Esittely
Ottelutilastot
Norrvalla FF - KPV Akatemia
2020 - Akatemia - Länsi kolmonen
Klo 18:30 Centralidrottsplan, Vörå
15
Syy

Akatemia Norrvallaan


Akatemian matkaa huomenna tiistaina Vöyrille, jossa Kolmosen ylemmässä loppusarjassa vastassa on Norrvalla FF.

Joukkueet lähtevät kohtaamiseen hieman erilaisista lähtökohdista, sillä Norrvalla löylytti ensimmäisessä loppusarjan ottelussan VPV:tä selvin lukemin kun taas Akatemia hävisi ensimmäisen ottelunsa ennakkoon hyväksi joukkueeksi tiedetylle Sundom IF:lle. Varsinaisiin maalintekotalkoisiin ryhtyneet vöyriläiset kävivät vierailulla Kokkolassakin runkosarjan päätöskierroksella, tuolloin Akatemia oli vahvempi numeroin 3-1. Kyseinen ottelu oli todella tasokas Kolmosen ottelu, jossa vauhtia ja tapahtumia riitti aina viimeiseen vihellykseen saakka.

- Norrvalla on profiililtaan samanlainen joukkue kuin mekin, nuorta porukkaa pitää kasassa muutama kokeneempi pelaaja. Heillä ne ovat pelaaja-valmentaja Mal Ceesay sekä kapteeni Ronnie Ludén. Joukkueena he ovat pallollisesti taitavia ja haluavat pelata pallonhallinnan kautta, kuten mekin. Kärkipari osoitti vaarallisuutensa Kokkolassa pelatussa ottelussa ja erottui joukosta muutama muukin hyvä pelaaja, Akatemian valmentaja Aki Lyyski avaa.

Sundomin sekä Kraftin lisäksi nousuhalunsa julki tuonut Norrvalla on brittiammattilaistensa avulla hinannut itsensä nopeasti Nelosesta aina Kolmosen kärkikahinoihin. Kokkolalaisillekin tuttu, entinen KPV-pelaaja, Ceesay on saanut nuoren joukkueen esiintymään varsin ennakkoluulottomasti ja vaikeahkon alkukauden jälkeen joukkue on päässyt hyvään vauhtiin niin pisteiden kuin myös tehtyjen maalien valossa. Myös Akatemia on ollut ihan kivassa lennossa, vaikka loppusarjan ensimmäisessä ottelussa koettiinkin tappio.

- Sundomia vastaan nähtiin mitä voittaminen näissä peleissä vaatii. Ei Sundomille ollut niin väliä, kuinka he ne kolme pistettä ottivat, pääasia oli se että ne otettiin. Edellinen matsi oli fyysinen kamppailu, jossa välillä vähän läikkyi yli puolin ja toisin. Huomenna luvassa on varmasti hieman erilainen peli, emmekä tule saamaan pallonhallintaa ihan samalla tavalla kuin Sundom-ottelussa. Pojat olivat todella pettyneitä edellisen ottelun jälkeen, sillä ottelusta olisi ollut jotain otettavissakin. Tuloksesta on päästy kumminkin yli ja nyt päästään yrittämään uudelleen, Lyyski jatkaa.

Syksyn tullen Akatemian rivit ovat harventuneet, mikä on sinällään ikävää kun ajatellaan millaisista asioista olisi mahdollisuus pelata. Akatemiassa harjoittelu on kaventuneesta ringistä huolimatta jatkunut normaalisti, eikä poissaolijoiden perään ole itketty.

- Huomennakin on paljon poissaoloja. Sampo Rintala ja Akseli Matilainen ovat armeijan leivissä, Daw Malval pelikiellossa, Axel Lindholm opiskeluhommissa, Valtteri Palosaari edelleen loukkaantuneena ja Jaakko Juvilalla on myös vamaa. Kuulemma "iso pipi". Nämä ovat kaikki olleet enemmän tai vähemmän runkopelaajia kauden aikana ja jo sen puolesta on harmi ettemme ole saaneet sellaista selkeää permanenttia kokoonpanomme suhteen. Vanha totuus on kumminkin, että koskaan sivussa ollut pelaaja ei ole peliä ratkaissut. Huomenna meillä on mukana seuran omia junioreita täydentämässä kokoonpanoa ja täydellä kupongilla lähdetään reissuun, Lyyski summaa.

Ottelu Vöyrin Keskuskentällä alkaa klo 18.30

Akatemialle piste


Akatemia sai tuomisekseen tasapelipisteen tiistai-illan reissultaan Vöyriin. Pisteet Norrvalla FF:ä vastaan käydyn ottelun jälkeen jaetiin 1-1 (0-1) -tuloksella. Akatemian osuman viimeisteli hieman ennen taukoa Pietro Kytölaakso ja Norrvallan toi tasoihin toisella jaksolla Ahmed Abdisalam.

Ottelu Vöyrin kentällä tarjosi varsinkin loppua kohden vauhdikasta, ajoittain jopa täysin pääöntä, jalkapalloilua. Pääosissa olivat molempien joukkueiden nuorehkot pelaajat, ehkäpä juuri siksi pelaamisessa oli välillä jaksoja, joiden aikana vauhtia piisasi huomattavasti järkeä enemmän.

Ottelun alku oli Akatemian hyvästä valmistautumisesta huolimatta kotijoukkueen. Akatemia ei saanut puolustuspelaamistaan ihan kuosiin ottelun ensimmäisen puolituntisen aikana ja liukkaaksi tiedetty Norrvallan kärkipari osoittautui juuri niin hyväksi kuin etukäteistieto antoi olettaa. Varsinkin maaleja liukuhihnalta takonut Luqman Kassimi oli jälleen pelipäällä ja ja aiheutti ongelmia vuoron perään jokaiselle AKatemian puolistuslinjassa pelanneelle pelaajalle. Ennen puolen tunnin täyttymistä oli Norrvallalla ollut jo pari maukasta maalipaikkaa, joissa toistui sama vaarallinen kaava. Pallo Akatemian selustaan ja Kassimi perään. Ensimmäisellä kerralla Kassimin laukaus kolahti tolpan ulkoreunaan ja toisella kerralla pallon siivosi maaliviivalta pois Elias Mikkola Kassimin jo ehdittyä kiertämään Akatemian maalilla pelannen Sergei Lazarevin.

Ensimmäisen jakson lähentyessä loppuaan myös Akatemia alkoi saamaan hieman ottelun juonesta kiinni. Hyökkäykset alkoivat rullaamaan huomattavasti ottelun alkua paremmin ja varsinkin puolustuspelaaminen oli aggressiivisempaa kuin alussa. Tämän myötä myös Akatemialle aukesi muutama hyvä maalintekopaikka. Wegye Wegyen laukaus blokattiin viimehetkillä, Antti Palohuhdan pusku ajautui vähän takatolpan ohi ja Noa Lehtosen jatko kulmapotkuun jäi piirun vajaaksi ja parista metristä lähtenyt sutaisu meni vain pallon mitan ohi maalin. Ottelun 44. minuutilla Akatemia siirtyi johtoon komean kuvion päätteeksi. Akatemian Wegye Wegye riisti vastustajalta pallon puolen kentän tietämillä ja pienen kuljetuksen päätteeksi vapautti loistavalla syötöllään oikea-aikaisen pystyjuoksun tehneen Pietro Kytölaakson läpiajoon. "Pietu" malttoi vielä kiertää vastaan rynnänneen Norrvalla-veskari Joonas Polton ja sijoitti pallon sen jälkeen tyhjään maaliin. Näin Akatemia pääsi todellisella pukukoppimaalilla puoliajan viettoon.

- Ottelun alku ei ollut meiltä paras mahdollinen. Tiedettiin millainen uhka vastustajalla on juosta meidän selustaan ja puolustettiin se todella huonosti. Norrvalla pelasi kohtalaisen rohkeasti nostamalla ylös paljon pelaajia ja pystyi sitä kautta saamaan paineen meidän puolustuslinjaan, me ei oltu tarpeeksi aggressiivisia puolustamisessa ja näin paine usein myös pysyi meidän linjassamme. Ei uskallettu puolustaa rohkeasti eteenpäin kuin yksittäisissä tilanteissa ja niistä saimmekin aikaan ihan hyviä riistoja, avaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Puoliajan jälkeen kentälle marssi hieman aggressiivisempi Akatemia, mutta kovin usein voitettu pallo menetettiin lähes saman tien harhasyötön seurauksena. Vastustajan puolususlinjan taakse tarkoitetut syötöt pysähtyivät järkiään puolustuslinjaan ja näin Norrvalla pääsi usein kontraamaan. Toisen jakson ensimmäinen vartti oli kumminkin vielä seesteistä pelaamista, eikä mitään kovin vaarallista nähty kummassakaan päässä kenttää. Kotijoukkue oli kumminkin ehkä hieman niskan päällä ja hallitsi peliä Akatemiaa aktiivisemmalla pallonliikuttelullaan, mutta Elmer Kääntä ja Noa Lehtonen etunenässä voittivat ison osan Akatemian puolustuslinjaan singotuista palloista.

Norrvalla tuli tasoihin 64. minuutilla. Yksi useista nopeista hyökkäyksistä jouduttiin Akatemian vasemmalla laidalla katkaisemaan vapaapotkun arvoisesti ja tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta Abdisalam pääsi puskemaan pelin tasoihin. Maalissa oli pieni paitsionkäry ilmassa, mutta samaan hengenvetoon on todettava että jos häviää omalla rangaistusalueella kaksi ilmakamppailua niin peräjälkeen niin kovin usein lopputulos on nähdyn kaltainen. Ja kaiken kaikkiaan tasoitusmaali oli pelitapahtumiin nähden ansaittu.

Jos tähän asti oli ottelussa riittänyt vauhtia ja aktiivista hyökkäyspelaamista molemmin puolin, niin viimeinen vartti mentiinkin sitten päädystä toiseen sen enempää ajattelematta. Norrvalla sai tasoitusmaalistaan aikaan melkoisen hurmoksen ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Akatemian maalia kerta toisensa jälkeen. Käytännössä vaarallisimmat maalintekopaikat kuitenkin siunaantuivat vierasjoukkueelle. Toki osa kotijoukkueenkin hyökkäyksistä päättyi maalintekopaikkaan, mutta niissä muutaman todellisen huipputorjunnan esittänyt Lazarev oli mies paikallaan.

Myös Akatemia sai lopussa vaarallisia tilanteita kun kärjessä uurastanut Antti Palohuhta järjesteli voittamillaan kaksinkamppailuilla aikaa ja tilaa kanssapelaajilleen. Ensimmäisen hyvän paikan sai Pietro Kytölaaksi, mutta hänen karkumatkansa päättyi laukaukseen, joka sujahti hieman etutolpasta ohi. Myös reilut 10 minuuttia ennen loppua kentälle hypännyt Aleksi Kangasvieri sai itselleen pari mainiota maalintekopaikkaa, mutta läpiajon pystyi niin ikään varmasti maalillaan pelannut Joonas Poltto torjumaan komeasti ja vielä viimeisellä minuutilla maalille pelatun vaparin jälkitilanteessa vitosen viivalla yksin päivystäneen "Axun" laukaus blokattiin viimehetkellä kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Palohuhta pääsi vielä puskemaan, mutta Akatemian harmiksi pallo osui tolppaan.

- Toisen jakson lopun pelaaminen oli kyllä molemmin puolin niin kontrolloimatonta, että oli oikeastaan ihme ettei kumpikaan joukkueista onnistunut maalinteossa. Vikaa varttia värittivät älyttömän monet harhasyötöt ja pelaaminen oli yhtä tilanteenvaihtoa. Loppua kohden me pystyimme hyödyntämään tilan vastustajan selustassa ja varsinkin "Axun" kentälletulo toi huomattavasti lisävirtaa pelaamiseen. Luonnollisesti harmittaa, että Antin pusku 93. minuutilla osui tolppaan, mutta oli siinä vastustajallakin paikkoja tehdä toinen maali. Otetaan tämä piste ja jatketaan taistelua sarjavoitosta, Lyyski summaa.

Akatemia on seuraavan kerran tuessa sunnuntaina 27.9., jolloin Keskuskentälle saapuu vieraaksi VPV Vaasasta.

Akatemian kokoonpano:

Sergei Lazarev, Elias Mikkola, Noa Lehtonen, Elmer Kääntä, Aleksi Seppälä, Mikael Nisula, Mikko Rinne (85. Niko Välisaari), Santeri Mäkinen (68. Arttu Seikkula), Wegye Wegye (78. Aleksi Kangasvieri), Pietro Kytölaakso, Antti Palohuhta.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 1
(0-1)
Akatemia
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat