Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Virkiä
2021 - Akatemia - Kolmonen C-lohko
Klo 15:00 Kokkola, Keskuskenttä
11
Hei

Akatemia kohtaa sunnuntaina Virkiän


Akatemia pelaa miesten III-divisioonassa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu sarjaan täksi kaudeksi noussut Lapuan Virkiä.

Lapuan Virkiä palasi kolmanteen divisioonaan parin kauden nelosessa pelatun pätkän jälkeen. Aiemmin mm. II- ja III-divisioonassa tutuksi tullut seura on panostanut viimeaikoina paljonkin alueen omiin pelaajiin ja tuloksesta nautitaan lapualaisittain nyt siis III-divisioonassa. Virkiä on aloittanut kautensa ihan mukiin menevällä tavalla, kolmesta pelaamastaan ottelusta lapualaiset ovat keränneet kasaan neljä sarjapistettä. Akatemian juuri kohtaama Kaskö IK kaatui edellisessä ottelussa tiukan väännön jälkeen lukemin 5-4, Korsnäs FF:n kanssa pisteet jaettiin 3-3 -tuloksella ja ainoa tappio on toistaiseksi tullut Norrvalla FF:a vastaan. Sarjataulukossa Virkiä on pykälän ja kolme pistettä Akatemiaa perässä, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

- Virkiä on aloittanut kautensa ihan pirteästi, sarjanousijalle on muutenkin tärkeää päästä pisteille heti alkukaudesta. Heillä on paljon tuttuja nimiä riveissään ja ovat varmasti hyvähenkinen sekä työteliäs joukkue. Profiililtaan joukkue on aika lailla saman kaltainen, kuin mitä mekin ollaan. Paljon on nuoria ja paikallisia pelaajia. Emme ole heitä kohdanneet aiemmin minun valmennusjaksoni aikana, eli uusi tuttavuus on sinällään luvassa, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemia vieraili edellisenä viikonloppuna Kaskisissa ja sieltä oli tuomisina Kokkolaan tasapelipiste. Ihan täysin tyytyväisiä ei Akatemian riveissä tuohon tulokseen oltu, mutta se mitä saadaan otetaan myös vastaan. Lämpimissä olosuhteissa pelatun ottelun jälkeen fiilikset paluumatkalla olivat hieman kaksijakoiset.

- No ensimmäinen ajatus oli se, että meidän olisi ehdottomasti pitänyt se ottelu voittaa. Pystyimme luomaan paljon laadukkaita maalintekopaikkoja siellä, mutta nyt oli vähän onnetarkin meitä vastaan. Toisaalta etenkin toisella jaksolla Kaskinen iski pari kertaa meitä vastaan aika vaarallisesti ja aiheutti sen suhteen ongelmia. Tuo oli meille runkosarjan pisin reissupeli ja lähtökohdat huomioiden ihan ok suoritus tuloksellisesti. Nyt saadaan täysi treeniviikko alle ennen seuraavaa ottelua ja pystymme paneutumaan asioihin hieman paremmin, Lyyski kertoo.

Alkukauden neljästä ottelustaan Akatemia on kerännyt kasaan seitsemän pistettä. Sarja-avauksessa kärsityn tappion jälkeen joukkue on napsinut voitot Myranista sekä Korsnäs FF:sta, viimeisin Kaskisen reissu siis lisäsi pistepottia tasapelipinnalla. Ihan täysin tyytyväisiä ei kumminkaan Akatemian riveissä tähän olla.

- Maksimipistemäärä voisi olla 12, mutta meillä on nyt kasassa 7. Kyllähän niitä voisi olla enemmänkin, mutta kyllä me ollaan saatu aika lähelle se, mitä on ansaittu. Pitkässä juoksussa pomput menee aina tasan ja kyllä sarjataulukossa kauden päätyttyä jokainen on ansaitsemallaan sijalla. Pelaaminen on alkukauden aikana mennyt eteenpäin ja sitä pyritään kehittämään edelleen. Pitää ymmärtää myös se, että kun joukkue on pullollaan juniori-ikäisiä pelaajia, niin taso saattaa hieman heitellä jopa yksittäisen pelin sisällä. Hyvää suoritusta saattaa seurata hieman huolimattomampi suoritus ja sama tietysti toisinpäin. Homma vaatii paljon keskittymistä ja välillä tuntuu, että meidän pelaajilla olisi paljon muutakin hommattavaa kuin pelaaminen. Sitä urheilijan elämää ja kokonaisvaltaista jalkapalloilijan elämää opettelemme koko ajan, Lyyski summaa.

Viime viikolla Kaskisiin oli lähdössä hyvä ja hieman toteutunutta kokeneempi joukkue. Loppuviikon aikana kato kävi kumminkin joukkueessa suhteellisen lujaa, sillä työesteet ja viimehetken loukkaantumiset sekä pikkuvaivat estivät useammankin pelaajan reissun. Missään nimessä ottelun tulokseen se ei vaikuttanut, sillä harvoin sellainen pelaaja on ottelua suuntaan taikka toiseen ratkaissut, joka ei ole ottelussa pelannut. Nyt näkyi myös edustusjoukkueen tiukka pelaajatilanne niin, että sieltä ei tullut omia kasvatteja kyseiseen otteluun ainoatakaan.

- Meillä oli Kaskisissa ihan hyvä joukkue kentällä. Ja se joukkue pelasi myös ihan hyvän ottelun. Turha tässä on poissaolijoita laskeskella, eivät he koskaan ottelua ratkaise. Pelaajamme ovat töissä kesäisin, joten on ymmärrettävää että poissaoloja tulee sitä kautta loukkaantumisten sun muiden lisäksi. Siitä olen ylpeä, että kapeallakin ringillä pystyimme paineistamaan vastustajaa koko 90 minuutin ajan ja vielä lopussa pystyimme laittamaan kirivaihdetta silmään, Lyyski toteaa.

Sunnuntain otteluun pelaajatilanne elää edelleen, sillä muutamaan vaivaisen pelaajan kohdalta osallistuminen otteluun on vielä kysymysmerkki. Pari varmaa poissaolijaakin on, sillä armeijan maanantaina aloittaneet Jaakko Juvila sekä Elias Mikkola tuskin saavat lomia ensimmäiselle viikonlopulleen. Heidän lisäkseen Axel Lindholm on edelleen sivussa nilkkavaivan ja Daw Malval polvivaivan vuoksi.

- Viimeksi hehkutin, että pelaajatilanne on hyvä eikä poissaolijoita ole. Sitten kävi kato loppuviikon aikana. Sanotaan nyt näin, että tosi tiukassa on saada joukkuetta kentälle viikonlopuksi, eikä meille ole lisäapuja tulossa mistään suunnasta. Josko tällä sitten varmistuisi se, että edellisen loppuviikon kaltainen show vältettäisiin, se vie vain turhaan fokusta sinne mihin ei tarvitsisi, Lyyski hymähtää.

Yleisölle tiedoksi vielä sellainen kuriositeetti, että Akatemian kausikortit on nyt saatu askarreltua valmiiksi. Niitä saa ostettua kotiotteluista sekä Akatemian taustajoukoilta huokeaan 30€ kappalehintaan. Totutusti rahamiehet sekä -naiset tai -henkilöt ostavat näitä aina kaksi kappaletta yhteishintaan 50€. Tämähän on loistava tapa tukea paikallista nuorisourheilua sekä perinteikästä jalkapalloseuraa!

Akatemia vs. Lapuan Virkiä, sunnuntaina 11.7.klo 15:00 Keskuskentällä

Liput 5€

Tervetuloa kaupungin vauhdikkaimpaan futiskatsomoon!

Akatemia osui neljästi


Akatemia kaatoi helteisessä säässä pelatussa ottelussaan vieraaksi saapuneen Lapuan Virkiän selkein 4-0 -lukeimn. Ottelusta katosi isoin intensiteetti jo avausjakson jälkeen, kun taululla komeilivat kotijoukkueen 3-0 -johtolukemat. Akatemian maalit jakautuivat tänään kahdelle pelaajalle, kun sekä Atte Henttu että Sampo Rintala osuivat kumpikin kahteen kertaan.

Ottelun alku oli varsin vauhdikas, sillä ensimmäinen maalintekopaikka ottelussa siunaantui käytännössä muutaman pallokosketuksen jälkeen. Kotijoukkueen hieman sekoiltua omassa päädyssään pelasi Virkiä nopeasti pallon Akatemian selustaan ja siitä auenneesta maalintekopaikasta Elias Kulmala ampui pallon kumminkin takatolpasta metrin ohi. Sitten mentiinkin jo toiseen päähän, sillä melkeinpä heti pallon palattua takaisin peliin Jouni Ahvenkoski vapautti loistavalla syötöllään Atte Hentun läpiajoon ja tästä Henttu viimeisteli sekä ottelun että akatemiauransa avausmaalin.

Avausmaalin jälkeen ottelu siirtyi täysin kotijoukkueen hallintaan. Virkiä ajettiin syvälle omaan päähänsä puolustamaan ja sen vierailija teki sen verran hyvin, ettei Akatemia pystynyt mitään hirmuvaarallista luomaan avausvartin aikana. Vierailija sen sijaan oli kertaalleen lähellä maalintekoa, kun kotijoukkueen pelinavaamisessa pelattiin huolimaton syöttö keskustaan ja katkon jälkeen pallo pelattiin Antti Julinin juoksulinjalle. Julin ampui pallon parhaasta maalintekosektorista, mutta Akatemian maalilla pelannut Sergey Lazarev venytti pallon alakulmasta kulmapotkuksi.

Ensimmäisen vartin jälkeen Akatemia nousi selkeämmin kuskin paikalle ottelussa vielä aiempaa selkeämmin. Jatkuva pallon liikuttaminen alkoi avata yhä enemmän paikkoja iskeä toinen osuma. Varsinkin laitapelaajina pelannet Rintalan veljekset Sampo ja Benjamin aiheuttivat jatkuvasti ongelmia vierasjoukkueen puolustajille. Hieman paremmilla ratkaisuilla aihiotkin olisivat konkretisoituneet maalintekopaikoiksi. Niitäkin toki tuli, melkeinpä liukuhihnalta, mutta niin Sampo kuin velipoika Benjaminkin joutuivat vielä toteamaan viimeistely-yrityksensä epätarkoiksi. Sampon laukauket painuivat ohi ja yli maalin, "Benun" laukauksen tielle ehti Virkiän verkari Onni Pelkkikangas. Kertaalleen virkiäpuolustus ehti juuri oikeaan aikaan väliin, kun Atte Henttu oli siirtämässä palloa tyhjään vierasmaaliin Benjamin Rintalan sekä Lenni Länsipään loistavasta esityöstä.

Akatemia iski toistamiseen juuri ennen puolentunnin täyttymistä. Komean hyökkäyksen päätteeksi pallo päätyi oikealle Benjamin Rintalalle, joka haastoi vartijansa ja pelasi pallon poikittain oikeaoppisen kavennuksen tehneelle velipojalleen ja Sampo täräytti pallon komeasti toisesta kosketuksestaan maalin etuyläkulmaan. Kauaa ei tarvinnut kolmatta maalia odotella, sillä parisen minuuttia myöhemmin pallo oli vierasjoukkueen maalissa kolmannen kerran ja asialla oli jälleen sama parivaljakko. Tälläkin kertaa tarjoilijana toimi Benjamin Rintala ja hyvin samanlaisen tilanteen päätteeksi Sampo pamautti pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan.

Vielä kolmannenkin maalin jälkeen Akatemia pystyi luomaan muutaman maukkaan maalintekopaikan, mutta hyvästä ja aktiivisesta yrittämisestä huolimatta kotijoukkue ei pystynyt maalisaldoaan avausjaksolla kasvattamaan. Vierailijalla ei enää jakson lopulla ollut juurikaan asiaa kotijoukkueen maalille tai oikeastaan koko kenttäpuoliskolle, sillä sen verran aktiivisesti kotijoukkue pystyi menettämiään palloja vastaprässillä voittamaan takaisin. Muutamalla kerralla lievä ylihyökkääminen meinasi kostautua, kun liian innokkaasti hyökänneet keskialueen pelaajat tyhjensivät kustannuspaikkansa kokonaan ja näin aiemminkin ongelmana ollut tasapainon puute nosti aika ajoin taas päätään.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä osittain sitä, mitä halutaankin. Otettiin mielestäni ottelusta komento alusta asti ja oltiin aktiivisia sekä pallon kanssa että ilman palloa. Oli siellä muutama koomailukin, joista vastustaja sai pari jonkinlaista paikkaa kontrattua, mutta pääosin oltiin suhteellisen huolellisia pallon kanssa ja sitä kautta saatiin kontrolli pelaamiseen. Tehtiin kolme hienoa maalia eka puolikkaalla ja se ratkaisi ottelun tänään meille, totesi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toinen jakso alkoi hyvinkin samalla tavalla, kuin ensimmäinenkin. Sillä käytännössä heti toisen puoliajan alkuun Virkiä sai oikeastaan koko toisen puoliajan ainoan maalipaikkansa. Reilun kahdenkymmenen metrin päästä kotijoukkueen maalista lähetetty kierteinen keskitys oli tehdä tepposet kotijoukkueelle, sillä maalivahti Lazarev arvioi sen sen verran väärin, ettei yltänyt pallon. Kotijoukkueen onneksi vierasjoukkueen hyökkääjä teki samoin ja puski pallon reilusti yli tyhjän maalin.

Toisen jakson aikana pelin tempo laski huomattavasti ja varsinkin vierasjoukkueen jalka alkoi selvästi painamaan. Eikä ihme, sillä ottelu pelattiin kokonaisuudessaan jälleen suomalaisittain lähes ääriolosuhteissa. Jakso eteni ensimmäisen tapaan kotijoukkueen totaalihallinnassa ja Akatemia pystyi luomaan jatkuvasti painetta kohti vierailijan maalia. Moni Akatemian pelaamista hyökkäyksistä oli pitkiä ja hitaita pitkien syöttöketjujen hyökkäyksiä. Nämä hyökkäykset konkretisoituivat maalintekopaikoiksi hieman harvemmin, kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta toisaalta kiirettä ei enää maalintekoon kolmen maalin johtoasemassa ollutkaan.

Reilun tunnin kohdalla Akatemia iski taululle ottelun päätöslukemat ja komealla tavalla iskikin. Aiemmin aktiivisesti keskialueella palloja riistänyt kotijoukkue laski hieman prässitasoaan ja tyytyi ohjailemaan Virkiän hyökkäykset laidoille. Kertaalleen Virkiän vasemmalta kaistalta keskustaan pelatun syötön katkaisi Atte Henttu melkeinpä puolessa kentässä ja toimitti sieltä pallon komeassa kaaressa yli Pelkkikankaan tyhjänä ammottaneeseen lapualaismaaliin. Kerta kaikkiaan komea yksilösuoritus.

Pian neljännen maalin jälkeen Akatemia aloitti vaihtoruletin ja peliin saatiin pitkän taion jälkeen miehekkään kokoinen Antti Palohuhta sekä toistamiseen tällä kaudella hyvin vaihdosta kentälle tulleen Arttu Seikkulan. Heitä ennen kentälle tuli iskun kasvoihinsa saaneen Lenni Länsipään tilalle Arttu Möttönen.

Loppua kohti Akatemian pallorallit sen kuin pitenivät. Pallo liikutettiin Virkiän päädyssä pitkiä toveja. Muutaman komeasti pelatun hyökkäyksen olisi voinut maaliinkin päättää, mutta esimerkiksi Atte Hentun hattutemppuyritys kilpistyi Pelkkikankaan torjuntaan ja Atte Kankaan komeasta keskityksestä maalintekoa yrittämään päässeen Antti Palohuhdan kurotus painui läheltä hieman ohi maalin. Välillä tuntui jopa siltä, että pallon pitäminen vastustajan päädyssä on tärkeämpää, kuin lisämaalien tekeminen.

- Kyllähän tämä peli kuoli ensimmäisellä puoliajalla. Saatiin toisella pitää palloa mielin määrin ja suhteellisen syvälläkin vastustajan päädyssä. Ehkä olisin kaivannut hieman enemmän halua viimeistelyyn, osittain senkin vuoksi hyökkäyspäähän tuotiin kentälle uusia pelaajia. Tuntui siltä, että tyydyttiin pelaamaan viimeinen puolituntia kellosta pois. Okei, vastustaja ei saanut maalintekopaikkoja ollenkaan sinä aikana, mutta meillä oli esimerkiksi tilanteita, joissa jalka oli auki ja maalin edessä kaksi vastaan kaksi tilanne ja silti tyydyttiin kierrättämään pallo alakautta toiselle puolelle. Puoliajalla painotettu työmoraali ja nälkäisyys pallonriistoihin olivat kumminkin hyvällä tasolla läpi ottelun, Lyyski kertoo.

Akatemia oli tänään käytännössä jälleen liikkeellä "omin voimin", sillä edustusjoukkueen pelaajista ottelussa pelasi vain maalivahti Lazarev. Poissaolojen sekä muutosten vuoksi muutama pelaaja joutui kokeilemaan hieman poikkeuksellista pelipaikkaa ja varsinkin laidalla aiemmissa otteluissa pelannut kapteeni Valtteri Palosaari joutui sopeutumaan tämänpäiväisellä pelipaikallaan puolustuslinjan oikealla reunalla. Benjamin Rintala sekä Aleksi Seppälä sopeutuivat niin ikään hyvin "uusiin" pelipaikkoihinsa.

- Meillä on tälle tasolle laadukkaita jätkiä omassa ringissämme, ei me olla mikään tavallinen "farmi" tai kakkosjoukkue. Ihan hyvin pystymme pelaamaan omilla pelaajillamme näitä pelejä ja antaa vastuuta niille, jotka ovat meidän kanssa alusta asti harjoitelleet. Tänäänkin oltiin todella tiivis ja hyvähenkinen porukka, hyökättiin ja reagoitiin menetyksiin yhdessä kollektiivisesti hyvin. Ja onhan se kivaa, kun treenikentällä läpikäydyt asiat toistuvat kentällä, Lyyski päättää.

Seuraavan kerran Akatemia pelaa lauantaina 17.7., kun se matkaa Uuteenkaarlepyyyn pelaamaan jo pariin otteeseen siirrettäväksi tuomitun ottelun NIK:a vastaan. Kotikentälleen Akatemia pelaa sunnuntaina 25.7., jolloin vieraaksi saapuu FC Kiisto Vaasasta.

Akatemian kokoonpano:

Sergey Lazare, Valtteri Palosaari (77. Atte Kangas), Jimi Hackspik, Yevhen Sabadash, Aleksi Seppälä, Jouni Ahvenkoski, Lenni Länsipää (61. Arttu Möttönen), Akseli Matilainen, Benjamin Rintala (69. Antti Palohuhta), Sampo Rintala (69. Arttu Seikkula), Atte Henttu.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 4 - 0
(3-0)
2' Maali Henttu Atte

28' Maali Rintala Sampo

31' Maali Rintala Sampo

60' Maali Henttu Atte
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat