Esittely
Ottelutilastot
Korsnäs FF - KPV Akatemia
2020 - Akatemia - Länsi kolmonen
Klo 19:00 Centralidrottsplan, Korsnäs
30
Hei

Akatemia Korsnäsiin


Akatemia jatkaa torstaina Kolmosen otteluitaan ja jälleen bussin nokka käännetään kohti etelää. Tällä kertaa määränpäänä on Korsnäs ja siellä kohdataan paikallinen Korsnäs FF.

Kornäs aloitti kautensa mukavasti, mutta on ikäväkseen kohdannut edellisissä otteluissaan sekä Närpiön Kraftin että Sundom IF:n, eivätkä nämä ottelut ole kartuttaneet KoFF:n pistepussia. Viidestä pelaamastaan ottelusta KoFF on kumminkin onnistunut keräämään seitsemän pistettä, joka oikeuttaa tällä hetkellä paikkaan sarjan ylemmällä puoliskolla. Joukkuetta valmentaa mm. Vasa IFK:ssa pitkään pelaajana vaikuttanut Tomislav Krstevski.

- KoFF on taas hieman erilainen haaste kuin esimerkiksi Sundom oli. Heillä on muutama todella laadukas pelaaja tälle tasolle ja joukkue on uudistunut jonkin verran uuden valmentajan myötä. Joukkueessa on aika paljon henkilökohtaista taitoa. Tietysti heillä on myös valmiudet aika fyysiseenkin pelaamiseen ja käsittääkseni sellaista on jälleen huomenna tarjolla. Pitää olla taas valmiina laittamaan kroppaa likoon jos jotain haluaa tuoda reissulta kotiin, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

KoFF tunnetaan osittain siitä että osa joukkueen pelaajista on hieman normaalia tulisieluisempia ja usein heidän otteluissaan niin sanotusti sattuu ja tapahtuu. Tälläkin kaudella joukkue on kerännyt jo kohtalaisen määrän varoituksia ja samaa trendiä on ollut näkyvissä myös aiemmilla kausilla.

- Ollaan tiedostettu tämä kyllä. Heillä on riveissään paljon ulkomaalaistaustaisia pelaajia, joka ehkä näkyy siinä että he eläytyvät aika voimakkaasti peliin. Rapatessa sitten välillä roiskuu, niinhän se menee monessa muussakin paikassa. Ei meillä ole ongelmaa tämän asian kanssa millään tavalla, me keskitytään omaan hommaamme ja he omaansa. Kyllä sitä valmentajana itsekin toivoisi että välillä näistä meidänkin pelaajista näkyisi sellainen peliin heittäytyminen ja tunteen tuominen pelaamiseen. Tietysti se tunteen kontrollointi ja sen suuntaaminen oikeisiin asioihin ovat avainjuttuja, Lyyski kertoo.

Maanantaina fyysisesti raskaan ottelun pelannut Akatemia palautteli tiistaina ja keskiviikkona joukkue harjoitteli normaalisti. Huomenna edessä on jälleen vaativa ottelu, jossa mitään ei ole luvassa ilmaiseksi.

- Muutama muutos tulee näillä näkymin kokoonpanoon. Jaakko Juvila loukkaantui maanantaina ja on sivussa huomenna. Muutama muukin muutos on mahdollisesti tulossa ja ajatus oli kierrättää porukkaa hieman. Sundomissa jouduttiin vähän panttaamaan vaihtoja pelin luonteen vuoksi ja jokainen tekemämme vaihto toi sekä tärkeää lepoa vaihdetuille että tärkeitä minuutteja kentälle menneille pelaajille. En vielä itsekään tiedä millä sapluunalla torstaina aloitamme, mutta kyllä sinne 11 pelaajaa kentälle kävelee, Lyyski lupaa.

Akatemialla on päällä kahden viikon ottelurumba, jonka aikana joukkue pelaa neljä ottelua. Korsnäs -ottelu on näistä toinen ja jälkimmäiset kaksi ottelua pelataan Kokkolassa Kraftia sekä Sääripotkua vastaan.

- Puhuttiin porukan kanssa jo ennen Sundomin reissua, että nämä kolme ottelua puolentoista viikon sisään määrittävät aika paljon sitä mistä pelaamme loppukauden aikana. Yksinkertaisessa sarjassa on pienet marginaalit ja yksittäisen ottelun tulos vaikuttaa todella paljon. Tottakai haluamme pysyä kärjen vauhdissa ja se vaatii pisteiden ottamista tasaiseen tahtiin. Pelaamisen tasoa pitää vielä pystyä nostamaan jos aiomme elättää toiveita esimerkiksi ylemmän loppusarjan paikasta. Meillä ei todellakaan ole varaa lähteä puolivaloilla yhteenkään otteluun tässä sarjassa, muuten meille käy kylmät, Lyyski kertoo.

KoFF vs Akatemia, torstaina 30.7. klo 19 Korsnäs.

Akatemialle viimehetken voitto


Torstaina nähtiin Korsnäsissä perin erikoinen ja vauhdikas jalkapallon Kolmosen ottelu kotijoukkue Korsnäs FF:n sekä vieraaksi matkanneen Akatemian välillä. Olosuhteet hienolle jalkapalloillalle olivat todellakin kunnossa ja huippukuntoisella Korsnäsin keskusurheilukentän nurmella päästiin pelaamaan komeassa kesäillassa. Loppujen lopuksi Akatemia onnistui ottelun voittamaan lukemin 0-1 (0-0). Vieraiden maalin iskin ottelun lopussa vaihtomies David Mamer.

Akatemia lähti torstain otteluun lähes samalla kokoonpanolla, kuin millä Sundomissa pelattiin maanantaina. Loukkaantunut Jaakko Juvila oli sivussa sekä Sundomissa hyvin pelannut Samu Laitinen keskittyi harjoitteluun edustusjoukkueen mukana. Heidän tilalleen avauskokoonpanoon oli nostettu Aleksi Seppälä sekä Niko Välisaari. Liekö sitten väsymystä ollut Akatemian pelaajilla jäsenissä, sillä ottelun alku oli vierasjoukkueelle melkoista myrkkyä. Pallo poltti pelaajien jaloissa ja ratkaisut pallon kanssa olivat hieman hätäisiä ja sen seurauksena pallonhallinta lähes olematonta.

Suoraviivaisesti kohti Akatemian puolustuslinjaa pelannut kotijoukkue pystyi pitämään Akatemian poissa huippupaikoilta ottelun ensimmäisen puolituntisen ajan ja pystyi siirtämään kerta toisensa jälkeen paineen Akatemian päätyyn. Kovasti fyysiseen kaksinkamppailupelaamiseen panostanut KoFF saikin luotua muutaman aihion ottelun alkupuoliskolla, muttei mitään älyttömän vaarallista Akatemiankaan maalilla nähty.

Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla alkoikin sitten tapahtua. Peli muuttui kovatempoiseksi alasarjafutikseksi, peli aaltoili päästä toiseen eikä oikein kumpikaan joukkue pystynyt hyödyntämään luikuisia vastaiskun paikkojaan. Rehellisesti sanottuna kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi niin pitkiä syöttöketjuja, että maalipaikan luominen olisi ollut jollakin tapaa mahdollista omin avuin. Niinpä ensimmäinen maalipaikka aukesikin kotijoukkueelle, kun Akatemian puolustuksessa sekoiltiin oikein urakalla. Hutipotkun seurauksena kotijoukkueen pelaaja pääsi nokikkain Akatemian maalilla pelanneen Miika Töyräksen kanssa, mutta Töyräs pystyi venymään hienoon torjuntaan lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen tielle. Melkeinpä heti tämän perään vierasjoukkue Akatemia sai ensimmäisen jakson parhaan maalintekopaikkansa. Korsnäsin puolustuslinjassa nukehdettiin hetkeksi ja Akatemian Pietro Kytölaakso karkasi läpiajoon melkeinpä keskiviivan tuntumasta. Lopputuloksena maalipotku.

- Ensimmäinen jakso oli kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Me emme saaneet minkäänlaisia syöttöketjuja aikaiseksi vaan pallot menetettin viimeistään toisella syötöllä järkiään. Emme kommunikoineet kentällä ollenkaan, pari kolme kertaa meillä meni omat miehet samaan palloon ja tuntui että topparit olivat katollaan liukkaalla kentällä vähän väliä. Ilmeisesti siellä on osalle pelaajista tullut yllätyksenä, että kahden viikon sadekuuron jälkeen kenttä saattaa olla kostea ja liukas. Huolimattomuus leimasi oikeastaan kaikkea tekemistä ja monesti esimerkiksi hyvän katkon jälkeen annettiin ihan järkyttävä harhasyöttö. Ekaa jaksoa värittivät myös lukuisat erikoistilanteet, mutta teeman mukaan nekin menivät vähän vihkoon, puhisi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toiselle jaksolle pelaaminen hieman rauhottui ja varsinkin ensimmäisen vartin aikana Akatemia sai painettua pelin useiden pallon riistojen jälkeen kohti kotijoukkueen maalia. Muutama aihio saatiinkiin luotua nopeiden tilanteenvaihtojen seurauksena, mutta palloa ei saatu loppupeleissä ihan niille vaarallisimmille tekopaikoille. Hieman liian usein sitä murtavaa syöttöä haettiin heti sen jälkeen kun pallo oli vastustajalta riistetty ja lähes yhtä monta kertaa se myös menetettiin tällaista yritettäessä.

- Meidän pelaamisessa näkyi maanantain matsi vielä jonkin verran, tosin olin kuvitellut sen näkyvän hieman eri tavalla kuin siten että koko porukka juoksentelee pitkin kenttää ilman sen isompaa ideaa. Toki huolimattomuus syöttämisessä sekä kontrolloinnissa on myös selkeä merkki väsymisestä, yritettiin edetä turhan nopeasti eikä oikeen saatu selkeää otetta pelaamiseen. Kumminkin toinen jakso oli mielestäni meiltä paljon ensimmäistä parempi, eli jollakin tapaa nousujohteinen esitys, Lyyski summaa.

Toisella jaksolla ei juurikaan maalipaikoilla juhlittu, alkupuoliskolla lähimpänä maalintekoa taisi olla Niko Välisaari jonka keskitys päätyrajan tuntumasta laskeutui kotirjoukkueen rimaan ja siitä takaisin kentälle. KoFF puolestaan sai parhaimmat tilaisuutensa erikoistilanteiden ja keskitysten kautta, mutta ne Akatemian puolustus selvitti miehekkäästi maalivahti Töyräksen johdolla. Muutamaan otteeseen Akatemia pääsi uhkaamaan kotijoukkueen maalia, mutta hurjasti kentällä uurastaneet Aleksi Kangasvieri, Vatteri Palosaari sekä Pietro Kytölaaksi joutuivat jokainen pettymään omien yritystensä lopputulemaan.

Täysin ympäripyöreä ottelu näytti jo tulevan päätökseen ja oikeudenmukaiseen pistejakoon kunnes vierasjoukkue iski ottelussa itsensä johtoon pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa. Laidalta pelattu keskityspallo ajautui onnekkaan kimmokkeen kautta vaihdosta kentälle tulleelle David Mamerille, joka malttoi vielä ottaa haltuun ja sijoittaa pallon tolpan kautta kotijoukkueen maaliin. Maali aiheutti sen verran parran pärinää kotijoukkueessa että hyvin ottelun tuominnut Antti Palomäki kävi vielä varuilta konsultoimassa avustavan erotuomarin näkemystä ennen kuin pallo kiikutettiin keskiympyrään.

Luonnollisesti kotijoukkue sai loputtomalta tuntuneen lisäajan aikana luotua painetta Akatemian päätyyn, kun tasoitusosumaa jahdanneet kotijoukkueen pelaajat laittoivat kaiken peliin. Muutamaa erikoistilannetta lukuun ottamatta Akatemia puolusti lopun mallikkaasti ja pystyi pitämään kotijoukkueen pääsääntöisesti laitakaistoilla sekä sopivan etäisyyden päässä vaarallisimmilta sektoreilta. Ottelun loppuvihellys toi neljän lisäminuutin jälkeen helpotuksen viikon toisen ottelunsa urakoineiden pelimiesten kasvoille.

- Aika paljon jäi loppupeleissä parannettavaa. Sanotaan näin, että tyytyväinen olen rangaistusalueen puolustamiseen sekä siihen että jaksettiin uskoa voittoon vaikka varmaan kaikki näkivät ettei homma oikein luistanut. Hirveä määrä tehtiin töitä, mutta siitäkin iso osa ihan oman hölmöilymme takia. Voittomaalissa oli mukana onnea ja tasapeli olisi kaikin puolin ollut varmasti oikeudenmukaisin tulos, mutta olen iloinen että pystyimme naaraamaan voiton vähän heikommallakin esityksellä. Tästä on mukava lähteä valmistautumaan sarjakärki Kraftin vierailuun, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Miika Töyräs, Aleksi Seppälä, Elias Mikkola, Noa Lehtonen, Niko Välisaari, Mikael Nisula, Axel Lindholm, Santeri Mäkinen (78. Christian Virta), Valtteri Palosaari (83. Mikko Rinne), Aleksi Kangasvieri (66. David Mamer), Pietro Kytölaakso.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
Kategoriat