Akatemia, Länsi kolmonen

Närpes Kraft - KPV Akatemia   2 - 0

Mosedal

Lunta tupaan Närpiöstä - hyvä kausi silti

Kolmosen kausi saatiin Akatemian osalta päätökseen 18.10, kun Akatemia matkasi kolmosen päätöskierrokselle Närpiöön. Panoksena päätöskierroksen ottelussa oli paikka nousukarsinnassa. Luntahan siellä tuli tupaan, kuten kuvasta näkyy.

Ottelu sinänsä oli kotijoukkueen kovan alkuvartin jälkeen tasainen ja Akatemialla oli ottelussa jopa enemmän maalipaikkoja kuin isännillä. Tulos kuitenkin kertoo oleellisen Kraftin Samsonia Kakhaber osui maalipuiden väliin kaksi kertaa (42 min ja 61 min), kun Akatemian pelaajat onnistuivat kolistelemaan vain tolppia.

Poikkeuksellinen kausi vedettiin hienosti läpi ja nuori joukkue oli täsmälleen oikeassa sarjassa ja jopa kilvoitteli nousupaikasta ihan loppuun asti. Närpiössäkin avauskokoonpanossa oli kaksi B-junioria + 5 A-junioria + 4 täysi-ikäistä pelaajaa. Joukkueen keski-Iässä hävittiin Kraftille noin 10 vuotta, mutta taidossa, nopeudessa ja juoksukunnossa oltiin jopa edellä. Kokemuksellaan Kraft ottelun sai pakettiin, siitä krediitti heille. Ja onnea nousukarsintaan, jossa OTP otti ison askeleen kohti kakkosta voittamalla Iisalmessa PK:n 2-0.

Maaleja Kraft osasi tehdä sunnuntaina paremmin ja heidän puolustus pysyi Akatemialta murtamattomana, sillä kesällä päädyttiin Kokkolassa 0-0 tulokseen. Kauden aikana Akatemia irroitteli pari kertaa oikein kunnolla ja otettiin 8-0 ja 5-0 voitot. Koko kauden 15 ottelun maaliero 27-12 kertoo enemmän, kun kahdessa ottelussa syntyi 13 maalia. Maalinteko vain on se taito, joka on ikuinen kehityskohde. Akatemian maalipörssin kärkeen ylsi kolmella osumalla. Ja Akatemian maalitilaston kärjessä on vain kauden ensimmäisen 45-minuuttisen pelannut edustuksen Aleksi Tarvonen, joka latoi hattutempun Sportingin verkkoon, ennen kuin tuli vaihtoon.

Toki myöhemmin Tarvosen rinnalle kolmeen osumaan nousivat myös Antti Palohuhta, Pietro Kytölaakso, Noa Lehtonen ja Santeri Mäkinen. Kaikkiaan Akatemian maalitilastosta löytyy 16 maalintekijää.

15 ottelun kaudella kukaan pelaaja ei osallistunut jokaiseen peliin. 13 ottelun pelaajista Pietro Kytölaakso kerrytti peliminuutteja eniten (1113 min), Aleksi Seppälä sai kasaan 13 ottelua ja 1048 minuuttia. Yli tuhannen minuutin ylsi myös 12 ottelua ja 1080 minuuttia pelannut Noa Lehtonen. Seuraavina tulivat Santtu Mäkinen (11/ 956 min), Elias Mikkola (12 /952 min), Mikael Nisula (11/ 785 min), Axel Lindholm (11/738 min) ja Valtteri Palosaari (10/ 711 min). Valtteri epäilemättä olisi yltänyt top kolmoseen, sillä viisi viimeistä peliä Vade oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Joukkueen valmennuksessa Aki Lyyski, Rauno Lesonen, Matt Mendy ja Arttu Seikkula tekivät loistotyötä. Lisäksi taustalla tukivat ammattitaitoisesti Mika Mikkola (jj), Kai Äyhynmäki (jj) ja Sami-Petteri Mäkinen (huolto) .

Kiitos myös kaikille Akatemiaa seuranneille.

Närpes Kraft

2 - 0

(1-0)
42'MaaliKakhaber Samsonia
61'MaaliKakhaber Samsonia