Esittely
Ottelutilastot
Närpes Kraft - KPV Akatemia
2020 - Akatemia - Länsi kolmonen
Klo 15:00 Mosedal
18
Lok

Sunnuntaina tulos tai ulos


Akatemia matkaa sunnuntaina pienen veivaamisen jälkeen Närpiöön, missä Kolmosen yläloppusarjan viimeisellä kierroksella vastassa on ns. "grande finale" -ottelussa Kraft. Tämä ottelu ratkaisee sen kumpi joukkueista jatkaa matkaansa Kakkosen karsintoihin oululaisen OTP:n sekä iisalmelaisen PK-37:n seuraksi. Akatemialle ottelussa riittää karsintapaikkaan vain ja ainoastaan voitto.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan joukkueiden olisi pitänyt tämä ottelu pelata jo 10.10., mutta yksi närpiöläisten pelaajista sai koronatestissä positiivisen tuloksen ja sen myötä noin puolet joukkueesta on ollut varotoimena karanteenissa parisen viikkoa. Karanteeni on päättynyt 14.10. ja jo kertaalleen Kokkolaan määrätty peli on nyt Kraftin anomusten jälkeen siirretty pelattavaksi Närpiössä tyhjille katsomoille.

- Tottakai tämä on osaltaan tuonut epävarmuutta meidän valmistautumiseen. Aluksi tehtiin päätös ettei Vaasan seudulla voi ottelua pelata ja sitten päätettiin että voikin. Ymmärrän tottakai että Kraft haluaa tämän ottelun kotonaan pelata, eikä tämä ole heidän syynsä. Luonnollisesti järjestelyt Vaasan seudulle matkaamiseksi ovat vaatineet hiukan ponnistelua, siellä kun tilanne on mikä on. Pääasia nyt kumminkin on se, että päästään pelaamaan, me ollaan oltu valmiita tähän matsiin jo kaksi viikkoa, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemia voitti runkosarjan kahden pisteen erolla nimenomaan Kraftiin, ylemmässä loppusarjassa tilanne on kääntynyt niin että närpiöläiset ovat nyt vuorostaan Akatemian edellä kahdella pisteellä. Kraft on täynnä kokeneita pelimiehiä, joista osalla on kokemusta ihan Veikkausliigasta tai jopa ulkomaan kentiltä saakka. Tähtinä joukkueessa tuikkivat nuorisomaajoukkueistakin tuttu Kim Böling, Kevin Peth sekä Suomessa divaritasoillakin esiintynyt kokenut Kakhaber Samsonia. Myös puolustuslinjan johtaja, Jens Nygård, on kolunnut pääsarjat läpi.

- Meillä on sunnuntaina vastassa hyvä ja rutinoitunut joukkue, selvää on että kolmen pisteen eteen pitää saada parasta Akatemiaa koko ottelun ajan. Pelattiin Kokkolassa heitä vastaan 0-0 -tasapeli ja siinä oltiin välillä kyllä ongelmissa. Varsinkin heidän tilanteenvaihtopelinsä on sellaista johon joudumme kiinnittämään paljon huomiota. Pitää kumminkin muistaa se, että me ollaan omalla tekemisellämme päästy tähän asti, eli ei meidän mielestäni kannata lähteä mitään isoja muutoksia sunnuntaita varten tekemään, Lyyski summaa.

Närpiössä Mosedalilla pelattava ottelu on erinomainen näyte myös otteluohjelman laatijalta, sillä kyseessä on todellinen finaali ja ennakkotiedon mukaisesti tasaisena pysyneen ylemmän loppusarjan loppuhuipentuma. Kraft etenee tasapelillä tai kotivoitolla Kakkosen karsintoihin, Akatemia vain ja ainoastaan voitolla. Akatemian riveissä on oltu odottavaisin mielin ja omaan tekemiseen luotetaan.

- Aika harvoin pelaajat pääsevät tällaisia otteluita urillaan pelaamaan, nämä ovat niitä pelejä joita varten on koko talvi ja vähintäänkin poikkeuksellinen kevät painettu hommia. Me tiedetään millä tuloksella meidän pelit jatkuvat, eikä meillä ole tässä pelissä mitään hävittävää. Kaikki paineet ovat kotijoukkueella. Eiväthän he voi keulapaikkaa sössiä sarjan viimeisessä ottelussa ja vielä kotikentällään sarjan parhaalla materiaalilla, Lyyski toteaa.

Akatemia lähtee sunnuntain otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla, sillä esimerkiksi puolustuspään Daw Malval on pelistä poissa. Laitakiitäjä Valtteri Palosaari on hiljalleen aloittanut harjoittelun, mutta ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Lisäksi joukkueessa on muutama sairastunut pelaaja, joiden kohdalla ei oteta minkäänlaisia riskejä kun huomioidaan tilanne koronaviruksen kanssa Närpiön sekä Vaasan seudulla. Reissuun ei lähde myöskään yhtään ylimääräistä henkilöä, sen verran kovat rajoitukset Närpiöön viety ottelu on saanut.

- Lauantaina meillä on viimeistelyharjoitukset ja niiden jälkeen päätetään ryhmä, jolla reissuun lähdetään. Näin me ollaan toimittu koko kauden ajan, ei ottelun merkitys muuta meidän rutiineja millään tavalla. Kentälle menee aluksi 11 pelaajaa, aivan kuten aiemminkin. Sitten jos on tarvetta tehdä vaihtoja, niin niitä tehdään. Meillä on mielestäni ollut hyvä meno päällä harjoituksissa ja on kiva että pojat pääsevät kohta irti, Lyyski päättää.

FF Kraft - Akatemia sunnuntaina klo 15.00 Mosedalin kentällä.

Come on!

Lunta tupaan Närpiöstä - hyvä kausi silti


Kolmosen kausi saatiin Akatemian osalta päätökseen 18.10, kun Akatemia matkasi kolmosen päätöskierrokselle Närpiöön. Panoksena päätöskierroksen ottelussa oli paikka nousukarsinnassa. Luntahan siellä tuli tupaan, kuten kuvasta näkyy.

Ottelu sinänsä oli kotijoukkueen kovan alkuvartin jälkeen tasainen ja Akatemialla oli ottelussa jopa enemmän maalipaikkoja kuin isännillä. Tulos kuitenkin kertoo oleellisen Kraftin Samsonia Kakhaber osui maalipuiden väliin kaksi kertaa (42 min ja 61 min), kun Akatemian pelaajat onnistuivat kolistelemaan vain tolppia.

Poikkeuksellinen kausi vedettiin hienosti läpi ja nuori joukkue oli täsmälleen oikeassa sarjassa ja jopa kilvoitteli nousupaikasta ihan loppuun asti. Närpiössäkin avauskokoonpanossa oli kaksi B-junioria + 5 A-junioria + 4 täysi-ikäistä pelaajaa. Joukkueen keski-Iässä hävittiin Kraftille noin 10 vuotta, mutta taidossa, nopeudessa ja juoksukunnossa oltiin jopa edellä. Kokemuksellaan Kraft ottelun sai pakettiin, siitä krediitti heille. Ja onnea nousukarsintaan, jossa OTP otti ison askeleen kohti kakkosta voittamalla Iisalmessa PK:n 2-0.

Maaleja Kraft osasi tehdä sunnuntaina paremmin ja heidän puolustus pysyi Akatemialta murtamattomana, sillä kesällä päädyttiin Kokkolassa 0-0 tulokseen. Kauden aikana Akatemia irroitteli pari kertaa oikein kunnolla ja otettiin 8-0 ja 5-0 voitot. Koko kauden 15 ottelun maaliero 27-12 kertoo enemmän, kun kahdessa ottelussa syntyi 13 maalia. Maalinteko vain on se taito, joka on ikuinen kehityskohde. Akatemian maalipörssin kärkeen ylsi kolmella osumalla. Ja Akatemian maalitilaston kärjessä on vain kauden ensimmäisen 45-minuuttisen pelannut edustuksen Aleksi Tarvonen, joka latoi hattutempun Sportingin verkkoon, ennen kuin tuli vaihtoon.

Toki myöhemmin Tarvosen rinnalle kolmeen osumaan nousivat myös Antti Palohuhta, Pietro Kytölaakso, Noa Lehtonen ja Santeri Mäkinen. Kaikkiaan Akatemian maalitilastosta löytyy 16 maalintekijää.

15 ottelun kaudella kukaan pelaaja ei osallistunut jokaiseen peliin. 13 ottelun pelaajista Pietro Kytölaakso kerrytti peliminuutteja eniten (1113 min), Aleksi Seppälä sai kasaan 13 ottelua ja 1048 minuuttia. Yli tuhannen minuutin ylsi myös 12 ottelua ja 1080 minuuttia pelannut Noa Lehtonen. Seuraavina tulivat Santtu Mäkinen (11/ 956 min), Elias Mikkola (12 /952 min), Mikael Nisula (11/ 785 min), Axel Lindholm (11/738 min) ja Valtteri Palosaari (10/ 711 min). Valtteri epäilemättä olisi yltänyt top kolmoseen, sillä viisi viimeistä peliä Vade oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Joukkueen valmennuksessa Aki Lyyski, Rauno Lesonen, Matt Mendy ja Arttu Seikkula tekivät loistotyötä. Lisäksi taustalla tukivat ammattitaitoisesti Mika Mikkola (jj), Kai Äyhynmäki (jj) ja Sami-Petteri Mäkinen (huolto) .

Kiitos myös kaikille Akatemiaa seuranneille.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 0
(1-0)
Akatemia
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Toukokuu   »
Kategoriat