPV. Kalle Multanen tasoitti tilanteen maalinedustalta jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Esityön tekijöinä jälleen Pavel Marin sekä hyvin laidalta haastanut Cesar Hinestroza.

Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi yhä vahvemmin Vihreälle. Välistä pääsi AC Oulukin iskemään, lähimpänä maalintekoa oli isäntien Morin, jonka pahan laukauksen Teppo Marttinen torjui loistavasti.

Hetkeä aikaisemmin AC Oulun parhaimmistoon kuulunut Aleksi Gullsten puski pitkästä keskityksestä suoraan päin KPV:n Ville Huuhkaa. Oululaiset protestoivat voimakkaasti käsivirhettä, mutta mitään kädellä pelaamista ei KPV-pakilla ollut.

Heti seuraavassa tilanteessa koko ottelun suurissa vaikeuksissa Pavel Marinin kanssa ollut Walter Moore huitoi KPV laiturin kumoon ja sai ansaitusti ottelun toisen varoituksensa ja samalla suihkukomennuksen.

Miesylivoimalla Vihreä pelasi fiksusti ja loi useampiakin paikkoja johtomaalintekoon. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Hinestroza ampui tulisesti ylärimaan.

87. minuutilla Kalle Multanen oli jälleen mies paikallaan ja Viialan Pommittaja iski Vihreälle maistuvan 2-3 voittomaalin vitosen viivalta. Jälleen nappikeskityksen maaliin tarjoili Pavel Marin. Maalillaan Multanen nousi Ykkösen kaikkien aikojen maalitykiksi 86 osumallaan.

Vihreä nappasi siis kolmannen perättäisen voittonsa ja pitää itsensä sarjanpiikkipaikalla kun kolme kierrosta on jäljellä.

Kauden toinen voitto AC Oulusta luonnollisesti maistui Vihreän valmennukselle.

-”Hyvä startti otteluun, peli kontrolliin ja nopea avausmaali. Oulu pääsi kuin varkain iskemään erikoistilanteesta ja keskialueen pallon menetyksestä nopean vastaiskun päätteeksi ja sai luottoa omaan tekemiseensä aina johtoonkin asti”, analysoi KPV:n valmentaja

-”Toinen jakso oli meiltä vahvaa tekemistä, ja mielestäni otettiin ansaitut kolme pojoa. Joukkueesta alkaa nyt löytymään oikeanlaista luonnetta, jälleen kova suoritus vieraskentällä”, ”Jamo” antaa ansaittua tunnustusta joukkueelle.

Jälleen siis löytyi Vihreältä tiukassa tilanteessa leveyttä materiaalista, sillä tällä kertaa Milos Josimov joutui jäämään alkulämmön jälkeen vaihtopenkin puolelle.

-”Maxilta(Zhychykov) kelpo esitys nopealla komennuksella tositoimiin Miloksen selkäkrampin vuoksi. Hän tarjoaa loppupeleihin hyvän lisän eri variaatioihin. Samoin Patrick Poutiaiselle saatiin tärkeää pelituntumaa puolen tunnin verran miehen palattua pitkältä toipumisjaksolta”, Korhonen jatkaa pelaajatilanteesta.

Sebastian Mannström ja Harri Heiermann päätyivät ottelussa varoitettujen listalle. Näin kaksikon korttitilit tulivat täyteen ja edessä on pakkohuilia tulevan lauantain kotiottelussa.

-”Penkiltä on tullut ratkaisevaa lisää nyt jo pitemmän alkaa ja se on ollut tärkeää useiden poissaolojen vuoksi. Seuraavaan peliin sitä pitää taas löytyä lisää, sillä nyt lisärasitteeksi tuli kaksi pelikieltoa muiden poissaolojen lisäksi”, Korhonen toteaa.

Seuraavaksi Vihreä iskee kotikentällään, kun lauantaina 6.10. Keskuskentälle saapuu sarjapaikastaan taisteleva Klubi04. Helsinkiläiset saavat varmasti nimekkäitä vahvistuksia liigamestaruuden varmistaneen HJK:n riveistä, joten huippuottelu on jälleen luvassa. Ottelu alkaa jo klo 14.00.

AC Oulu

2 - 3

(2-1)
3'MaaliMannström Sebastian
47'MaaliMultanen Kalle
87'MaaliMultanen Kalle