3
LOK
15.00
Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - Kaskö IK  5 - 0

Kokkola, Keskuskenttä

Akatemia Kaskisen kimppuun

Akatemia jatkaa tärkeiden otteluiden sarjaansa huomenna lauantaina, kun vastustajaksi Kolmosen ylemmässä loppusarjassa saapuu Kaskö IK. Ottelu on Akatemian sekä koko ylemmän loppusarjan toiseksi viimeinen. Panosta Akatemian otteisiin tuo edelleen käsien ulottuvilla oleva paikka Kakkosen nousukarsintoihin.

Akatemia marssii lauantaina jälleen kotiareenalleen, kun vastaan astelee kohtalaisen rutinoitunut Kaskö IK. Joukkueesta ei tulivoimaa puutu, sillä ehdottoman vaarallinen kärkipari Jonas Granfors - Bekir Kadic on tehnyt tällä sarjatasolla tuhojaan jo useampana vuonna, Granfors vielä ylempänäkin. Pääosin kokeneista pelaajista koostuva KaIK on ylemmässä loppusarjassa varmistettuaan paikkansa alkusarjan viimeisellä kierroksella. Ihan turhaan joukkue ei kumminkaan ylemmässä loppusarjassa ole, siitä kertoo mm. komea päänahka ennakkosuosikki Sundom IF:ltä.

- Kaskinen on rutinoitunut ja ihan hyvä joukkue, varsinkin hyökkäämiseen heillä on todella hyvät aseet tälle tasolle. Kokeneena joukkueena he malttavat odottaa oikeaa mahdollisuutta iskeä ja kun sen aika tulee he osaavat olla aika armottomia. Huippuvireeseen pitää taas yltää jos halutaan jotain pelistä saada, nimittäin meidän esitykset eivät ihan älyttömiä riemukulkueita ole vielä olleet, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski

Oman panoksensa otteluun tuo ehdottomasti se, että Akatemia pelaa tavallaan vielä paikasta Kakkosen karsinnoissa. Samaan aikaan pelattavasta Norrvallan sekä Närpiön Kraftin matsin tuloksesta riippuen Akatemialla on edessään 10.10. joko Grande Finale tai sitten kauden päätösreissu Närpiöön. Luonnollisesti Akatemian riveissä toiveena on ensimmäinen vaihtoehto.

- Me voidaan vaikuttaa vaan omaan osuuteemme, eikä sen vuoksi mun mielestä ole mitään syytä keskittyä mihinkään muuhun. Fakta on se että me ei olla kolmesta ensimmäisestä ottelustamme voitettu ensimmäistäkään eli on jopa pieni ihme että ollaan jollain tavalla vielä kuvioissa mukana. Nämä on hengeltään olleet vähän erilaisia pelejä kuin alkusarjan ottelut ja niihin ei olla oikein osattu laittaa sellaista raivoa ja tahtoa päälle kuin mitä nämä vaativat. Kaikki fokus laitetaan huomenna omaan tekemiseen, siitä toivotaan sitten palkintoa, Lyyski jatkaa.

"Kikken" ei ole ollut Akatemialle helppo vastus aikaisemminkaan, joten se sitä tuskin on huomennakaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Keskuskentällä päättyi Akatemian 1-0 -voittoon Pietro Kytölaakson ammuttua pisteet Akatemialle ensimmäisen jakson maalillaan.

- Se ottelu oli hieman kaksijakoinen, oltiin eka jaksolla aika reippaastikin edellä mutta toisella taas sitten peli aaltoili aika paljonkin päästä päähän. Molemilla oli muutama hyvä maalintekopaikka, mutta tuo "Pietun" maali jäi ainoaksi. Kahta ottelua nyt tuskin kannattaa alkaa suoraan vertailemaan keskenään, mutta ainakin kenttätasapainon pitää huomenna olla parempi kuin mitä se oli ensimmäisessä kohtaamisessamme. Panosta riittää huomenna ja se on kiva, katsotaan sitten josko saadaan myös sellainen sopivan rento tekemisen meininki mukaan pelaamiseen, Lyyski päättää.

Akatemia vs Kaskö IK lauantaina 3.10 Keskuskentällä klo 15:00.

Tervetuloa!

Tilastot

5 - 0

Kaskö IK
(2-0)
36'MaaliKangasvieri Aleksi
46'MaaliRinne Mikko
69'MaaliNisula Mikael
86'MaaliPalohuhta Antti
91'MaaliVirta Christian

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola