18
LOK
15.00
Akatemia, Länsi kolmonen

Närpes Kraft - KPV Akatemia   2 - 0

Mosedal

Sunnuntaina tulos tai ulos

Akatemia matkaa sunnuntaina pienen veivaamisen jälkeen Närpiöön, missä Kolmosen yläloppusarjan viimeisellä kierroksella vastassa on ns. "grande finale" -ottelussa Kraft. Tämä ottelu ratkaisee sen kumpi joukkueista jatkaa matkaansa Kakkosen karsintoihin oululaisen OTP:n sekä iisalmelaisen PK-37:n seuraksi. Akatemialle ottelussa riittää karsintapaikkaan vain ja ainoastaan voitto.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan joukkueiden olisi pitänyt tämä ottelu pelata jo 10.10., mutta yksi närpiöläisten pelaajista sai koronatestissä positiivisen tuloksen ja sen myötä noin puolet joukkueesta on ollut varotoimena karanteenissa parisen viikkoa. Karanteeni on päättynyt 14.10. ja jo kertaalleen Kokkolaan määrätty peli on nyt Kraftin anomusten jälkeen siirretty pelattavaksi Närpiössä tyhjille katsomoille.

- Tottakai tämä on osaltaan tuonut epävarmuutta meidän valmistautumiseen. Aluksi tehtiin päätös ettei Vaasan seudulla voi ottelua pelata ja sitten päätettiin että voikin. Ymmärrän tottakai että Kraft haluaa tämän ottelun kotonaan pelata, eikä tämä ole heidän syynsä. Luonnollisesti järjestelyt Vaasan seudulle matkaamiseksi ovat vaatineet hiukan ponnistelua, siellä kun tilanne on mikä on. Pääasia nyt kumminkin on se, että päästään pelaamaan, me ollaan oltu valmiita tähän matsiin jo kaksi viikkoa, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemia voitti runkosarjan kahden pisteen erolla nimenomaan Kraftiin, ylemmässä loppusarjassa tilanne on kääntynyt niin että närpiöläiset ovat nyt vuorostaan Akatemian edellä kahdella pisteellä. Kraft on täynnä kokeneita pelimiehiä, joista osalla on kokemusta ihan Veikkausliigasta tai jopa ulkomaan kentiltä saakka. Tähtinä joukkueessa tuikkivat nuorisomaajoukkueistakin tuttu Kim Böling, Kevin Peth sekä Suomessa divaritasoillakin esiintynyt kokenut Kakhaber Samsonia. Myös puolustuslinjan johtaja, Jens Nygård, on kolunnut pääsarjat läpi.

- Meillä on sunnuntaina vastassa hyvä ja rutinoitunut joukkue, selvää on että kolmen pisteen eteen pitää saada parasta Akatemiaa koko ottelun ajan. Pelattiin Kokkolassa heitä vastaan 0-0 -tasapeli ja siinä oltiin välillä kyllä ongelmissa. Varsinkin heidän tilanteenvaihtopelinsä on sellaista johon joudumme kiinnittämään paljon huomiota. Pitää kumminkin muistaa se, että me ollaan omalla tekemisellämme päästy tähän asti, eli ei meidän mielestäni kannata lähteä mitään isoja muutoksia sunnuntaita varten tekemään, Lyyski summaa.

Närpiössä Mosedalilla pelattava ottelu on erinomainen näyte myös otteluohjelman laatijalta, sillä kyseessä on todellinen finaali ja ennakkotiedon mukaisesti tasaisena pysyneen ylemmän loppusarjan loppuhuipentuma. Kraft etenee tasapelillä tai kotivoitolla Kakkosen karsintoihin, Akatemia vain ja ainoastaan voitolla. Akatemian riveissä on oltu odottavaisin mielin ja omaan tekemiseen luotetaan.

- Aika harvoin pelaajat pääsevät tällaisia otteluita urillaan pelaamaan, nämä ovat niitä pelejä joita varten on koko talvi ja vähintäänkin poikkeuksellinen kevät painettu hommia. Me tiedetään millä tuloksella meidän pelit jatkuvat, eikä meillä ole tässä pelissä mitään hävittävää. Kaikki paineet ovat kotijoukkueella. Eiväthän he voi keulapaikkaa sössiä sarjan viimeisessä ottelussa ja vielä kotikentällään sarjan parhaalla materiaalilla, Lyyski toteaa.

Akatemia lähtee sunnuntain otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla, sillä esimerkiksi puolustuspään Daw Malval on pelistä poissa. Laitakiitäjä Valtteri Palosaari on hiljalleen aloittanut harjoittelun, mutta ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Lisäksi joukkueessa on muutama sairastunut pelaaja, joiden kohdalla ei oteta minkäänlaisia riskejä kun huomioidaan tilanne koronaviruksen kanssa Närpiön sekä Vaasan seudulla. Reissuun ei lähde myöskään yhtään ylimääräistä henkilöä, sen verran kovat rajoitukset Närpiöön viety ottelu on saanut.

- Lauantaina meillä on viimeistelyharjoitukset ja niiden jälkeen päätetään ryhmä, jolla reissuun lähdetään. Näin me ollaan toimittu koko kauden ajan, ei ottelun merkitys muuta meidän rutiineja millään tavalla. Kentälle menee aluksi 11 pelaajaa, aivan kuten aiemminkin. Sitten jos on tarvetta tehdä vaihtoja, niin niitä tehdään. Meillä on mielestäni ollut hyvä meno päällä harjoituksissa ja on kiva että pojat pääsevät kohta irti, Lyyski päättää.

FF Kraft - Akatemia sunnuntaina klo 15.00 Mosedalin kentällä.

Come on!

Tilastot
Närpes Kraft

2 - 0

(1-0)
42'MaaliKakhaber Samsonia
61'MaaliKakhaber Samsonia

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola