Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Kaskö IK
2020 - Akatemia - Länsi kolmonen
Klo 15:00 Kokkola, Keskuskenttä
4
Hei

Akatemialle vieraita Kaskisista


Akatemia pelaa lauantaina toisen kotiottelunsa putkeen kun vieraaksi saapuu Kaskö IK Kaskisista. Kauden avauksessaan täyden pistepotin Vaasasta napannut "Kikken" kärsi edellisellä kierroksella kotikentällään tappion kokkolalaiselle sarjanousijalle, Sääripotkulle. Akatemia on onnistunut kummasaakin pelaamassaan ottelussa hankkimaan itselleen täyden pistepotin, sarja-avauksessa kaatui Sporting Kristina ja edellisellä kierroksella kaatui VPS Akatemia kotikentällä.

KaIK tuo saapuessaan Akatemialle jälleen uuden haasteen ja varsinkin tulivoimaa tälle tasolle heidän riveistään löytyy riittämiin. Siitä pitävät huolen kärjessä pelaavat Jonas Granfors sekä Bekir Kadic. Heistä Granfors paukutteli edelliskesänä yhtä vaille 30 maalia.

- Kaskisilla on äärimmäisen vaarallinen kärkipari, Granfors on tehnyt tulosta sarjatasoa korkeammallakin ja Kadic säestää vierellä. Hereillä saadaan kyllä tämän duon kanssa olla koko 90-minuuttisen ajan. Heidän lisäkseen joukkueessa on paljon rutinoituneita pelaajia, muun muuassa keskikentän Vanja Pobor on fiksu ja hyvin kentän näkevä pelaaja. Toki siellä on kentällä tämän kolmikon lisäksi kahdeksan muutakin pelaajaa, eli ei voida todellakaan kaikkea fokusta laittaa heihin, kertoo Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Joukkueet kohtasivat ensi kertaa sarjapelien merkeissä kaudella 2019, jolloin Kaskisissa pisteet jaettiin ja Kokkolassa pelatun ottelun kaikki pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukana Kaskisiin. Noista otteluista varsinkin Akatemian joukkue on muuttunut, sillä uusia pelaajia on tullut talven ja kevään aikana mukaan useampi. Kotijoukkueen riveissä lauantain ottelua on odotettu innolla.

- Saadaan taas hyvä ja aiemmista poikkeava haaste eteemme. Nyt vastaan tulee selvästi rutinoituneempi joukkue, kuin mitä aiemmin kohtaamamme joukkueet ovat olleet. Meillä on aikaisempina kausina ollut vähän ongelmia juuri tämän tyylisiä joukkueita vastaan ja homma on mennyt vähän puskemiseksi. Ollaan tottakai panotettu paljon omaan tekemiseen keskittymistä ja tiedetään ettei voida vastustajan kanssa mihinkään painikilpailuun lähteä. Maltti pitää ehdottomasti säilyttää omassa pelaamisessa, Lyyski toteaa.

Myös viime viikolla pelatun kierroksen tuloksilla on varmasti vaikutusta tulevaan otteluun, sillä molemmilla joukkueilla on pelaamisessaan varmasti petrattavaa.

- Kaskinen on varmasti hereillä tässä ottelussa. Olivat ilmeisesti pelanneet edellisen ottelun kotikentällään vähän takki auki -meiningillä ja lopputulos oli varmasti heille kaikkea muuta kuin toivotunlainen. Ja kyllä meilläkin on asioita edellisestä pelistä parannettavana. Varsinkin pallolliseen pelaamiseen on kiinnitetty ja tullaan kiinnittämään huomiota, sillä sen on oltava pykälän tai pari parempaa jos halutaan lauantaina pärjätä. Tässäkään sarjassa ei saa yhtään pistettä sillä, että ilmestyy paikalle, Lyyski sanoo.

Hienosti kautensa aloittanut Akatemia on saanut vetää täysipainoisen treeniviikon ja uusitulla Keskuskentällä on huhkittu harjoitusten merkeissä koko viikko. Tämän ottelun jälkeen Kolmosessa alkaa sarjatauko ja otteluita ei seuraavaan kolmeen viikkoon pelata ollenkaan.

- Alkuviikosta palauteltiin vielä sunnuntain pelistä ja keskiviikosta eteenpäin on sitten keskitytty tähän peliin. Ja tämän pelin jälkeen alkaa kolmen viikon tauko otteluista. Johan tässä onkin aika lomailla kun kolmas ottelu kuukauden sisään on tulossa. Tauon aikana meillä on muutama päivä varmasti ihan lomaakin, mutta kyllä se pääsääntöisesti harjoittelun parissa tulee menemään. Pyritään joku treenipeli mahdollisesti pelaamaan tuona aikana, ettei edessä ole sitten mitään sekasortoa kun pelit jatkuvat. Meiltähän aloittaa neljä pelaajaa asepalveluksen maanantaina, eli on ihan hyvä ajaa tauon aikana uusia miehiä sisään, Lyyski kertoo.

Akatemian edellinen ottelu keräsi paikalle ihan mukavasti yleisöä ja sen soisi ehdottomasti jatkuvan myös tulevassa ottelussa.

- Onhan se mukavaa kun otteluissa on yleisöä paikalla, siinä tulee aina oma lisänsä peliin. Nämä pelit on ihan hyvävauhtisia ja näissä kyllä sattuu ja tapahtuu koko rahan edestä. Tottakai toivotaan että yleisöä löytää aina paikalle kun Akatemia pelaa, Lyyski päättää.

Akatemia vs Kaskö IK lauantaina 4.7. klo 15:00 Keskuskentällä

Liput 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Myytävänä on edelleen kausikortteja Akatemian otteluihin, yhden hinta on 30€ ja kaksi saa 50€ yhteishintaan.

Tervetuloa!

Akatemialle voitto


Lauantai-iltapäivä tarjosi taas paikallisille futisniiloille varsinaisen trillerin kun Akatemia sai vieraakseen Kaskö IK:n. Vähintäänkin jännittävien vaiheiden jälkeen Akatemia nappasi ottelusta ansaitun 1-0 (0-0) -voiton. Kotijoukkueen sekä ottelun ainokaisen viimeisteli Pietro Kytölaakso.

Ottelu sateisella Keskuskentällä alkoi Akatemian totaalihallinnalla, pallo sekä pelaajat liikkuivat varsin mallikkaasti mutta jostain syystä aina se viimeinen syöttö karkasi joko syöttäjän tai sitten vastaanottajan toimesta eikä näin ollen jatkuvasta pallonhallinnasta huolimatta nähty juurikaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana nähtiin kuitenkin pari aihiota, joista maalinkin olisi voinut saada aikaiseksi. Ensin Elmer Kääntä pääsi kierrätyksen jälkeen ajamaan syvälle vastustajan muodon sisään ja täräytti hirmupommin 25 metristä, mutta sen sai KaIK-veskari Jakob Strand vaivoin torjuttua kulmapotkuksi. Tämän kulmapotkun Pietro Kytölaakso toimitti maalille, josta ensimmäisenä pääsi yrittämään Akseli Matilainen, kotijoukkueen kannalta pallo päätyi ikävä kyllä taivaan tuuliin.

Ottelun 14. minuutilla Akatemia siirtyi johtoon kun yksi palloralleista tuotti tulosta hieman onnekkaastikin. Pietro Kytölaakso pääsi oman kuljetuksensa jälkeen ampumaan vajaasta paristakympistä ja pienen kimmokkeen kautta pallo löysi tiensä vierasjoukkueen maaliin.

Maalin jälkeen näytti pitkään siltä että vieraaksi saapunut KaIK oli niin köysissä, ettei se pääse edes omalta puoliskoltaan pois. Akatemia rummutti hyökkäyksiään yksi toisensa perään kohti vierailijan maalia, mutta toista vapauttavaa osumaa ei saatu aikaiseksi lukuisista maalintekopaikoista huolimatta. Parhaan paikan Akatemian riveistä sai Kytölaakso, joka ei onnistunut toimittamaan palloa tyhjään maaliin Aleksi Kangasvieren loistavasta tarjoilusta. Vielä aivan ennen puoliaikaa vierailijakin pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia, kun pitkä hallintajaksonsa päätteeksi Akatemia menetti pallon oikealla ja vierasjoukkue iski terävästi vastaan. Hieman purkupallolta vaikuttaneesta syötöstä vierailijan pelaaja karkasi läpiajoon, mutta sen torjui jälleen erinomaisen pelin Akatemian maalilla pelannut Teppo Marttinen ilman isompia ongelmia.

-Ensimmäinen jakso oli meiltä pääosin hyvää pallollista pelaamista. Meidän keskikenttä Abu Sanunun johdolla dominoi ottelun kulkua ja pystyttiin hyökkäämään kohtalaisen monipuolisesti. Toki liukas ja nopea alusta teki joillekin pelaahille pelaamisen hieman haastavaksi, kun ensimmäiset kosketukset tai syötöt karkailivat välillä turhankin helposti. Osa potentiaalisista tilanteista sitten hassattiin omaan hölmöyteen kun kuskattiin palloa paikkoihin, jotka olivat jo miehitettyinä. Myös puolustuspelaaminen oli ensimmäisellä jaksolla sopivan aggressiivista, Noa Lehtosen ja Elmer Käännän johdolla pystyttiin pitämään vastustajan kärkipari aika hyvin pimennossa, analysoi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toiselle jaksolle Akatemia joutui tekemään yhden vaihdon, kun huomenna Mikkeliin matkaavan edustusjoukkueen mukaan lähtevä Sanunu otettiin sovitun mukaisesti vaihtoon. Sanunun tilalle tuli debyyttinsä Akatemian riveissä tehnyt Niko Välisaari. Myös toisen jakson alku oli Akatemialta hyvä ja peli painettiin vierasjoukkueen päätyyn, mutta muutamaa puolittaista paikkaa lukuunottamatta ei maalipaikoilla ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana paljoa mässäilty. Viimeisen puolituntisen aikana niitä sitten nähtiinkin oikein kunnolla, kun myös vierasjoukkue heräsi taistelemaan sarjapisteistä tosissaam.

Peliään rutkasti ottelun edetessä parantanut KaIK alkoi saamaan jonkinlaista painetta Akatemian päätyyn suoraviivaisella pelityylillään. Varsinaista paniikkia ei missään vaiheessa kotijoukkueen pelaamiseen kumminkaan tullut, vaan enemmänkin pelaamisesta paistoi osin kokemattomuus ja osin huolimattomuus. Vierailija sai Akatemian puolustuslinjan taakse pelaamistaan palloista luotua pari- kolme todella vaarallista paikkaa, mutta jälleen Teppo Marttinen oli mies paikallaan ja piti Akatemian maalin koskemattomana. Kertaalleen vierasjoukkueen pelaaja pääsi Jonas Granforsin poikittaissyötöstä puttaamaan palloa käytännössä tyhjään maaliin, mutta kuten Kytölaaksonkin tilanteessa ensimmäisellä jaksolla, pallo painui ohi maalin.

- Meidän peli oli toisella jaksolla osittain ihan älyttömän huolimatonta. Syötöt pelattiin paikoillaan seisoville pelaajille ja keskustan pelaajat huitelivat laidoilla, jolloin taas keskusta jäi vastustajalle ihan täysin vapaaksi.Osalla meidän pelaajista oli nähtävissä selkeää väsymystä ja sen seurauksena syöttövirheitä tuli aika paljon. En tiedä onko kyse valmistautumisesta vaiko pitkästä harjoitusviikosta, mutta tehtiin kyllä itsellemme toinen jakso mahdollisimman vaikeaksi. Toki on ymmärrettävää että nuorilla pelaajilla pelaamisen taso saattaa heitellä ottelunkin sisällä, mutta tällaista tasonlaskua ei saisi missään nimessä tulla millään sarjatasolla, Lyyski manaa.

Kyllä Akatemiakin ottelun loppupuolella pystyi rakentamaan useitakin vaarallisia tilanteita, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Kytölaakson läpiajo päätyi hieman heppoisen yrityksen jälkeen Strandin hyppysiin, Käännän yritys kulmapotkun jälkeen nousi hivenen liian korkealle ja Välisaaren tapaan ottelussa debytoineen David Mamerin laukaus pysähtyi vastustajan blokkiin. Vielä lopussa Kytölaaksolla oli paikka naulata ottelu lopullisesti, mutta karkumatka Tobias Wentinin tarjoilusta päättyi laukaukseen joka karkasi selkeästi etukulmasta ohi.

- Oikeastaan toista puoliaikaa kuvaa hyvin lisäaika, jonka aikana molemmilla joukkueilla oli yksi läpiajo. Niin hyvin pelaaminen oli kontrollissa. Meidän olisi pitänyt pystyä naulaamaan tämä ottelu jo ensimmäisen puoliajan aikana, sillä juuri Kaskisen tyylisiä suoraviivaisia joukkueita vastaan olemme monesti olleet hieman nesteessä. Nyt pystyttiin pitämään sekä Granfors että Kadic poissa maalintekopaikoilta, mutta vähän liikaa maalintekopaikkoja annettiin suoraan omalla välinpitämättömyydellä ja huolimattomuudella. Osa pelaajista oli ihan yössä ja ratkaisut kentällä olivat sen mukaisia, Lyyski suomii.

Voiton myötä Akatemia jää nyt kolmen viikon tauolle sarjapeleistä, sillä seuraavan kerran Akatemia taistelee sarjapisteistä vasta 27.7., jolloin joukkue matkustaa Vaasan kupeeseen Sundomiin Sundom IF:n vieraaksi. Alkukautta ja kolmen voitto-ottelun putkea Akatemiassa pidetään luonnollisesti hyvänä alkuna, mutta minkäänlaiseen henkseleiden paukuttamiseen ei joukkueen sisällä ole aihetta.

- Kausi on alkanut tuloksellisesti ihan mukavasti. Ollaan päästetty kolmessa matsissa omiin vain yksi, siitä iso kiitos koko joukkueen työmoraalille sekä tietysti maalissa pelanneelle "Tepille". Oikeastaan jokaisessa ottelussa joko joku pelaajistamme tai sitten Marttinen on ainakin kertaalleen venynyt game saveriin. Ja hyvä niin. Toisaalta sitten olemme joutuneet usein jännittämään ottelut loppuun saakka, kun emme ole hyödyntäneet omia paikkojamme edes kohtalaisella prosentilla. Pelillisesti pystymme kehittymään koko ajan ja se on mielestäni tärkein juttu. Vähän joudutaan jatkossa paneutumaan enemmän pelin rauhoittamiseen sekä pidempien hyökkäysten pelaamiseen. Toki meidän pelaamisessa näkyy välillä se, että meillä on pelaajia jotka eivät käy edes meidän viimeistelyharjoituksissamme, se on juttu mihin pitää löytää jokin ratkaisu.

Kolmen viikon ottelutaukoa ei Akatemiassa käytetä missään nimessä lomailuun, vaan harjoituskentällä huhkitaan hommia vähintäänkin kuluneen kevään tapaan. Taukoa otteluista ei varsinaisesti riemusta kiljuen oteta vastaan ainakaan valmennuksen puolella

- Nyt pelaajilla on hieman normaalia pidempi vapaa, treenaamme vasta keskiviikkona seuraavan kerran. Tarkoitus on mennä aika lujaa kun ei ole sarjaotteluita tiedossa hetkeen. Pyrimme järjestämään ainakin yhden treenimatsin tämän tauon aikana, sillä meiltä lähtee peräti neljä pelaajaa armeijaan ja se tuo mukanaan luonnollisesti muutoksia joukkueeseen. Onhan tämä jotenkin hölmöä, että aluksi odotetaan melkein juhannukseen asti että päästään pelaamaan, sitten pelataan kolme peliä kuukauteen ja ollaan taas kolme viikkoa pelaamatta. Jotenkin sitä toivoisi että nämä sarjat pelattaisiin kaksinkertaisina kun aika siihen riittäisi ihan hyvin. Nyt huilataan keskellä kesää kolme viikkoa ja pelataan kokonaisuudessaan kuitenkin vain neljä peliä normikautta vähemmän. Uskon että en ole yksin tämän ajatuksen kanssa, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano

Teppo Marttinen, Aleksi Seppälä, Daw Malval ( 75. Christian Virta), Elmer Kääntä, Noa Lehtonen, Abu Sanunu (46. Niko Välisaari), Axel Lindholm, Akseli Matilainen, Pietro Kytölaakso, Valtteri Palosaari (85. Tobias Wentin), Aleksi Kangasvieri (71. David Mamer).


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 1 - 0
(1-0)
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat