Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - SIF
2020 - Akatemia - Länsi kolmonen
Klo 18:00 Kokkola, Keskuskenttä
10
Syy

Akatemia aloittaa loppusarjan


Akatemian kausi on edennyt siihen pisteeseen, jossa Kolmosen joukkueet on jaettu sekä ylempään että alempaan loppusarjaan. Hyvin runkosarjassa esiintynyt Akatemia pelaa ylemmässä loppusarjassa ja ensimmäisenä kohdataan torstai-illan ottelussa Sundom IF. Muut ylemmän loppusarjan joukkueet ovat Närpiön Kraft, Norrvalla FF, Kaskö IK sekä VPV Vaasasta.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Sundom on sekoitus kokeneita sekä nuoria pelaajia. Kokemusta edusaa useampikin divaritasolla rutinoitunut pelaaja, joista varmaankin nimekkäimpiä ovat Veikkausliigassakin esiintyneet Richie Dorman, Mike Banner sekä Jari Sara. Heidän lisäkseen joukkueessa on Ville Kukkasen, Joel Sunabackan sekä Ludwig Siegfridsin tapaisia pelimiehiä, eli on sanomattakin selvää että vastaan saadaan tälle tasolle todella hyvä joukkue.

- Sundom on yksi sarjan parhaista joukkueista, heiltä löytyy todella paljon kokemusta ihan ylimpiä sarjatasoja myöten. Heillä on oikeastaan osaamista vähän jokaiselle pelaamisen osa-alueelle, topparit ovat fyysisiä ja vahvoja kaksinkamppailuissa, keskikentällä on paljon taitoa ja heidän yläkerrassaan taas on todella paljon nopeutta. Saadaan taas olla hereillä koko ottelun ajan, sillä he osaavat kääntää pelin todella nopeasti meidän selustaan mikäli annamme siihen mahdollisuuden, analysoi Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

Joukkueet kohtasivat sarjan alkupuoliskolla Vaasan kupeessa Sundomissa, tuolloin ottelu päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen tasatulokseen lukemin 1-1. Akatemia siirtyi ottelussa johtoon Axel Lindholmin osumalla, mutta Sundom nousi toisella puoliajalla tasoihin Ville Kukkasen viimeisteltyä tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta. Sundomissa pelatussa ottelussa Akatemia oli aika ajoin vaikeuksissa sundomilaisten aggressiivisuuden kanssa ja varsinkin kaksinkamppailuja SIF vei tuossa ottelussa nimiinsä huomattavasti Akatemiaa enemmän.

- Edellinen kohtaaminen oli mielestäni kokonaisuutena hyvä Kolmosen matsi. Oltin välillä vähän vaikeuksissa kaksinkamppailuissa, mutta silloin pystyimme loppua kohden parantamaan pelaamistamme aika paljon vaikka Sundom lopussa tasoihin nousikin. Peli heidän kotikentällään oli aika intensiivinen ja fyysisesti vaativa jo senkin takia että kentän koko Sundomissa on paljon meidän kotikenttäämme pienempi. Myös pelialustan epätasaisuus aiheutti ongelmia molemmille joukkueille. Odotettavissa on jälleen äärimmäisen kova haaste, johon meidän pitää pystyä vastaamaan, Lyyski kertoo.

Edellisestä ottelusta on Akatemian kohdalla kulunut aika lailla kaksi viikkoa. Tauon Akatemia on käyttänyt hyödykseen harjoittelemalla sekä kuntouttamalla loukkaantuneita pelaajiaan. Tauon aikana yksi joukkueen pelaajista ehti mennä naimisiinkin.

