Derbyvoitto!, KPV-FF Jaro 4-2

Otteluraportti KPV-FFJaro, Suomen Cup 9.3.2018

Talvikauden parasta peliä

KPV nappasi varman voiton kauden ensimmäisessä RantaDerbystä.

Ottelu sujui pääosin Vihreän komennossa, pariin otteeseen vierailija Jaro pääsi luomaan painetta kotijoukkueen päätyyn.

Maalinteon aloitti KPV:n Kalle Multanen joka puski Timo Rauhalan hyvän keskityksen alakulmaan jo ottelun kuudennella minuutilla.

Jaro sai tasoituksen sivuvapaapotkusta, kun Pavle Milosavljevic puski Kim Bölingin vaparin maaliin.

Tasoituksen jälkeen Jaro pääsi hieman peliin mukaan, mutta jakson loppua kohden Vihreän ote pelitapahtumista vahvistui.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa Multanen pelattiin nätisti vapaaksi keskustassa ja kärkimies upotti tarkan vedon yläkulmaan ja vei isännät 2-1 johdossa tauolle.

Tauon jälkeen punapaidat tulivat kopista ulos vauhdilla ja saivat hetkellisesti ottelussa kuskin paikan, mutta KPV osoitti kovuuttaan ja nappasi uudelleen otteen pelistä itselleen.

Kauden ehjintä peliä esittänyt Vihreä kasvatti johtoaan reilun 50 minuutin kohdalla, kun topparin paikalla pelannut Milos Josimov puski sivuvaparista pallon ohi heikosti vastaan tulleen vierasmaalivahdin.

Sama mies ampui komeasti isäntien neljännen osuman vapaapotkusta tunnin pelin jälkeen.

Josimovin maalien välissä Jaron laituri Christopher Mandiangu pääsi kaventamaan helpohkosti keskityspallosta.

Loppulukemat Kipparihallissa siis ansaitusti 4-2 Vihreälle.

Isäntien riveistä erottuivat maalintekijöiden lisäksi erityisesti keskikentän Patrick-kaksikko Puotiainen-Byskata.

Voitto maistui isäntien leirissä, vielä enemmän tosin kelpasi hyvä peliesitys.

-”Kohtuu napakkaa tekemistä paikoitellen. Kentän täyttö oli mielestäni hyvällä tasolla toisen jakson suvantovaihetta lukuunottamatta”, KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen kiitteli.

-”Jos tasapaino katoaa, pallollinen peli vaikeutuu ja joudutaan juoksemaan omaa maalia kohti. Saimme hyvää materiaalia tähän teemaan”, Jamo jatkaa.

Myös muita tyytyväisyyden aiheita löytyi.

-”Se, mihin olen -tietenkin voiton lisäksi- myös tyytyväinen, oli meidän pallollisen pelin tason nouseminen. Työkaluja pelinavaamiseen ja rakenteluvaiheeseen alkaa löytymään” Vihreän luotsi pohtii.

-”Seuraava mittari onkin jo sitten Suomen huipulta, KuPS tulevana perjantaina. Vaatimustaso nousee”, Korhonen päättää.

Aivan jatkopaikkaan Suomen Cupin puolivälieräkarsintoihin voitto ei kuitenkaan riittänyt. KPV sijoittui B-lohkossa kolmanneksi, mutta Haka kiilasi viimeisen minuutin voittomaalillaan JJK:sta Vihreän ohi parhaaksi lohkokolmoseksi ja valkeakoskelaiset nappasivat viimeisen jatkopelipaikan.

Pallo-Veikkojen kausi jatkuu siis ensi viikon perjantaina kun Vihreä matkustaa KuPS:n vieraaksi harjoitusotteluun.

Myös toinen liigatason harjoitusottelu on suunnitteilla kuukauden sisään.

4 - 2

FF Jaro
(2-1)
7'MaaliMultanen Kalle
42'MaaliMultanen Kalle
52'MaaliJosimov Milos
60'MaaliJosimov Milos