27
SYY
15.00
Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - VPV  1 - 1

Kokkola, Keskuskenttä

Akatemia jatkaa pistejahtia sunnuntaina

Akatemia jatkaa Kolmosen ylemmän loppusarjan otteluitaan sunnuntaina, kun vieraaksi Keskuskentälle saapuu perinteikäs nimikaima Vaasasta, eli VPV.

Sunnuntaina on jälleen jaossa tuikitärkeitä pisteitä Kolmosen ylemmässä loppusarjassa kun Akatemia kohtaa iltapäiväottelussaan nimikaimansa Vaasan Pallo-Veikot. Runkosarjan viime hetkillä paikkansa ylemmässä loppusarjassa Kaskö IK:n tavoin varmistanut VPV on pitkän historian omaava vaasalaisseura, historiaa on takana vuoden verran kokkolalaiskaimaa vähemmän. Vuonna 1931 perustettu VPV on historiansa aikana pelannut myös yhden kauden maamme korkeimmalla sarjatasolla. Sen lisäksi VPV on myös esiintynyt Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla, tosin viimeksi vuonna 1963. Vaasalaisen seuran alle on aikoinaan kuulunut myös jääpallojoukkue.

Sunnuntain ottelussa Akatemialla on mahfollisuus kuitata VPV:lle kärsitty tappio Vaasan Palosaaressa. Tuolloin VPV aiheutti Akatemialle sen kauden ensimmäisen tappion voittamalla alle tasonsa pelanneen nuorisoryhmän. Tuossa ottelussa VPV oli selkeästi Akatemiaa parempi joukkue ja osasi hyödyntää fyysisen ylivoimansa puolustamalla todella aggressiivisesti ja näin vesittämällä Akatemian toiveet pisteistä heti alkuunsa.

- Vaasassa saatiin oppia ihan eturivistä kuinka kaksinkamppailuja voitetaan. Pelattiin sielä todella pienellä ja varsinkin kapealla Palosaaren kentällä, eikä oltu kyllä yhtään valmiita siihen otteluun. Koko reissu oli ihan täysi farssi ruokailua lukuunottamatta. Sunnuntaina toivottavasti tilanne on toinen ja pystytään haastamaan VPV ihan eri tavalla, ainakin tähän asti otteluun valmistautuminen on sujunut pääpiirteittäin suunnitellusti, Akatemian valmentaja Aki Lyyski kertoo.

Akatemia on aloittanut ylemmän loppusarjan hieman vaisusti, sillä ensimmäisessä ottelussa tuli kotona tappio Sundom IF:lle ja toisessa matsissa Akatemia avasi pistetilinsä Norrvallaa vastaan pelatun tasapelin jälkeen. VPV on niin ikään saalistanut pelaamistaan kahdesta ottelusta yhden tasapelipisteen, kun se tasasi lukemat Närpiön Kraftin kanssa. Kraft kuuluu Sundomin tavoin sarjan ehdottomiin voittajasuosikeihin, joten VPV:a ei tule missään nimessä aliarvioida vastustajana.

- Meillä on ollut tiettyjä ongelmia omassa pelaamisessamme ja ollaan niihin pyritty nyt keskittymään tällä viikolla hieman aiempaa enemmän. Se ei tietenkään tarkoita sitä ettemmekö laittaisi mitään painoarvoa VPV:n esityksille, kyllä heidänkin tulokset on joukkueessamme huomioitu. Tiedetään ettei todellakaan päästä sunnuntaina helpolla, vastaan tulee yhtenäinen ja hyvähenkinen porukka. Pelataan nyt ylemmän loppusarjan kolmas ottelu viidestä, kyllä meidän pitää saada sellainen rentous takaisin tekemiseen, enää ei tartte jännittää vaan nyt voi antaa palaa Lyyski sanoo.

Akatemia on viimeaikoina paininut lievien kokoonpano-ongelmien kanssa kun useampi pelaaja on pelannut pienen vamman kanssa tai ollut kokonaan sivussa sairastumisen tai loukkaantumisen johdosta. Nyt tilanne on helpottamaan päin ja loppukauteen Akatemia pääsee melkeinpä täydellä ryhmittymällä. Tämä otetaan ilolla vastaan varsinkin joukkueen valmennuksessa.

- Onhan se hienoa kun harjoituksissa on 20 pelaajaa, antaa mahdollisuuden ihan erilaiseen harjoitteluun kuin vaikkapa 14 pelaajaa. Olemme pystyneet tekemään nyt joillekin pelaajille täsmäharjoitteita lähinnä pelipaikkakohtaisten harjoitteiden avulla. Loukkaantumisten ja sairastumisten kanssa ollaan pyritty luonnollisesti olemaan varovaisia, mutta osa pelaajista on joutunut pelaamaan pienen vamman kanssa. Nyt tilanne on parempaan päin ja oikeastaan vain Valtteri Palosaari on loukkaantumisen vuoksi vielä sivussa. Tämän lisäksi B-juniorit päättävät sarjansa viikonloppuna ja saamme sieltä loppukauden treeniryhmään vielä kymmenkunta pelaajaa lisää, Lyyski toteaa.

Akatemia pelaa siis sunnuntaina ylemmän loppusarjan kolmannen ottelunsa. Ensimmäiset kaksi olivat tuloksellisesti sekä pelillisesti hieman heikompia, mutta niihinkin löytyy luonnollinen selitys vastustajan hyvyyden lisäksi.

- Jouduttiin ikävä kyllä ylemmän loppusarjan alkuun pelaamaan vähän vajaalla miehistöllä ja se näkyi. Sen lisäksi osa pelaajista tosiaan pelasi jonkin vamman kanssa, mutta niinpä se taitaa tässä vaiheessa kautta olla vähän joka joukkueessa. Pitää myös muistaa että sekä Sundom että Norrvalla ovat hyviä Kolmosen joukkueita. Jouduttiin myös pelaamaan nuo molemmat pelit vähän turhan lähekkäin, kun Norrvalla pakotti meidät sinne pelaamaan arki-iltana pimeässä. Sen vuoksi sitten jouduimme siirtämään viikonlopulle suunnitellun Sundom-matsin niin ikään arki-illalle. Kyllähän näin hienot pelit pitäisi viikonloppuna pelata, Lyyski päättää.

Akatemia vs VPV sunnuntaina 27.9. klo 15 Keskuskentällä.

Liput 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi sisään.

Tervetuloa kannustamaan Akatemia voittoon!

Tilastot

1 - 1

VPV
(1-1)
7'MaaliLalli Jani
35'MaaliPalohuhta Antti

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola