Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Norrvalla FF
2021 - Akatemia - Kolmonen C-lohko
Klo 18:30 Kokkola, Keskuskenttä
9
Syy

Akatemia kohtaa Norrvallan


Akatemia pelaa torstaina ensimmäisen ylemmän loppusarjan ottelunsa kotikentällään, kun Keskuskentälle saapuu Mal Ceesayn valmentama Norrvalla FF. Ottelu jalkapallopyhätössä alkaa klo 18:30.

Kolmosen ylemmän loppusarjan toinen kierros tuo Akatemian takaisin tutulle Keskuskentälle. Vastustajaksi saapuva Norrvalla FF on mielenkiintoinen vastustaja, sillä pääosin Pohjanmaan nuorista kerätty joukkue koostuu Vöyrillä jalkapallolukiossa opiskelevista pelaajista. Tiivishenkinen ja pitkään yhdessä ollut joukkue on hyvinkin saman kaltainen, kuin Akatemia. Joukkuetta valmentaa ex-ammattipelaaja Mal Ceesay, joka on uransa aikana pelannut myös KPV:n edustusjoukkueessa ja oli aikoinaan nostamassa KPV:a Ykköseen.

- Norrvalla on urheilullinen porukka, jolla on suht selkeä pelityyli. Pyrkivät kääntämään pelin nopeasti ja pelaamaan pallon nigerialaiselle kohdehyökkääjälle. Laidoilta tulee sitten tukea hänelle ja sitä kautta pyrkivät pääsemään meidän boksiin melko suoraviivaisesti. Keskisektorilla heillä on aika paljon kamppailuvoimaa ja laidoilla sitten vauhtikoneita, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Edellisessä kohtaamisessa Akatemia otti Vöyrin Keskuskentällä lukua varsinkin ensimmäisen jakson aikana. Toisen jakson piristyminen ei juurikaan tuossa ottelussa auttanut, sillä jokaisen kavennusmaalin jälkeen kolisi omissa periaatteessa seuraavasta hyökkäyksestä. Tuon ottelun Akatemia hävisi loppujen lopuksi jääkiekkolukemin 5-3.

- Tuossa ottelussa vastustaja teki kaikki maalinsa meidän rankkarialueen sisältä. Viidestä maalista neljä tehtiin rankkaripisteen ja maaliviivan välistä. Siinä on se kohta omassa pelaamisessa jota meidän tulee parantaa huomattavasti. Muutenkin meidän puolustuspelaaminen on ollut tällä kaudella heikompaa, kuin mitä se oli edellisellä kaudella. Toki siihen vaikuttaa moni seikka, esimerkiksi vaihtuvuus joukkueessa on ollut kausien sekä jopa otteluiden välillä joukkueessa liian isoa. Torstaina meidän pitää olla tarpeeksi tylyjä molempien maalien edessä, Lyyski toteaa.

Akatemia avasi ylemmän loppusarjan viikko sitten Vaasassa. Elisa Stadionilla kotijoukkue Kiisto oli oikeastaan jokaisella osa-alueella askeleen Akatemiaa edellä ja otti ottelusta ansaitun voiton. Huomiseen otteluun kotijoukkueella on selkeänä tavoitteena kääntää kurssi tappioputkessa seilaamisesta kohti voittokulkua.

- Yleinen huolellisuus ja vastuun kantaminen omista tekemisistä sekä pallollisessa että pallottomassa vaiheessa pelaamista pitää saada kuntoon. Jokaisen syötön antaminen, prässin tekeminen tai vaikka kaksinkamppailuun meneminen pitää vain yksinkertaisesti tehdä paremmin. Nyt niissä on ollut lipsumista, eikä ajatus ole aina ollut oikein mukana. Yksilöt ovat tehneet juttuja pelitapaa tai muiden liikkeitä vastaan ja niistä on tullut aika isoja ongelmia, Lyyski valottaa.

Akatemia on paininut edellisissä otteluissa kokoonpanohuolien kanssa, eikä tulevaankaan otteluun ole tulossa helpotusta. Sampo Rintala muutti opiskeluiden perässä Vaasaan ja pelaa loppukauden Kiistossa. Axel Lindholm sekä Daw Malval ovat edelleen loukkaantuneina ja näillä näkymin sivussa loppukauden. Edustusjoukkueen junioripelaajia ei ole saatavilla senioripelaajista puhumattakaan. Tämän lisäksi alueella on jyllännyt sitkeähkö syysflunssa, joka on rantautunut myös Akatemian riveihin.

- Pahimmillaan treeneissä on ollut kymmenen pelaajaa viikolla. Eihän se ideaalitilanne ole millään mittarilla. Harmittaa tietenkin, mutta tilanteeseen pitää sopeutua. Ei meitä auta kukaan muu, kuin me itse. Olemme pyrkineet tekemään hommia niin laadukkaasti, kuin se on ollut mahdollista. Luotetaan siihen, että pidemmällä aikavälillä se on ainut oikea malli. Nämä ovat meille äärimmäisen hyviä pelejä, joissa voidaan kehittää alueen nuoria pelaajia, Lyyski päättää.

Akatemia vs Norrvalla FF, torstaina 9.9 klo 18:30 Keskuskentällä

Liput 5€ (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi sisään)

Tervetuloa!

Akatemia kaatoi Norrvallan


Akatemia palasi voitokkaasti kotikentälleen torstai-iltana. Vastassa ollut Norrvalla FF joutui poistumaan Keskuskentältä tasaisen ottelun jälkeen 1-0 (0-0) -tappio niskassaan. Ottelun ainoaksi jääneen maalin iski vaihdosta kentälle tullut Atte Henttu.

Ottelu Norrvallaa vastaan alkoi hieman sekavissa merkeissä ja molempien joukkueiden pelaamista värittivät useat harhasyötöt sekä pallon menetykset. Akatemia otti itselleen pallonhallinnan, mutta vierailija puolusti maltillisesti ja pyrki iskemään vastaan saamistaan mahdollisuuksista. Muutamaan juoksukilpailuun vierailija kotijoukkueen puolustusta pääsikin haastamaan, kun kommunikointivirheet Akatemian puolustuspelaamisessa johtivat kotijoukkueen kannalta haastaviin tilanteisiin. Nämä kuitenkin Akatemia pystyi selvittämään ilman isompia ongelmia.

Akatemian pallonhallinta taas ei tuonut toivottua tulosta, sillä harmittavan usein kotijoukkueen murtava syöttö jäi joko kokonaan piippuun tai sitten se suuntautui suoraan vastustajan jalkaan. Kotijoukkue sai kyllä luotua hyvää painetta Norrvallan kenttäpäätyyn ja osa hyökkäyksistä piti vastustajan oman maalin läheisyydessä pitkiäkin aikoja, mutta varsinaisiksi maalintekopaikoiksi ne eivät kovin usein konkretisoituneet. Keskikentän keskustassa pelanneet Lenni Länispää sekä Jouni Ahvenkoski pystyivät kyllä kierrättämään palloa kauniisti, mutta pelin rytmittämisessä oli pieniä ongelmia koko joukkueella. Laidoillaan jatkuvasti vastustajaa haastaneita Aleksi Seppälää sekä Jaakko Juvilaa ei päästy hyödyntämään ihan maksimaalisella tavalla.

- Ensimmäinen jakso oli vielä hieman linjojen hakemista meiltä. Muutimme viikolla ryhmitystämme hieman ja se toi mukanaan sekä mahdollisuuksia että myöskin hieman ongelmia. Pallollisessa vaiheessa meillä oli pääosin pelaajat alueilla, joilla halusimme ja sitten taas pallottomassa vaiheessa meillä oli etäisyydet välillä vähän hakusessa. Tilanteenvaihdoissa oltiin vähän hitaita ja siirreltiin turhan paljon palloa kohti omaa maalia. Pystyttiin kumminkin viemään ottelua pitkiäkin jaksoja, mutta se vaikein, eli viimeinen, syöttö jäi aina vähän vajaaksi, totesi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Maalittoman avausjakson jälkeen kentälle asteli hieman aggressiivisempi Akatemia. Huomattavasti korkeampaa prässännyt sekä hanakasti riistoja hakenut kotijoukkue alkoikin saada tilanteenvaihtojen jälkeen muutamia maalintekopaikaksi laskettavia tilanteita, mutta ne pystyi Norrvallan puolustuslinja yhdessä maalivahti Joona Polton kanssa hoitamaan.

Aggressiivinen ja eteenpäin pääosin suuntautuva puolustuspelaaminen avasi myös hyviä vastaiskujen paikkoja vierasjoukkueelle. Muutamassa yksittäisessä tilanteessa yksittäisten pelaajien nukahtaminen, virhearviointi tai pallon menetys avasi vierailijalle sauman vastahyökkäykseen, jotka he myös hyödynsivät. Pirteästi koko ottelun ajan pelannut Sam Karlsson karkasi kertaalleen jopa läpiajoon, mutta hieman vaisuksi jääneen maalintekoyrityksen torjui Akatemian maalilla varmasti esiintynyt Antti Vironen.

Vielä toisellakin jaksolla pelissä tuli molemmin puolin paljon harhasyöttöjä sekä tasoltaan hieman vaisumpia pallollisia ratkaisuja. Nämä kuihduttivat useammankin hyvän aihion viimeistään kentän keskialueilla. Taistelua ja kaksinkamppailuja sen sijaan nähtiin Keskuskentän valottomassa illassa suht paljonkin ja niissä Akatemian pelaajat olivat vahvoilla kautta linjan.

- Tulihan siinä paljon harhoja puolin ja toisin. Pahimmillaan jopa kuljetettiin pallo kaverin jalkaan, mutta se mitä arvostan on jutut, jotka tapahtuivat sen menetyksen jälkeen. Saatiin kaivettua se tahto ja sopiva työmoraali taas esille, haluttiin pallo heti takaisin ja oltiin valmiita ottamaan askelia sen eteen. Edelleen tulee nukahduksia ja virheitä, mutta nyt me selvittiin niistä kuivin jaloin, Lyyski kertoi.

Vajaat parikymmentä minuuttia ennen loppua Akatemia suoritti triplavaihdon. Kentän jättivät kovasti uurastaneet Benjamin Rintala sekä Lenni Länsipää sekä armeijan vuoksi vasta ensimmäistä kertaa ottelussa avannut Elias Mikkola. Heidän tilalleen astelivat Atte Henttu, Arttu Möttönen sekä Yehven Sabadash. Vaihdot osoittautuivat onnistuneiksi, sillä niiden kautta pelaamiseen tuli hieman enemmän rytmiä ja luonnollisesti myös lisää virtaa.

Oikeastaan vaihtojen jälkeen Akatemia nousi kuskin paikalle jälleen hieman selkeämmin. Pelaaminen oli suhteellisen monipuolista, vaikkakin vielä hieman liian usein pallo menetettiin turhan helpolla. Erona kumminkin ensimmäisen tunnin pelaamiseen oli se, että nyt alkoi syntymään myös maalintekopaikkoja. Antti Palohuhdan pusku muutamasta metristä painui yli maalin ja Valtteri Palosaaren jatko Jouni Ahvenkosken kierteiseen vapariin meni niin ikään ohi sektorista.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun päästöstä nähtiin sitten ottelun ratkaisu. Koko ottelun ajan vastustajalle ongelmia aiheuttanut Antti Palohuhta otti pallon haltuunsa syvällä Akatemian kenttäpuoliskolla ja kuljetti sen vastustajan päätyyn, vaikka melkeinpä koko matkan Norrvallan Jere Nauska roikkui Palohuhdan käsivarressa kiinni. Melkoisen jässikkänä Antti ei tästä hätkähtänyt ja kuulemma siinä olisi ollut toisessa kädessä vielä tilaa toisellekin kaverille. Palohuhdan pitkä kuljetus päättyi nappikeskitykseen maalin takatolpalle ja kustannuspaikallaan päivystänyt Atte Henttu pääsi viimeistelemään ottelun ainokaisen viidestä metristä.

Vielä maalin jälkeenkin Akatemia sai luotua useamman maalintekopaikan. Varsinkin Henttu oli oivalla pelipäällä ja pääsi yrittämään illan maalisaldonsa tuplaamista pariinkin otteeseen. Toinen yrityksistä meni hiuksen hienosti ohi etukulmasta ja toisen tielle ehti Norrvallan veskari Joona Poltto. Luonnollisesti, koska kyseessä on Akatemian ottelu, niin myös vastustaja sai aivan viime hetkillä myös mahdollisuuden ottelun tasoittamiseen. Kulmapotkun jälkitilanteesta Jesse Nauska pääsi sutaisemaan palloon reilusta kymmenestä metristä, mutta kotijoukkueen onneksi yritys karkasi selkeästi yli maalin. Näin Akatemia palasi takaisin voittojen tielle parin matsin korpivaelluksen jälkeen.

- Oli tärkeää saada voitto tähän väliin. Älyttömän tärkeää. Toiveissa on, että se näkyy myös otteluiden välissä harjoituskentällä. Olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin pitämään nolla omissa, silloin voittoon riittää tuo yksikin tehty. Olihan siinä mahdollisuus tehdä useampikin, mutta myös vastustaja olisi voinut ottelun tasoittaa. He saivat paikkansa lähinnä tilanteenvaihdoista, johon me kyllä annettiin kaikki avaimet huolimattomalla ja ajoittain hitaalla pelaamisella. Saadaan tämän voiton myötä vähän kuin uusi alku tälle loppusarjalle, Lyyski summaa.

Voitto oli iso asia Akatemialle ja sen eteen kyllä tehtiin koko joukkueen voimin töitä se vaadittu 94 minuuttia. Asenne työntekoon oli kohdallaan ja sillä pystyy usein korvaamaan pelillisesti heikomman esityksen tai hieman heikomman jakson yksittäisen pelin sisällä. Voitto tuli siinäkin mielessä hyvään saumaan, että torstai-iltana Akatemialla ei ollut mukana ainoatakaan edustusjoukkueen pelaajaa. Ei edes juniori-ikäisiä. Ja moraalia aina nostava voitto alla on mukava lähteä viikon päästä sunnuntaina kiusaamaan sarjaa dominoivaa Sundomia. Ottelu on harmittavasti kotijoukkueen puolelta laitettu päivälle, jolloin myös edustusjoukkue sekä B-juniorit pelaavat ja jo nyt on selvää että ongelmia kokoonpanon kanssa on tulossa kun armeijan miehetkin ovat poissa vahvuudesta.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Aleksi Seppälä, Jaakko Juvila, Jimi Hackspik, Elias Mikkola (69. Yevhen Sabadash), Jouni Ahvenkoski, Lenni Länsipää (69. Arttu Möttönen), Akseli Matilainen, Valtteri Palosaari, Benjamin Rintala (69. Atte Henttu), Antti Palohuhta.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 1 - 0
(0-0)
81' Maali Henttu Atte
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat