3
LOK
15.00
Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - Kaskö IK  5 - 0

Kokkola, Keskuskenttä

Akatemia jatkaa nousutaistelua

Kuningaskin (Kokkolan perustaja Kustaa II, ei Jari Litmanen) myhäili tyytyväisenä. Akatemian isot pelit jatkuvat. Voitto runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Kaskisen IK:a vastaan tietää sen, että Akatemia jatkaa viimeiselle kierrokselle asti kilvoittelua Kolmosen lohkovoitosta..Loppulukemat Keskuskentällä olivat 5-0 (2-0). Akatemian maaleista vastasivat Aleksi Kangasvieri, Mikko Rinne, Antti Palohuhta, Mikael Nisula sekä Christian Virta.

Akatemian ja Kaskö IK:n välinen ottelu muodostui loppujen lopuksi Akatemian näytökseksi ja tulos jopa jollain tavalla mairittelee vieraaksi saapunutta "Kikkeniä", sillä varsinkin toisella jaksolla Akatemia hukkasi maalintekopaikkoja liukuhihnalta. Ottelun alku ei kumminkaan ihan tällaista ilotulitusta luvannut, sillä hieman hermostuneesti aloittanut kotijoukkue päästi pariin kertaan vierasjoukkueen iskemään vaarallisesti. Ottelun pari ensimmäistä maalipaikkaa avautuivatkin vierailijalle, kun vaaralliseksi tiedetty kärkipari pääsi tekemään tuhojaan Akatemian alakerrassa. Bekir Kadic ampui hieman löysän pelaamisen jälkeen pallon paristakympistä Akatemian maalin ylärimaan ja hetkeä myöhemmin saman miehen vapaapotku samoilta etäisyyksiltä päätyi Sergei Lazarevin komean torjunnan jälkeen kulmapotkuksi.

Sitten alkoi Akatemian rummutus. Kärjessä pelannut Antti Palohuhta oli Kaskisen puolustukselle todella vaikea pideltävä ja Antin kautta Akatemia pystyi rakentamaan ison määrän maalintekopaikkoja sekä painetta vierasjoukkueen maalille. Palohuhta sai itselleen pari-kolme puolittaista maalintekopaikkaa ottelun alkupuoliskolla, mutta vielä niistä pallot putosivat joko maalin katolle tai sitten painuivat hiuksen hienosti ohi. Myös keskikentällä pirteästi esiintynyt Mikko Rinne pääsi kertaalleen kokeilemaan komeasti pelatun kuvion jälkeen, mutta KaIK:n maalilla hyvän matsin pelannut Timo Koivisto torjui Rinteen karkumatkan jaloillaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 36. minuutilla. Wegye Wegyen tilalle avaukseen viisi minuuttia ennen ottelun alkua vaihdettu Aleksi Kangasvieri avasi maalihanat lähietäisyydeltä. Tilannetta edelsi Antti Palohuhdan mainio prässipelaaminen vastustajan rangaistusalueella, pallonriisto sekä komea tarjoilu maalinedustalle, mistä "Axu" puski pallon käytännössä tyhjään maaliin. Vielä ennen puoliaikaa Akatemia iski toisen ja vapauttavan maalinsa. Vaarallisia erikoistilanteita koko ottelun ajan maalille lähettänyt Jouni Ahvenkoski laittoii kiereteisen kulman maalille, Akseli Matilainen pääsi yrittämään maalintekoa päällään mutta pallo jäi elämään maalinedustalle. Paikalla oli Akatemian lakaisuyksikön ykkösmies Mikko Rinne, joka runnoi pallon maaliin lähietäisyydeltä ja Akatemia pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa.

- Ottelun alku oli meille vähän vaikea. Ei päästy avaamaan Kaskisen pakettia oikein millään, pelaaminen oli liian hidasta ja yritettiin vähän puskemalla mennä eteenpäin. Sellainen tietty pelirohkeus puuttui, eikä uskallettu kääntyä ahtaissa paikoissa vaikka mahdollisuus siihen olisi ollut, nyt päästettiin vastustaja taas puolustamaan vähän liian helpolla. Maalintekopaikkoja oli toki jo ensimmäisellä jaksolla ihan riittämiin jopa ottelun naulaamiseksi, mutta nyt ei onnistuttu tekemään eka jaksolla kuin kaksi osumaa. Siinä tuli myös vähän turbulenssia ennen matsin alkua kun jouduttiin pari minuuttia ennen ottelun alkua muovaamaan vielä kokoonpanoa, "Axu" tuli kumminkin hyvin sisään ja oli todella vaarallinen tänään. Ensimmäiseen jaksoon kokonaisuutena en ollut tyytyväinen ja sen myös ilmoitin joukkueelle puoliajalla, Akatemian valmentaja Aki Lyyski kommentoi ensimmäistä jaksoa.

Toinen jakso alkoi Akatemian kannalta hieman samalla tavalla kuin koko ottelu. Ensimmäisenä jouduttiin tekemään yllätysvaihto, kun laidallaan urakoinut Pietro Kytölaakso jouduttiin vaihtamaan pois hänen saatuaan tällin jalkaansa ensimmäisellä jaksolla. "Pietun" tilalle kentälle tuli niin ikään lyhyellä varoajalla kapteeni Mikael Nisula. Toisen jakson alkuun vierasjoukkue muutti pelaamistaan sen verran että he alkoivat ottamaan Akatemian pelinavaamista kiinni hieman aktiivisemmin. Tämä näkyi enemmänkin siinä, että nyt keskialueella alkoi olla tiloja, joita Akatemian pelaajat pystyivät hyödyntämään todella paljon. Akatemia pystyi alkamaan pelaamaan enemmän ja enemmän keskustan kautta, joka puolestaan repi vastustajan paletin todella pahasti auki. Maalintekopaikkoja siunaantui käytännössä jatkuvasti ja aihioita melkeinpä jokaisesta hyökkäyksestä. Ainoastaan huono viimeistely ja turhan kova into ratkaisusyöttöjen antamisessa pitivät ottelun lukemat tasaisina toisen jakson ensimmäisen puoliskon ajan. Pari kertaa KaIK pääsi kontraamaan vaarallisesti tähtihyökkääjä Jonas Granforsin toimesta, mutta ensimmäisen rynnistyksen katkaisi Jaakko Juvila ja toisen Elmer Kääntä komeilla taklauksillaan.

Nähtiin ottelun loppupuolella maalejakin. 69. minuutilla Mikael Nisula vei Akatemian kolmen maalin karkumatkalle komean sommitelman päätteeksi. Akseli Matilainen tarjoili kipparille paikan rangaistuspisteen kohdille ja "Miska" pääsi rauhassa sijoittamaan pallon maaliin kun vastustajiakaan ei tapahtumapaikalla näkynyt. "Miskan" maalin jälkeen hieman liian tutuksi käynyt maalipaikkojen tuhlailu jatkui ja jopa satapäisen yleisön joukossa alkoi olla turhautumisen merkkejä jatkuvasta tuhlailusta johtuen. Nisula, Palohuhta, Matilainen, Kääntä, Kangasvieri sekä niin ikään vaihdosta kehiin hypännyt Arttu Seikkula joutuivat jokainen pettymään vuorollaan omien yritystensä lopputulokseen. "Axu" ja Palohuhta pariinkin otteeseen. Pallo ei vain millään tuntunut löytävän tietä verkkoon saakka, vaan joko se meni sektorista ohi tai sitten tiellä oli hyvän ottelun viidestä takaiskusta huolimatta pelannut Timo Koivisto.

Akatemian onneksi sen verran kumminkin löytyi vielä työmoraalia, että ottelun loppuhetkillä saatiin lukemat kuvastamaan ottelutapahtumia jossain määrin. Antti Palohuhta jatkoi maaliputkeaan tehden Akatemian neljännen osuman lähietäisyydeltä "Miska" Nisulan tarjoilusta ja vaihdosta pirteästi kentälle tulleet Christian Virta sekä Flilip Holm prässäsivät yhdessä maalintekopaikan Jaakko Juvilan avulla ja karkuun päässyt "CV" iski ensimmäisen osumansa Akatemian virallisissa otteluissa tehden samalla ottelun viimeisen osuman ja loppuluvuiksi 5-0.

- Toinen jakso oli meiltä paljon ensimmäistä parempi, mutta ei kumminkaan parasta Akatemiaa. Saatiin kyllä maalintekopaikkoja luotua ja pari maaliakin tehtyä, mutta varsinkin puolustuspelaaminen oli mielestäni vähän liian lepsua oikeastaan läpi koko ottelun. Nukahtamisia tuli jonkin verran ylhäällä ja päästettiin vastustaja avaamaan liian helpolla. Pallon kanssa pelattiin ihan ok, mutta kyllä siinäkin vielä parannettavaa on paljon. Haettiin tulosta ja tulos saatiin, siinä mielessä olen tottakai tyytyväinen. Varsinkin ottelun lopussa tehdyt vaihdot piristivät meidän pelaamista, mutta erityiskiitos pitää antaa "Axulle" ja "Miskalle", jotka joutuivat molemmat vähän hätäisesti hyppäämään kehiin, Lyyski toteaa.

Akatemian voitto ja Vöyrillä pelatun Norrvallan ja Närpiön Kraftin välisen ottelun päättyminen tasatulokseen tietää sitä, että tulevana viikonloppuna pelattavassa Kraftin ja Akatemian välisessä ottelussa ratkaistaan Kolmosen Vaasa/Keski-Pohjanmaan lohkon voitto. Voidaan siis puhua jopa tämän lohkon Grande Finale -ottelusta. Lohkovoittoon Akatemialta vaaditaan myös tulos Närpiössä pelattavasta ottelusta, vain voitto vie Akatemian lohkovoittoon ja karsintoihin.

- Siinä mielessä pitää hattua nostaa pelaajille, että kaikki keskittyminen oli meidän tuloksessa. Tiedettiin ettei voida Vöyrin tapahtumiin vaikuttaa eikä asiasta puhuttu pätkääkään ennen ottelua tai ottelun aikana. Nyt saatiin Norrvallan avustuksella aika hieno matsi vielä päätöskierrokselle, kaunis kiitos vielä Norrvallan suuntaan. Maanantaina käännetään katseet tulevaan ja aloitetaan valmistautuminen siihen, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Sergei Lazarev, Jaakko Juvila, Elmer Kääntä, Noa Lehtonen, Elias Mikkola, Jouni Ahvenkoski (84. Filip Holm), Akseli Matilainen, Mikko Rinne (68. Arttu Seikkula), Aleksi Kangasvieri (79. Christian Virta), Pietro Kytölaakso (46. Mikael Nisula), Antti Palohuhta.

Tilastot

5 - 0

Kaskö IK
(2-0)
36'MaaliKangasvieri Aleksi
46'MaaliRinne Mikko
69'MaaliNisula Mikael
86'MaaliPalohuhta Antti
91'MaaliVirta Christian

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola