Kotivoitto ja kolme pistettä, KPV-AC Oulu 1-0

Otteluraportti KPV-AC Oulu, 2.6.2018

Voitto Keskuskentän avauksesta

KPV:n avaus 4-1-4-1:

Marttinen - Hinestroza, Myntti, Koskimaa, Rauhala - Byskata - Nissinen, Yaroshenko, Poutiainen, Chaab - Multanen

Ottelun ensimmäinen puoli tuntia vierasjoukkue oli hieman niskan päällä, mutta jakson vanhetessa peli tasaantui. Vihreän paras jakso osui avausjakson loppuun.

Juuri ennen taukoa KPV pääsi iskemään kunnon ”pukukoppimaalin”, kun vasemmalta annettu sivuvapari pomppi oululaismaalin edustalla ja terävimpänä irtopallossa oli ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Reza Chaab. Iranilainen iski lähietäisyydeltä avausmaalin Vihreissä ja isännät pääsivät tauolle 1-0 johtoasemassa, taukovihellyksen kuuluessa heti maalin jälkeen.

Muita huippupaikkoja Pallo-Veikoilla ei juuri avausjaksolla ollut, oululaisten parhaat paikat aukesivat erikoistilanteista Alvarado Morinille sekä Markus Heikkiselle.

Toisella jaksolla vajaa tuhatpäinen kotiyleisö näki astetta agressiivisempaa peliä, mutta edelleen maalipaikat olivat kortilla.

Muutama hässäkkätilanne nähtiin molemmissa bokseissa, mutta maaliin asti palloa ei toisella jaksolla saatu.

Maalivahdit molemmissa päissä hoitelivat KPV:n parhaimmistoon kuuluneen Patrick Poutiaisen ja ACO:n Morinin tuliset laukaukset, lähimpänä maalia oli Henri Myntin omassa päädyssä katkoma pääpallo, joka kimposi maalikehikkoon.

Vierasjoukkueen pirteimpiä olivat hyökkäyspään Jere Aallikko sekä Konsta Belov, Vihreästä erottuivat Poutiainen, Myntti sekä hyvin loukkaantuneen Timo Rauhalan tilalle tullut Ville Huuhka.

-”Äärettömän tärkeä voitto, varsinkin lähtökohtiin nähden. Alkulämmittelyssä Josimov joutui jäämään sivuun, ei haluttu riskeerata mitään, kuten ei myöskään Rauhalan kohdalla”, niputti Vihreän valmennuksesta Jarmo Korhonen.

-”Tänään näkyi että nyt haluttiin voittaa peli ja oltiin valmiita syömään pallo ja heittäydyttiin eteen. Se on jatkon kannalta äärettömän tärkeää, sitä meiltä on vähän puuttunut”, Jamo jatkaa.

-”Voitto vaatii mielettömän työmäärän aina, ja nyt näytti että oltiin valmiina tekemään kaikkemme, että kolme pistettä lähtee”, Korhonen päättää.

Näin siis Vihreälle kotivoitto ja kolme pistettä, oululaisten vaikeudet vieraskentillä jatkuvat. Sarjataulukossa joukkueet löytyvät kierroksen jälkeen eri päistä; KPV on toisena ja AC Oulu majailee yhdeksäntenä.

KPV jatkaa pelejä kotiottelulla Keskuskentällä jo ensi viikon lauantaina 9.6. klo 17.00. Silloin vieraaksi saapuu Klubi 04 Helsingistä.