Otteluraportti (FF Jaro-KPV La 8.2.): Ryöstöretki Pietarsaareen!
Julkaistu: 09.02.2020 00.00

KPV kävi hakemassa kolme pistettä ja voiton Pietarsaaressa pelatusta paikallistaistelusta, kun FF Jaro kaatui lukemin 0-2.

Ottelun alku eteni tasaisesti kuin Pohjanmaan pellot. Nuori kotijoukkue haastoi Vihreät ennakkoluulottomasti, mutta ei pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

20. minuutilla KPV näytti kovuutensa. Aleksi Pahkasalo antoi ulospäin kiertävän kulmapotkun maalinedustalle, jossa Simo Roiha voitti kaksintaistelussa puolustaja Samuel Uusitalon isännän ottein ja puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Ääntä eetteriin: 0-1!

Tovia myöhemmin Roiha oli jälleen lähellä juhlia maalia. Aleksi Tarvonen murtautui vasemmalla laidallaan puolustuksen läpi ja käänsi pallon keskelle tyhjään tilaan Roihalle, mutta Simon laukaus pamahti maalipuiden ristikkoon. Jaro pyrki hakemaan aktiivisesti tasoitusta, mutta hyökkäysten viimeiset siirrot ja askelmerkit eivät osuneet kohdalleen.

Sitä vastoin KPV iski vielä ennen taukoa toisen maalinsa, jälleen kulmapotkusta. Pahkasalon lähettämä keskitys löysi maalin eteen nousseen laitapuolustaja Kyle Curingan, joka jatkoi pallon päällään verkkoon - Markus Kronholmin alibipuolustuksen päättyessä käsien levittelyyn. Punaisten omat koirat purivat, ja tilanne muuttui 0-2-lukemiin.

Jaro aloitti toisen puoliskon pirteästi. Severi Kähkönen murtautui keskeltä läpi vartijoistaan ja vapautti vasemmalta Olusanyan, mutta Vihreiden maalilla näyttöpaikkansa saanut Miika Töyräs pääsi näppeineen laukauksen väliin, pallon kimpoillessa lopulta riman kautta kulmapotkuksi. Vihreiden peli hyytyi loppuvihellyksen odotteluksi ja kotijoukkue sai luotua tilanteita, etenkin Curingan ja Ollillan laidan kautta, mutta Töyräs oli maalillaan hereillä.

Tämä asetelma kulminoitui 80. minuutin kohdalla: ulottuva toppari Elmer Kääntä kaatoi hieman kömpelösti vikkelän Axel ”Adamin pikkuveli” Vidjeskogin laatikon sisällä, ja pallo vietiin täplälle. Töyräs luki Olusanyan aikeet ja nappasi pallon vasemmasta alakulmasta. Avustava erotuomari näki kuitenkin Töyrään liikkuneen tilanteessa liian aikaisin, ja Jaro sai uuden mahdollisuuden. Tällä kertaa vetovastuun sai Kronholm, joka laukoi pallon voimalla maalin yli Tellushallin seinärakenteisiin.

Lisää vaaranpaikkoja ottelussa ei enää nähty. Avausvoittonsa myötä KPV nousi karsintataulukon kolmanneksi ja jahtaa edelleen nälkäisesti Cupin jatkopaikkaa. Vihreiden ottelut jatkuvat Seinäjoella SJK Akatemian vieraana ystävänpäivänä 14.2.