- Ollaan pystytty harjoittelemaan kohtalaisen laadukkaasti tauon aikana. Meillä on ollut paljon flunssaisia pelaajia, jonkinlainen kuumetauti ilmeisesti saatiin tällekin syksyä joukkuetta kiertämään mutta sekin alkaa hiljalleen olla voitettu kanta. Sairastumisten lisäksi meillä on ollut loukkaantumisia jonkin verran ja niitä on stten kuntoutettu tauon aikana. Esimerkiksi Antti Palohuhta, Jaakko Juvila, Elias Mikkola, Valtteri Palosaari sekä Niko Välisaari ovat kärsineet vammoista. Heistä ainakin "Vade" jää tästä ottelusta sivuun ja huilaa vähän pitempään. Todennäköisesti myös Elias huilaa tulevan matsin. Poissaoloista huolimatta ollaan harjoiteltu mielestäni hyvin niillä jätkillä ketä paikalla ja kunnossa on olleet. Ollaan sen suhteen valmiita torstain peliin, Lyyski toteaa.

Akatemia sai Kolmosen ylempään loppusarjaan kotikentälleen kolme ottelua viidestä, kun Keskuskentälle saapuvat Sundomin lisäksi myös VPV sekä Kaskö IK. Vieraissa kohdataan Norrvalla FF sekä kauden päätösottelussa Närpiön Kraft. Joukkueen valmentajat eivät ole erikseen tavoitteita loppukaudelle asettaneet, mutta on selvää että otteluiden voittaminen kiinnostaa aina.

- Luonnollisesti lähdemme jokaista pelaamaamme ottelua voittamaan, se on ihan selvä juttu. Meillä on ehkä kumminkin tavoitteet valmennuksen puolelta enemmänkin päivittäisessä tekemisessä ja laadukkaan toiminnan jatkamisessa. Saadaan sitten kyllä se mitä ansaitaan. Hienot viisi peliä meillä on joka tapauksessa tulossa ja tapahtuma kerrallaan mennään eteenpäin. Joukkue on asettanut oman tavoitteensa, mutta se on joukkueen sisäinen asia eikä sitä lähdetä muilla foorumeilla puimaan, Lyyski päättää.

Huomioitavaa on että torstai-illan ottelu alkaa Keskuskentällä jo klo 18.00. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä ettei kentällä ole valoja ja nopeasti hämärtyvät illat vaikeuttavat arkipelien pelaamista "normaaliaikaan".

Akatemia vs Sundom IF torstaina 10.9. klo 18.00 Keskuskentällä.

Liput 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Paikalla myös kahvio.

Tervetuloa!

Akatemialle tappio


Akatemia kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun kovaksi joukkueeksi tiedetty Sundom IF vei pisteet mukanaan lukemin 0-2 (0-1). Vierailija iski molemmat maalit erikoistilanteista, maalareina toimivat Ludwig Siegfrids sekä Daniel Geisor.

Draamaa oli tarjolla Kokkolan Keskuskentälle saapuneelle jalkapalloväelle kun Akatemia kohtasi torstai-illassa Sundom IF:n. Tiukan matsin päätteeksi Sundom vei pisteet mukanaan kahden erikoistilannemaalin turvin. Varsinkin ensimmäinen jakso oli Akatemialta kaikin puolin pirteää pelaamista mutta palkinnot maalien muodossa jäivät odottamaan tulevaisuuteen.

Varsin vahvalla kokoonpanolla otteluun saapunut Sundom osoittautui odotuksien mukaisesti fyysisesti vahvaksi joukkueeksi ja ennakkoon vaarallisiksi tiedetyt erikoistilanteet aiheuttivat pientä päänvaivaa jatkuvasti Akatemian pelaajille. Ottelun alussa Akatemia sai panettua pelin vierasjoukkueen päätyyn ja muutaman komean hyökkäyksen päätteeksi saatiinkin pari aihiota, mutta ihan niille vaarallisimmille maalipaikoille ei kotijoukkue ottelun alkupuolskolla päässyt. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukesi pirteästi esiintyneelle Sundomin Alexander Kronholmille, mutta lyhyt karkumatka päättyi Akatemian maalilla debytoineen Sergei Lazarevin jalkatorjuntaan.

- Oltiin alussa ihan hyvällä jalalla liikkeellä ja saatiin pelaamalla paine vietyä sinne minne halusimmekin. Myös ihan kohtalaisen hyvin saatiin riistoja ja sen myötä meitä rikottiin aika paljon. Erikoistilanteista emme kumminkaan päässeet iskemään tänään vastustajan tavoin, vaikka "Santtu" laittoikin ihan hyviä palloja maalille. Vastustaja oli niissä meitä tänään edellä, kommentoi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 23. minuutilla. Vaarallinen vasemmalta annettu kulma jäi elämään Akatemian maalin eteen ja loppujen lopuksi runnottiin väkisin maaliin asti. Osuma merkittiin Ludwig Siegfridsille pienen epäselvän tuulettelun jälkeen. Akatemia oli lähellä kuitata Sundomin johdon melkeinpä seuraavasta tilanteesta. Mikko Rinne pelasi pallon riistonsa jälkeen Santeri Mäkisellä, joka pujotteli itsensä maalintekopaikkaan mutta varmasti Sundomin maalilla esiintynyt Anton Fagerström sai sen verran jalkaansa väliin että Sundompuolustus ehti putsaamaan pallon pois maaliviivalta. Tosin vielä ennen puoliaikaa nähtiin melkeinpä vastaava tilanne myös Akatemian maalilla, kun pienen tötöilyn jälkeen Akatemian pelastajana toimi pallon maalinedustalta pois putsannut Aleksi Seppälä.

Välillä kohtalaisen voimakkaastikin porua herättänyt tuomarilinja nousi vielä ennen ensimmäisen jakson loppua tapetille kun ottelun tuominneelta Mats Anderssonilta lähti ottelu niin sanotusti lapasesta. Pelaajat kentällä alkoivat selkeästi kuumentua erotuomarin vihellyksiin ja varsinkin viheltämättä jättämisiin. Tämän vuoksi ottelussa nähtiin useita torikokouksia sekä lievää jälkipeliä pallon ollessa ulkona pelikentältä. Ensimmäisen jakson aikana Andersson varoitti kumminkin vain Sundomin Siegfridsiä sekä Joel Sunabackaa.

Ottelun toinen jakso alkoi varsin vauhdikkaasti. Jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen Sundom siirtyi kahden maalin johtoon, kun Daniel Geisor runnoi pallon maaliin lähietäisyydeltä vapaapotkun jälkitilanteesta. Itse vapaapotkutuomio oli päivän selvä, mutta sitä edelsi varsin erikoinen tapahtumasarja. Erotuomari Andersson tulkitsi Akatemian puolustaja Daw Malvalia rikotun, mutta sovelsi tilanteessa hyötynäkökulmaa Akatemialle vaikka Akatemia menetti pallon. Tämän jälkeen kotijoukkue pelasi pallon alaspäin maalivahti Lazareville ja Malval juoksi vastustajan juoksulinjalle samalla estäen Sundomin prässipelaamisen. Tuloksena vapaapotku ja seurauksena vastustajan maali.

- Itse vapaapotkutuomio oli mielestäni ihan ok, ei siinä mitään. Tuomari tosin mokasi pahasti kun jätti ensimmäisen virheen viheltämättä vaikka seisoi ihan vieressä. Muutenkin ottelu ei millään tavalla ollut erotuomarin hallinnassa ja sen myötä tunteet kentälläkin lämpenivät aika lujasti. Muutama selkeä jälkipeli jäi viheltämättä, kyseessä oli kumminkin ihan selkeitä potkuja tai läpsimisiä. Ei me tuomariin tätä hävitty, mutta kyllähän se rassaa kun vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua tuomari sanoo meidän toiselle valmentajalle ettei näihin peleihin tarvitse lämmitellä, vaan ne voi vetää kokemuksella ja sen jälkeen esitys on tuollainen. Tässä kumminkin pelataan isoista asioista ja pelaajat laittavat aikaa tähän hommaan suht paljon, olisi kiva jos tuomarikin ottaisi homman "tosissaan". Nythän tästä kärsi molemmat joukkueet, Lyyski puhisi.

Sundomin toisen maalin jälkeen tunne otti hetkeksi vallan ottelussa ja kovia taklauksia nähtiin puolin ja toisin. Toki taklaukset kuuluvat jalkapalloon, eikä rehellisyyden nimissä voi sanoa että Akatemia olisi millään tavalla ollut näissä pelkästään ottavana osapuolena. Taklausten lisäksi pelaajat ottivat välillä yhteen sanallisestikin ja varsinkin kokeneemmat sundomilaiset osasivat tämänkin puolen jalkapallosta Akatemian pelaajia paremmin.

Pelattiin kentällä toki välillä jalkapalloakin. Sundom antoi suosiolla Akatemialle pallonhallinnan toisen maalinsa jälkeen ja vetäytyi suojelemaan omaa maaliaan. Akatemia kyllä pyöritti palloa mukavasti vastustajankin kenttäpuoliskolla, mutta hyvin puolustaneen Sundomin muodon sisään oli harvemmin asiaa. Murtautumiset tapahtuivat pääsääntöisesti laitimmaisilta kaistoilta ja niitä seuranneet keskitykset olivat laadultaan sellaisia, että ne päätyivät järkiään Richie Dormanin sekä Georgi Hashievin purkuihin maalinedustalta. Siinä missä Akatemia puski hyökkäyksiään kohti Sundomin maalia sai Sundom muutaman vaarallisen vastaiskun. Ihan tuhannen taalan paikoille eivät vieraatkaan päässeet, mutta varsinkin kärjessä pelannut Kronholm sekä Kevin Storfors olivat näissä alati vaarallisia.

- Ei oikein saatu sellaista myllyä päälle ottelun lopussa. Varsin rikkonaiseksi mennyt peli lukuisine katkoineen hajotti meidän pelaamisesta rytmin ja sitten lopussa nostettiin porukkaa ylemmäksi kavennusmaalia hakien, joka taas avasi Sundomillekin mahdollisuuden vastaiskuihin. Pitää nyt muistaa että meillä oli vastassa todella hyvä ja rutinoitunut joukkue, tulevat olemaan vaikea vastustaja muillekin, Lyyski sanoo.

Akatemia nosti vielä lopussa lisää pelaajiaan ylös, mutta Antti Palohuhdalle avautunutta läpiajoa lukuunottamatta mitään yltiövaarallista ei kotijoukkue saanut aikaan. Sundomin vaarallisin tilanne aukesi Storforsille, joka pääsi tälläämään irtopalloon rankkarialueen takaa, mutta sen Lazarev torjui näyttävästi kulmapotkuksi. Näin Sndom vei ottelun nimiinsä kahdella erikoistilannemaalillaan ja ne olivat tänään ratkaiseva tekijä muuten varsin tasaisessa ottelussa.

- Tänään hävittiin, mutta tulee se päivä huomennakin. Nyt opittiin taas jotain ja tiistaina ollaan parempia. Meidän joukkueelle nämä on äärimmäisen hyviä pelejä ja näiden häviäminen pitääkin tuntua. Huomenna käydään peli läpi ja sen jälkeen kaikki keskittyminen kanavoidaan tiistain Norrvallan reissuun. Me ollaan todella sitkeä joukkue ja halutaan voittaa tämä sarja, muutenhan näitä pelejä ei kannattaisi edes pelata, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Sergei Lazarev, Elias Mikkola (57. Arttu Seikkula), Noa Lehtonen, Daw Malval, Aleksi Seppälä, Mikael Nisula, Santeri Mäkinen, Mikko Rinne (69. Aleksi Kangasvieri), Pietro Kytölaakso (86. David Mamer), Jaakko Juvila, Antti Palohuhta.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 0 - 2
(0-1)
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat