Esittely
Ottelutilastot
Norrvalla FF - KPV Akatemia
2021 - Akatemia - Kolmonen C-lohko
Klo 19:00 Centralidrottsplan, Vörå
29
Hei

Akatemia torstaina Vöyrille!


KPV Akatemia jatkaa Kolmosen otteluitaan torstaina Vöyrillä, missä vastaan astelee Norrvalla FF. Norrvallaa pelaaja-valmentaa kokkolalaisillekin tuttu, KPV:n edustusjoukkueessa takavuosina esiintynyt Mal Ceesay.

Akatemia matkaa siis torstaina Oravaisten kupeeseen Vöyrille, missä kohdataan hyvänä kotijoukkueena tiedetty Norrvalla FF. Yankuba "Mal" Ceesayn valmentama joukkue on mielenkiintoinen vastustaja, sillä joukkueen profiili on hyvin pitkälti saman kaltainen, kuin Akatemiankin. Joukkueessa on paljon Vaasan sekä Pohjanmaan alueelta tulevia nuoria pelaajia, joista iso osa opiskelee jalkapallopainotteisessa Urheilulukiossa Vöyrillä. Nuorten pelaajien lisäksi joukkueessa pelaavat kokenut kapteeni Ronny Ludén, seitsemän maalia takonut Sam Karlsson, Ceesay sekä nigerialaishyökkääjä Jasper Uwaegbulam.

- Norrvalla on tietääkseni aika hyvällä jalalla varustettu joukkue. Aikaisempina vuosina he ovat pelanneet paljon pallon kanssa ja hyökkäävät suht hyvällä rytmillä. Edelliskauden tapaan heillä on riveissään nuoria pelaajia, ulkomailta hankittuja pelaajia sekä muutama kokeneempi kaveri. "Mal" on tehnyt Vöyrillä ihan hyvää työtä ja pelaajat ovat mielestäni siellä kehittyneet jatkuvasti, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Norrvalla on Akatemian tapaan ehtinyt pelaamaan seitsemän ottelua, joista he ovat keränneet yhteensä 12 pistettä. Pistepottia ovat kartuttaneet voitot NIK:sta, Lapuan Virkiästä, Kaskö IK:sta sekä Sporting Kristinasta. Vastavuoroisesti tappion Norrvalla on joutunut kokemaan VPS Akatemiaa, Kiistoa sekä VPV:a vastaan pelatuissa otteluissa. Akatemia on kerännyt vastaavalla ottelumäärällä pisteitä 16 ja on tasaisessa sarjataulukossa pykälän Norrvallan yläpuolella. Tasaista uumoillaan myös torstain ottelusta Vöyrillä.

- Saadaan taas hieman erilainen joukkue vastaan ja erilainen haaste eteemme. Edelliseen vastustajaan verrattuna tuleva vastustaja on varmasti nopeampi ja hieman paremmalla kuntopohjalla varustettu. Eivät ole Kiiston kaltainen rutinoitu joukkue, mutta osaavat kyllä pelata laadukkaasti. Sitten siellä on tietysti myös uhkaa "Malin" kautta esimerkiksi erikoistilanteissa. Norrvalla on joukkueena ollut paljon yhdessä ja se näkyy varmasti heidän pelaamisessaan, eli kyllä tässä on jälleen kova ottelu edessä. Meidän tehtävä on valmistautua jälleen huolellisesti sekä pystyä vastaamaan tuohon haasteeseen, Lyyski kertoo.

Akatemia pelasi sunnuntaina voitokkaasti korikentällään sarjan ennakkosuosikeihin lukeutuvaa FC Kiistoa vastaan. Raskaan päivätyön jälkeen hankittu voitto maistui erityisen hyvälle jo senkin takia, että alla ollut viikko oli täynnä haasteita sekä harjoitusviikkona sunnuntain otteluun päättynyt viikko oli joukkueelle varmasti myös fyysisesti koettelemus. Vastustajana Kiisto oli kieltämättä hyvä. Rutinoitunut sekä fyysisesti erittäin vahva joukkue pystyi tuottamaan Akatemialle ongelmia omalla pelaamisellaan, mutta siitäkin selvittiin.

- Uskoisin, että sunnuntain voitto nosti meidän moraaliamme entisestään. Alla oli todella ihmeellinen viikko, kun meillä oli paljon poissaoloja töiden, loukkaantumisten, armeijan sekä muiden syiden takia. Saimme kuitenkin hyvin kasattua rivit sunnuntaille ja pystyimme kohtalaiseen esitykseen siitä huolimatta, että kyseessä oli viikon kuudes ja kolmen viikon jaksolla 17. tapahtuma. Joukkue oli mielestäni sunnuntaina yhtenäinen sekä edellisen ottelun tapaan sopivan nälkäinen. Edelleen kaipaan silti hieman nöyryyttä meidän tekemiseen lisää, sillä nytkin aiheutimme itse itsellemme ongelmia. Siitä on päästävä eroon, Lyyski toteaa.

Torstain otteluun Akatemia on valmistautumassa niin sanotusti lyhyen kaavan mukaan, sillä aikaa edellisestä ottelusta on torstaina tullut kuluneeksi vain kolme kokonaista päivää. Muutoksia kokoonpanoon tulee suht varmasti, sillä isoin osa pelaajista on urakoinut viimeaikoina toden teolla ja väsyneenä pelaaminen tuo aina mukanaan loukkaantumisriskin. Osa pelaajista on sen lisäksi pelannut lähiaikoina pienten vammojen kanssa.

- Pystyimme Kiistoa vastaan hieman kierrättämään tietyillä pelipaikoilla pelaajia ja antamaan lepoa heille, joilla on ehkä pientä väsymystä näkynyt tekemisessä lähiaikoina. Osan pelaamisessa pelipaikkamuutokset näkyivät ja osa taas täytti ruutunsa "uudella" pelipaikallaan todella hyvin. Eilen vedimme palauttavan harjoituksen "Tiitun" johdolla ja tänään huilaamme sekä käymme videolta läpi edellisen ottelun tapahtumia. Huomenna sitten valmistaudutaan jo torstain otteluun. Tarkoitus on ollut alusta alkaen harjoitella hyvin sekä määrän että laadun puolesta, mikäli pelaajat ovat fyysisesti tai henkisesti väsyneitä, niin on ihan turha haaveilla laadukkaasta tekemisestä millään mittarilla, Lyyski summaa.

Akatemia matkaa luonnollisesti Vöyrille voitto mielessään samalla tiedostaen, ettei torstain ottelu tule olemaan millään muotoa helppo. Vastaan astelee laadukas ja hyvin harjoitellut joukkue, joka pystyy kyllä haastamaan jokaisen sarjan porukan toden teolla. Hiljalleen yhtenäisemmäksi kasvavan Akatemian taustajoukoista yksi on todistettavasti tanssinut voiton jälkeen sambaa, tai sen kaltaista tanssia ja toinen joutuu ensi viikolla suorittamaan pyöräilyretken Pietarsaareen. Mitä seuraavaksi?

- Heitän nyt kyllä pallon Mikalle (Mikkola), Samille (Mäkinen) tai vaikka seurajohdolle. En lupaa yhtään mitään, ennen kuin olen aiemman lupaukseni kuitannut suoritetuksi. Kumminkin haluaisin kyseenalaistaa kollegan suorituksen, että oliko se oikeasti sambaa? Nämähän on mukavia juttuja ja jos ne motivoivat pelaajia paremmin, niin sitten mennään näillä, Lyyski päättää.

Norrvalla FF vs Akatemia, torstaina 29.7. klo 19 Vöyrin Keskusurheilukentällä.

Akatemialle tappio


Akatemia kärsi kauden toisen tappionsa torstai-iltana Vöyrillä, kun kotijoukkue Norrvalla FF viimeisteli tehokkaasti ja piti pisteet itsellään lukemin 5-3 (3-1). Akatemian maaleista ottelussa vastasivat Arttu Möttönen, Antti Palohuhta sekä Pietro Kytölaakso.

Ottelu alkoi Akatemian kannalta mallikkaasti. Ottelun neljännellä minuutilla Sampo Rintala sekä Akseli Matilainen juonivat laukaisupaikan Arttu Möttöselle, jonka komea laukaus painui kotijoukkueen maalin yläkulmaan. Avausmaalin jälkeenkin vierailija pystyi painamaan pelin vastustajan päätyyn, mutta huomattavasti aggressiivisemmin pelannut kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan iskemällä terävästi vastaan lähinnä kärjessä pelanneen Jasper Uwaegbulan kautta.

Tällainen vastaisku sitten johti tasoitusosumaankin, kun vajaan 20 minuutin pelin jälkeen Uwaegbula murtautui laidalta ja keskitti matalan pallon maalinedustalle, Pari ensimmäistä yritystä vierasjoukkue pystyi purkamaan, mutta aina keskelle ja suoraan vastustajalle. Ja kyllähän tälläkin tasolla vastustaja maalin tekee, mikäli paikkaa oikein tarjotaan. Loppuviimein tasoituksen runnoi sisään Paulus Mehtonen.

Lisää kylmää vettä tuli Akatemiapelaajien niskaan vartti myöhemmin. Kertaalleen puretun kulmapotkun jälkeen perin lepsusti puolustanut Akatemia yllätettiin jälleen, kun pallon perään sännänneet kolme vierasjoukkueen pelaajaa ohitettiin yhdellä syötöllä ja Uwaegbulam pääsi sijoittamaan pallon maalin edestä ohi Antti Virosen.

Akatemia pelasi pallon kanssa ihan suhteellisen hyvin ja pystyi luomaan useammankin paikan tasoitusmaaliin, mutta tällä kertaa Sampo Rintalan sekä Aleksi Seppälän laukaukset painuivat Akatemian kannalta tolpan väärälle puolelle.

Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ennen taukoa. Akatemian hyökkäys pysähtyi harhasyöttöön, jonka jälkeen Sam Karllson purjehti pallo jalassa puolesta kentästä Akatemian rankkarialueelle ja ilman sen suurempia estelyitä sijoitti pallon varmasti maaliin.

- Ei oltu valmiita otteluun. Pääsimme johtoon liian helpolla suhteessa pelaamisen tasoon. Pallon kanssa tekeminen oli alussa hermostunutta ja huolimaton, maalintekopaikat saimme hyvin pitkälti yksittäisten pelaajien henkilökohtaisella osaamisella. Norrvalla oli juuri niin vaarallinen vastaiskuissaan, kuin etukäteen tiesimmekin. Meillä vähän pakka venähti ja hävisimme ison osan ykkös- sekä kakkospalloista kummankin linjan edessä. Siihen kun lisää sitten vielä surkean puolustuspelaamisen joukkueena, niin kyytiä tulee aivan varmasti, puhisi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toiselle jaksolle tuli huomattavasti terävämpi Akatemia. Palllo liikkui määrätietoisemmin ja pelaamisessa oli kokonaisuudessaan paljon enemmän järkeä kuin ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalta kentälle tulleet Jaakko Juvila sekä Atte Henttu toivat lisää vauhtia pelaamiseen ja pallo vietiin kerta toisensa jälkeen Norrvallan kenttäpuoliskolle. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei kumminkaan Akatemiakaan saanut heti kärkeen luotua.

Vajaan tunnin kohdalla Akatemia suoritti pari seuraavaa vaihtoa, kun kentälle tuotiin Antti Palohuhta sekä Benjamin Rintala. Sen jälkeen alkoikin sitten tapahtua myös maalipaikkojen muodossa. Palohuhta toi kentälle tullessaan selkeän uhan maalinedustalle ja yhteispeli Atte Hentun kanssa oli hyvällä tasolla. Benjamin Rintala puolestaan toi juoksuvoimaa loukkaantumisestaan toipuvan Santeri Mäkisen tilalle tullessaan. Kymmenen minuuttia vaihtojen jälkeen Akatemia nousi maalin päähän. Jaakko Juvila pelattiin laidaltaan keskityspaikkaan ja "Jaskan" komean keskityksen puski sisään Palohuhta.

Ilo oli kumminkin varsin lyhytaikaista, sillä seuraavasta tilanteesta Norrvalla kuittasi Akatemian maalin. Kotijoukkue sai sivuvaparin ja kokenut Mal Ceesay pusku pallon luvattoman helposti maaliin parista metristä ja Akatemia oli jälleen parin maalin tappioasemassa.

Höyryä hyökkäyspelaamiseen laitettiin lisää ja pelaamista suoraviivaistettiin. Jonkinlaista painetta saatiinkin aikaiseksi, vaikkei ihan vaarallisimmille maalintekopaikoille ollutkaan asiaa, sillä sen verran tiiviisti kotijoukkue puolusti omaa rangaistusaluettaan. Kertaalleen kotijoukkue päästiin yllättämään, kun aktiivisesti pelannut Pietro Kytölaakso pelattiin karkumatkalle. Läpiajonsa päätteeksi "Pietu" sijoitti pallon kylmästi maalin takakulmaan.

Akatemian loppukirin sammutti kuitenkin kotijoukkueen Uwaegbulam, joka rankaisi Akatemiaa jälleen karmeasta puolustuspään virheestä. Kotijoukkueen kulma saatiin purettua suht helposti, mutta sitä seurannutta keskitystä ei sitten enää puolustettu ollenkaan ja näin Uwaegbulam sai sijoittaa pallon Akatemian maaliin viidennen kerran samalla viimeistellen loppulukemiksi 5-3.

- Puolustimme niin huonosti oman rangaistusalueemme tänään, ettemme ansainneetkaan voittoa. Samoin puolustuspelaaminen myös kollektiivisesti oli huonolla tasolla. Kolme tehtyä maalia yleensä tuo jotain, mutta tänään ei ollut mitään asiaa pisteille. Viidestä maalista jokainen tehtiin meidän rankkarialueen sisältä ja niistäkin neljä pilkun ja maaliviivan välistä. Kommunikointi, tai paremminkin sen puute, johti välillä tilanteisiin, joissa kolmekin meidän pelaaja katseli palloa ja yksi paikalla ollut vastustaja poistui sen kanssa paikalta. Virheet hyväksyn ja ymmärrän, niitä tulee kaikille, mutta vastuunpakoilua en hyväksy millään muotoa. Onneksi päästään huomenna harjoittelemaan, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Jimi Hackspik, Valtteri Palosaari (46. Jaakko Juvila), Yevhen Sabadash (75. Arttu Seikkula), Aleksi Seppälä, Jouni Ahvenkoski, Akseli Matilainen, Arttu Möttönen (56. Antti Palohuhta), Santeri Mäkinen (56. Benjamin Rintala), Pietro Kytölaakso, Sampo Rintala (46. Atte Henttu).

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
5 - 3
(3-1)
Akatemia
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat