Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - VPS Akatemia
2021 - Akatemia - Kolmonen C-lohko
Klo 18:30 Kokkola, Keskuskenttä
10
Kes

Akatemia avaa torstaina!


Kevät on kääntynyt kesäksi ja se tarkoittaa sitä, että nyt myös koronatilanteen salliessa aikuisten sarjafutis voidaan Kolmosen tasolla aloittaa Kokkolassakin. Akatemialle tämä juhlahetki on ylihuomenna torstaina, kun Keskuskentälle saapuu vieraaksi Vaasan Palloseuran Akatemia. Näin ollen pitkän ja jälleen haasteellisen pre-seasonin jälkeen myös KPV Junioreiden edustusjoukkue pääsee avaamaan kilpailulliset ottelunsa.

Sarja-avausta on Akatemian joukkueessa odotettu jo pitkään. Parhaimmillaan näytti siltä, että sarja olisi alkanut jo puolisentoista kuukautta sitten, mutta tunnetuista syistä sarjan ensimmäiset pelit päästiin pelaamaan vasta kesäkuun alussa. Kokkolan nopeasti heikentyneestä tilanteesta johtuen myös ensimmäinen ottelu uudesta sarjaohjelmasta jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen, kun järkisyihin vedoten 1.6. pelattavaksi tarkoitettu NIK - KPV Akatemia -ottelu siirrettiin pelattavaksi myöhemmin. Nyt ollaan kuitenkin sen äärellä, että pian päästään pelaamaan "tosissaan" ja oikeista sarjapisteistä.

- Kohta mennään! Kyllähän tätä on koko kevät odotettu, ei sitä voi kieltää. Hienoa, että nyt päästään pelaamaan. Turha katsella enää taakse ja murehtia siirretyistä otteluista tai treenikielloista, nyt fokus pelkästään tulevaan kesään ja sarjaan. Pelaajat sekä taustat ovat odottaneet tätä hetkeä jo pitkään, tunnelmoi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Sarja-avauksessa torstai-iltana vastaan astelee mielenkiintoinen vastustaja, VPS Akatemia. Entisen huippupelaaja Jussi Nuorelan valmentama vaasalaisryhmä on ehtinyt jo kertaalleen esiintymään sarjaottelussa kaudella 2021, kun se kaatoi paikallisottelussa sarjan ehdottomiin ennakkosuosikeihin lukeutuvan FC Kiiston. "Vepsun" maaleista tuossa ottelussa vastasivat talvella Vasa IFK:sta hankittu Hane Birhane sekä aivan ottelun lopussa osunut Akon Kuek.

- Vastustaja on varmasti profiililtaan hyvin samankaltainen joukkue, kuin mekin. Paljon nuoria ja paikallisia pelaajia sekä muutama hieman kokeneempi kaveri myös. Tuskin heilläkään on yhtään konkaritason pelaajaa kokoonpanossaan kun tänne Kokkolaan torstaina saapuvat. Sarja-avauksessaan käyttivät myös vähemmälle peliajalle jääneitä edustusjoukkueen pelaajia. Ykkösessä pelanneista pelaajista esimerkiksi topparijärkäle Alieu Ceesay sekä nuori puolustaja Josep Nuorela nähtiin tuolloin kentällä. Oletus on, että nytkin heillä on mukanaan kolmesta viiteen edustusjoukkueen pelaajaa, Lyyski toteaa.

VPS Akatemia on muutenkin vahvistunut talven aikana huomattavasti, kun seuraan on ollut liikehdintää Vaasan alueen muista seuroista ihan mukavasti. Hane Birhane siirtyi VPS:n riveihin paikallisvastustaja Vasa IFK:n riveistä, Boshnjakun veljekset Blendi sekä Leart Korsnäs FF:sta, kuten myös Ali Reza Mohammadi. Tämä tarkoittaa sitä, että alkaneella kaudella "Vepsulla" on Akatemian puolella selkeämpi oma ryhmä kuin aiempina kausina ja oletettavasti se myös näkyy joukkueen otteissa kauden mittaan.

- VPS on varmasti pallolliseen pelaamiseen keskittyvä, nopea ja suunnanmuutoksiin panostava joukkue. Ihan varmasti ovat sarjan kärkipäässä. Joukkueessa on hyviä omia kasvatteja, kuten esimerkiksi keskikenttäpelaaja Kasperi Polvilampi, josta voi vielä kasvaa hyväkin pelimies kansalliselle tasolle. Birhanet, Boshnjakut sekä mahdollisesti mukaan tulevat edustusjoukkueen pelaajat tuovat sitten joukkueeseen lisää rutiinia ja arvokasta kokemusta miesten peleistä. Erona on edelliseen kauteen tosiaan se, että nyt heillä on käytössään laajempi materiaali, Lyyski summaa.

Akatemiassa sarja-avaukseen on päästy valmistautumaan vaihtelevissa olosuhteissa. Pari viikkoa sitten joukkueen yhteisharjoitukset olivat stopissa koronatilanteen vuoksi ja senkin jälkeen mentiin viikko pienryhmissä. Joukkueena Akatemia on saanut harjoitella nyt viikon verran ennen torstain sarja-avausta. Tämän taakse on kumminkaan turha mennä, sillä tilanne on pitkin talvea sekä kevättä ollut täysin vastaava muillakin sarjan joukkueilla.

- Olemme kumminkin saaneet suht normaalisti harjoitella koko talven ja kevään. Viikon tauko joukkueharjoittelusta saattoi olla hyväkin seikka, sillä talven aikana joukkuekavereiden kasvot saattavat tulla turhankin tutuiksi. Pienryhmäharjoittelussa pystyimme puolestaan keskittymään hieman enemmän henkilökohtaiseen tekemiseen sekä tiettyjen osa-alueiden kehittämiseen. Nyt olemme viikon verran saaneet sitten hioa pelaamista koko ryhmän voimin. Oikeastaan ainoa seikka, joka harmittaa on se, että emme ehtineet keväällä kovinkaan montaa harjoituspeliä pelaamaan, vaan jouduimme tilanteesta johtuen pelaamaan sisäisiä harjoitusotteluita. Uskon, ettei yksikään pelaajistamme valita tuosta lyhyestä pätkästä, vaan hekin ovat kaikki innoissaan kun vihdoin pääsemme pelaamaan, Lyyski kertoo.

Akatemia on joukkueena muuttunut jonkin verran ja uuteen kauteen lähdetään entistä nuoremmalla joukkueella. Kun vastassa on samantyylinen ja jokseenkin saman profiilin joukkue, voitaneen todeta että torstai-illassa tullaan näkemään vauhdikas ja viihdyttävä Kolmosen ottelu.

- Aivan varmasti vauhtia riittää torstain pelissä. Harjoituksissa aistii sen, että meidän jätkät odottavat innoissaan jo tulevaa ottelua. Pelaaminen on kumminkin tämän homman suola ja nämä pelit ovat tunnetasoltaan jotain aivan muuta kuin talvella hallissa pelattavat harjoitusottelut. Uskon että tässä saa vielä hieman rauhoitella osaa pelaajista ennen ottelun alkua, niin paljon virtaa heillä tuntuu olevan nyt, kun koulutkin on taputeltu. Kanavoidaan energiat oikeisiin juttuihin ja lähdetään tosissaan taistelemaan avauspisteistä. Pojat ovat tehneet pirun tunnollisesti hommia läpi talven, nyt saadaan päästää heidät irti ja nauttimaan, Lyyski päättää.

Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että otteluun ei saa ottaa AVI:n määräysten perusteella yleisöä. Tilanne on ikävä ja siihen toivotaan vielä keskiviikon aikana muutosta, mutta ilman toimenpiteitä koronatilanne ei pysy kurissa. Haluamme toimia tässäkin vastuullisesti ja varmistaa sen, että niin pelaajilla, toimihenkilöillä kuin tuomareillakin on turvalliset olosuhteet kilpailla. Ottelu kuvataan ja striimi on katsottavissa KPV Junioreiden YouTube -tilin kautta ilmaiseksi. Vielä ennen ottelun alkua sinne tulee myös ennakkoa videomuodossa. Seuraa Akatemian Facebook- sekä Instagramtilejä. joilta saat lisätietoa ottelutapahtumista myös jatkossa. Ilmoitamme siellä myös mahdollisista rajoitusmuutoksista.

Akatemia - VPS Akatemia, torstaina 10.6. klo 18:30 Keskuskentällä.

VPS onnekkaampi kuin KPV Akatemia


KPV Akatemian 2-0 -johto suli Kolmosen sarja-avauksessa lopulta 2-4 -tappioksi, kun hyväksi joukkueeksi tiedetty VPS Akatemia paukutti toisella puoliajalla voittoon tarvitut osumat. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Wegye Wegye sekä pilkulta osunnut Jimi Hackspik.

Akatemia kohtasi Kolmosen sarja-avauksessaan aurinkoisella Keskuskentällä Vaasan Palloseuran Akatemian. Kovin iloiseksi ei ottelun lopputulos kotijoukkueen pelaajia saati taustahenkilöitä, sillä vierasjoukkue vei mennessään kaikki kolme sarjapistettä. Kotijoukkue johti vielä puoliajalla lukemin 2-1, mutta vaasalaiset painelivat toisen jakson aikana ohi.

Ottelun alkutahdit mentiin varsin tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet pelasivat suht kontrolloitua jalkapalloa. Kotijoukkue oyrki hyödyntämään tilanteenvaihdot kääntämällä peliä nopeasti, kun taas vierasjoukkue rakemteli pelaamistaan lähinnä toppareilta lähteneiden ristipallojen kautta. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukesikin juuri tällaisen pelaamisen tuloksena, kun vierailijoiden Josep Nuorela avasi pallon vasempaan laitaan Luqman Kassimille, joka peippaili itsensä laukaisupaikkaan, Kassimin laukaus kuitenkin painui sivuverkon puolelle.

Varsinkin vasemman laidan kautta runsaasti hyökännyt Vepsu, pystyi luoman jonkinlaista painetta kotijoukkueen päätyyn juurikin Kassimin ja hänen alapuolellaan pelanneen Hane Brihanen yhteispelin avulla ottelun alkupuolella. Hiljalleen kuitenkin pitkän ottelutauon jälkeen kehiin palannut Akatemia sai jonkin verran ottelun juonesta kiinni ja puolustuspelaamisen paraneminen avasi Akatemialle mahdollisuuksia iskeä vastaan. Mitään yltiövaarallista ei kotijoukkuekaan pystynyt alussa luomaan, mutta muutaman pidemmän hyökkäyksen kumminkin, joista puolittaisia maalintekopaikkoja avautui. Jouni Ahvenkosken sekä Wegye Wegyen ensimmäiset yrityksen eivät kuitenkaan aiheuttaneet töitä divarissakin tällä kaudella pelanneelle Tuomas Pöyhöselle.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Akatemia käynnisti hyökkäyksen vasemmalta ja Akatemiassa debyyttiotteluaan pelannut Yevhen Sabadsh avasi pallon Vepsun linjan taakse, josta sen taisteli itselleen toppariparin estelyistä huolimatta Wegye Wegye. "Watse" paineli kaksikon estelyistä huolimatta läpiajoon ja viimeisteli rankkarialueen rajalta komeasti Akatemian avausmaalin.

Kauaa ei tarvinnut toista maaliakaan odottaa, sillä jo seuraavasta hyökkäyksestä kolahti uudelleen. Akatemia aukaisi komeasti VPS:n prässin ja muutamalla syötöllä Wegye Wegye pelattiin jälleen karkutielle. VPS_n puolustuksella ei ollut tilanteessa muuta vaihtoehtoa, kuin kaataa karkulainen ja erotuomari Ville Erkkilä osoitti pilkkua. Tuomitun rankkarin ampui verkon perukoille pommin varmasti Jimi Hackspik.

Hyvän otteen ottelusta saanut kotijoukkue olisi voinut vielä lisätäkin johtoaan, mutta muutamasta puolikkaasta paikasta huolimatta kotijoukkue ei enempää maaleja aikaan saanut. Sen sijaan vierailija VPS rokotti kavennusmaalin muodossa aivan ensimmäisen jakson lopussa. "Vepsu" sai sivuvaparin noin kolmisenkymmentä metriä maalista ja taka-alueelle heitetyn pallon puski hieman epäonnisesti omiin KPV:n Jaakko Juvila.

- Ottelun alku oli meille vähän vaikea. Ei oikein saatu "Vepsun" pelinavaamista kontrolliin ja paine oli hieman myöhässä. Tiedettiin, että he tulevat paljon ristipallojen kautta, mutta hyvin he saivat pelattua jalkaa vapaaksi itselleen. Juomatauolla saatiin askelmefrkit jokseenkin kohdilleen puolustuspelaamisen kanssa, eikä meillä mielestäni ollut sen jälkeen isompaa hätää. Pystyttiin pelaamaan pitkiäkin hyökkäyksiä, jolloin saatiin levätä pallon kanssa, toki ideaalitilanteessa olisimme voineet tehdä yhden kaksi enemmänkin. Vastustajan maali itsessään oli harmillinen, mutta noita tulee välillä. Epäonninen tapahtumaketju kaiken kaikkiaan. Eniten harmittaa se, että maali tuli juuri ennen puoliaikaa, summasi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan suht tarkalla pelaamisella ja molemmat joukkueet pelasivat Kolmosen tasolle erittäin kontrolloitua jalkapalloa. Maalintekopaikkoja ei juurikaan alussa nähty, mikäli ei kulmapotkuja sellaisiksi halua laskea. Ennen tunnin täyttymistä Wegye Wegye pääsi kertaalleen kokeilemaan Benjamin Rintalan sekä Jaakko Juvilan järjestämästä paikasta, mutta hieman taakse jääneeseen keskityspalloon suoritettu laukaus painui ohi maalin.

Tunnin jälkeen kohtalaisen pitkä tauko otteluista alkoi näkymään Akatemian pelaajien väsymisenä. Luonnollisesti myös kuumalla kelillä ja paahtavalla aurinhonpaisteella oli oma osuutensa pelaajien uupumiseen. Ottelun käännekohta nähtiinkin ottelun 67. minuutilla, kun vierasjoukkueen Kassim Luqman sai pallon vaarattoman näköisessä hyökkäyksessä rangaistusalueen rajoille, pyörähti nätisti ympäri ja toimitti pallon olemattoman tuntuisesta aukosta Akatemian maalin etunurkkaan tasoittaen ottelun.

Tästä vierailija tuntui saavan huomattavan energiapiikin, kun taas kotijoukkueelle tasoitusmaalilla oli täysin päinvastainen vaikutus. VPS alkoi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalia ja Akatemian pelaaminen hajosi jokseenkin totaalisesti. Kymmenisen minuuttia Akatemia kesti vaasalaisten rummurusta, kunnes kolahti kolmannen kerran. VPS sai kulmapotkun, joka sinällään puolustettiin hyvin. Pallo oli jo kotijoukkueen kontrollissa, kun Sampo Rintala sekä vastustajan pelaaja törmäilivät rankkarialueella siihen malliin, että vierasjoukkueelle tuomittiin kotijoukkueen silmin katsottuna hieman kyseenalainen ragaistuspotku. Sen pamautti maaliin hyvän ottelun keskikentällä pelannut Kasperi Polvilampi.

Loppua kohden Akatemia oli pakotettu nostamaan ryhmitystään ja hakemaan tasoitusmaalia. Muutamasta puolittaisesta paikasta huolimatta sellaista ei kuulunut, vaan vierasjoukkue iski vielä kertaalleen. Pitkään loukkaantuneena ollut Joonas Vahtera kruunasi kesän ensimmäisen ottelunsa pamauttamalla irtopallon Akatemian maaliin puolesta kentästä. Tämän maalin jälkeen Akatemia kontrolloi kenttätapahtumia täydellisesti hakien vielä kavennusta, mutta vajaan kymmenen minuutin aikana oikestaan vain vaihdosta kentälle tullut Atte Kangas pääsi uskottavasti hätyyttelemään vaasalaismaalia siinä kumminkaan onnistumatta.

- Kyllä "Vepsu" ansaitsi voittonsa tänään, olivat toisella puoliajalla ehkä sen verran parempia ja koko ottelussa näkyi se, että he olivat kertaalleen ehtineet tällä kaudella jo pelaamaankin. Me emme ole saaneet pelaajillemme ottelurasitusta pitkään aikaan, mikä selittää muutaman pelaajan krampit. Vaasassa on hyvä juttu menossa ja kaikesta näkee, että akatemiajoukkue on heille tärkeä, nytkin siellä oli useampi Ykkösessä minuutteja saanut pelaaja hakemassa lisää peliaikaa ja tuomassa arvokasta kokemusta. Emme pystyneet ihan siihen vastaamaan tänään. Kausi on nyt avattu ja saadaan jatkossakin keskittyä huolellisesti jokaiseen otteluun, opimme tästäkin taas jotain, Lyyski kertoo.

Vaikka tappio tulikin, ei Akatemian riveissä aleta ranteita viiltelemään vaan tavoitteiden eteen tehdään jatkossakin lujasti töitä. Seuraavan kerran Akatemia on tulessa lauantaina 19.6., jolloin se matkustaa naapuripitäjään Alaveteliin, jossa kohdataan sarjanousija IK Myran.

- Poimitaan tämän päivän pelistä hyvät jutut mukaan ja avataan pistetili seuraavassa ottelussa, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Aleksi Seppälä, Jimi Hackspik, Yevhen Sabadash, Jaakko Juvila, Jouni Ahvenkoski (60. Sampo Rintala), Lenni Länsipää, Joonas Paananen (85. Atte Kangas). Valtteri Palosaari (60. Akseli Matilainen), Benjamin Rintala (68. Axel Lindholm), Wegye Wegye (85. Atte Henttu)


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 4
(2-1)
30' Maali Wegye Wegye

32' Maali Hackspik Jimi

46' Maali maali Oma

67' Maali Kassim Luqman

78' Maali Polvilampi Kasperi

85' Maali Vahtera Joonas
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat