RantaDerby Vihreälle, Jaro-KPV 1-3

Otteluraportti FF Jaro-KPV, 5.5.2018

Derbyvoitto naapurista Multasen johdolla

KPV: Marttinen - Josimov, Myntti, Koskimaa, Rauhala - Ågren, Byskata - Hinestroza, Yaroshenko, Bermudez - Multanen

KPV nappasi maistuvat kolme sarjapistettä ja pitää edelleen tiukasti rannikon valtikkaa Ykkösessä. 1-3 vierasvoitto irtosi Kalle Multasen kahdella ja Joonas Nissisen yhdellä osumalla. Jaron ainokaisen iski Kareem Moses.

KPV joutui tekemään muutoksia avauskokoonpanoonsa aivan ottelun alla, Kim Ågren korvasi pienistä vaivoista kärsivän Patrick Poutiaisen alkulämpöjen jälkeen.

Ja jo puolen tunnin kohdilla Pallo-Veikkojen Brayan Bermudez loukkaantui, ja KPV joutui tekemään vaihdon, kolumbialaisen tilalle juoksi Joonas Nissinen.

Ottelun alussa Jaro pyrki prässäämään agressiivisemmin ja se saikin otetta avausjakson ensimmäisellä vartilla. Suurta hätää Vihreällä ei kuitenkaan ollut, huippupaikoille punapaidat eivät päässeet.

Pelin edetessä pallollinen ote siirtyi enemmän Vihreälle ja ottelun avausmaalin iski vierailija. Jakson lopulla hyvin sisään tullut Nissinen nousi ristipallon jälkeen oikealta. Nätti seinäsyöttö keskelle Konstantyn Yaroshenkon kanssa ja Kostya jatkoi pallon kantapäällään boksiin, jossa Nissinen ampui siirron jälkeen tyylikkäästi takakulmaan 0-1 vierasjohdon Vihreälle.

Toisen jakson alussa Jaro pyski taas vauhdikkaammin peliin mukaan, paras maalipaikka aukeni puheliaalle Sasa Jovovicille, mutta Teppo Marttinen oli mies paikallaan Vihreän maalilla.

Jälleen jakson edetessä vierailija otti otetta pelistä ja kentän parhaimmistoon kuulunut Yaroshenko pääsi vapaasti nousemaan keskeltä vajaan tunnin kohdilla. Erinomainen syöttö rangaistusalueen rajoilla Jaron toppari Toni Takamäen vartioinnista täysin kadonneelle Kalle Multaselle, joka viimeisteli varmasti Vihreälle kahden maalin johdon.

Viitisen minuuttia tästä, ja Jaro pääsi kaventamaan kulmapotkun jälkeen, kun Kareem Moses suti irtopallon ruuhkasta verkkoon. Kummempaa painostusta isännät eivät kuitenkaan pystyneet luomaan, ja loppunumerot pääsi iskemään, kukapa muukaan kuin Kalle Multanen.

Milos Josimov vapautti Multasen läpiajoon kauniilla ulkosyrjäsyötöllä puolessa kentässä. Mukana nopeassa hyökkäyksessa oli myös viimeiselle vartille kentälle tullut Reza Chaab. Multanen kuitenkin ratkaisi itse, varma sijoitus etu kulmaan ohi vastaan tulleen jarovahdin.

Näinloppulukemat siis 1-3, nuhjuisissa olosuhteissa mutta kauniissa säässä pelatussa kauden ensimmäisessä RantaDerbyssä.

Tulos ja pisteet luonnollisesti kelpasivat Vihreän leirille.

-"Pelin alku oli hermostunutta ja pallollinen peli haki uomiaan. Liekö vaikutus derbyjännitteen lisäksi muutamalla muutoksella avauskokoonpanoon. Lisäksi vartti ennen aloitusta pelin keskiöön jouduttiin vielä tekemään nopea vaihto, kun Poutiaista ei haluttu pikku vaivojen takia riskeerata peluuttamalla väkisin", KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski pohti.

-"Avaus maalilla saatiin Jaron peli sekaisin ja samalla vähän rentoutta omaan tekemiseen. Lopulta oltiin tehokkaita ja tehtiin kolme hienoa pelitilannemaalia ja ansaittiin arvokkaat 3 pistettä", Kalliokoski jatkaa.

-"Koko joukkueelta hieno taistelu ja erityisesti Kimi, joka hyppäsi lyhyellä varoituksella aloitukseen ja voitti ison määrän kaksinkamppailuita ottelun edetessä. Myös tärkeä että yläkerran pelaajille saatiin onnistumisia maalien muodossa", Kalu päättää.

Seuraavaksi Vihreällä on vuorossa kotiavaus, kun Äitienpäivän ilta huipentuu KPV:n kauden ensimmäiseen kotiotteluun. Vastaan sunnuntaina 13.5. klo 18.30 pelattavassa ottelussa asettuu sarjanousija AC Kajaani.

FF Jaro

1 - 3

(0-1)
40'MaaliNissinen Joonas
57'MaaliMultanen Kalle
82'MaaliMultanen Kalle