Otteluraportti KPV-RoPS 18.2.2017 Suomen Cup

Maistuva voitto RoPS:sta

KPV avaus:

Myllymäki - Mäki, Myntti, Shevchenko, Mendy - Nando, Ågren - Hohenthal, Schwalenstöcker, Savic - Sirbiladze.

KPV otti arvokkaan päänahan, kun se kaatoi liigajoukkue RoPS:n Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja rovaniemeläisten prässätessä kovaa ja varsin korkealta. KPV oli ajoittain vaikeuksissa pallollisessa pelissä.

RoPS sai pari paikkaa johtomaalintekoon, 8. minuutilla Vihreiden Matthew Mendy joutui putsaamaan jo viivan tuntumasta ja Joonas Myllymäki katkoi hyvin sinipaitojen terävän vastahyökkäyksen.

13. minuutilla KPV:n Sasa Savic nousi vahvasti oikealta ja antoi kovan, matalan keskityksen takaviistoon. Terävimpänä pallossa oli Miika Hohenthal, joka ampui isännät 1-0 johtoon.

Vajaan puolen tunnin kohdille asti RoPS painosti väkevästi ja Vihreillä oli kiirettä pallon kanssa. 26. minuutilla Kim Ågrenille nousi helposti ottelun ensimmäinen varoitus ja hetkeä myöhemmin vahvan pelin rovaniemeläisten keskikentällä pelannut Robert Taylor puski vasemmalta tulleen keskityksen kauniisti maaliin ja tilanteeksi 1-1.

39. minuutilla Taylor pääsi kokeilemaan vapaapotkusta n. 18 metristä. Taylor ampui vastustamattomasti takakulmaan ja vei rovaniemeläiset 2-1 johtoon. Tilannetta edelsi Vihreiden huolimaton syöttöpeli keskialueella ja Viktor Shevschenko joutui rikkomaan ja sai varoituksen.

Pelikellon näyttäessä jo 45 minuuttia KPV sai kulmapotkun vasemmalta. Ågren nosti pallon luukulle ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Henri Myntti, ja Mynä tasoitti erinomaiseen paikkaan pelin 2-2.

Tauolle siis herkullisessa tasatilanteessa 2-2.

Toiselle jaksolle KPV tuli selvästi paremmalla liikkeellä ja saikin painettua pelin RoPS:n päätyyn. 50.minuutilla Ågren pääsi ampumaan tulisesti, mutta hyvän ottelun rovaniemeläisten maalilla pelannut Antonio Reguero torjui erinomaisesti.

Kolme minuuttia myöhemmin KPV sai vapaapotkun vasemmalta. Ågren nosti nätin pallon boksin sisään ja korkeimmalle nousi Henri Myntti, joka puski Vihreät 3-2 johtoon. Vapaapotkua edelsi hyvä KPV:n painostusjakso ja johtomaalia voi pitää ansaittuna.

Reilun tunnin kohdalla KPV:n Savic haastoi hyvin keskelle ja ampui pallon tolppaan. Muutoinkin kotijoukkue pystyi hallitsemaan peliä eikä RoPS päässyt vaarallisille maalipaikoille.

79. minuutilla Irakli Sirbiladze haistoi erinomaisesti sinipaitaisten puolustajan heikon pelaamisen alaspäin. Sirbi katkaisi syötön helposti ja jatkoi pallon Aram Hasanzadalle, joka sijoitti pallon helposti maaliin. Näin KPV siis jo kahden maalin johtoon.

Viimeisellä kympillä Sirbi ja Aram olivat vielä maalipaikassa ja vaihdosta sisään tullut Timo Rauhala pääsi jo maalintekoonkin, mutta lippu ehti nousta pystyyn paitsion merkiksi. Lopussa RoPS yritti luoda painetta Vihreiden päätyyn, mutta joutui nostelemaan pitkiä palloja, jotka KPV puolustus selvitti varmasti.

Loppulukemat siis KPV:lle maukkaasti 4-2. KPV pystyi luomaan ottelussa vaarallisemmat paikat ja lukemat olisivat jopa voineet olla suuremmatkin kotijoukkueen hyväksi.

-”Aloitettiin peli hyvin, mutta sen jälkeen nöyryys pelille vähän herpaantui ja annettiin huonolla syöttötyöskentelyllä vastustajalle mahdollisuus ottaa peli haltuun. Juuri ennen puoliaikaa saatiin tasoitus tärkeään paikkaan ja saatiin uusi startti pelille toiselle puoliajalle.

Toisella jaksolla roolitus ja syöttöpeli selkiytyi ja saatiin tehtyä todella hyvä puoliaika, joka olisi voitu palkita useammallakin maalilla”, kommentoi Niko Kalliokoski Vihreiden valmennuksesta.

-”Nyt on hankittu cupissa hyvät asetelmat ja seuraavaksi pitää jatkaa hyvää draivia vieraspelissä Oulussa”, Kalliokoski jatkoi.

-”Ajoittain meillä oli hyviä jaksoja, jolloin KPV oli helisemässä. Mutta liian monta kertaa ajatukset menivät pelaajilla ristiin. Meidän pelimme ei ole vielä valmista, KPV:n peli on yksinkertaisempaa ja paljon valmiimpaa”, analysoi RoPS:n valmentaja Juha Malinen.

Malinen löysi syitä tappioon isosta kentästä, vajaasta miehistöstä sekä oudoista pelipaikoista. Tekosyiden taakse Malinen ei kuitenkaan halunnut mennä.

-” Vaikka nämä kävisivät selityksinä, täytyy meidän olla nöyriä tuloksen edessä. Tänään tuli pieniä vastoinkäymisiä, mutta eihän tässä muuta tapahdu kuin jatketaan työn tekoa”, rovaniemeläisten luotsi jatkoi.

Tähdet Vihreistä tänään: *** Myntti, ** Sirbiladze, * Shevchenko

RoPS:n parhaimmistoa olivat Taylor ja maalivahti Reguero.

KPV jatkaa siis puhtaalla pelillä Suomen Cupin A-lohkossa ja otti tukevan otteen cupin jatkopaikkaan. Ottelut jatkuvat Vihreän osalta kahtena seuraavana viikonloppuna Oulun vierailuilla, jolloin vastaan asettuu vuoron perään oululaiset Ykkösen joukkueet OPS ja AC Oulu.

Seuraavan kerran Vihreät ovat tulessa ensi viikon sunnuntaina, kun vastassa on kauden takkuisesti aloittanut OPS. Tuo ottelu näkyy Elisan Fanseat palvelussa suorana.

4 - 2

ROPS
(2-2)
13'MaaliHohenthal Miika
45'MaaliMyntti Henri
53'MaaliMyntti Henri
79'MaaliHasanzada Aram