Akatemia, Länsi kolmonen

VPV - KPV Akatemia   3 - 0

Palosaari

Akatemia otti lukua Vaasassa

Akatemia otti lukua Vaasassa kun paikallinen VPV murjoi nuorta nippua oikein olan takaa. Loppulukemat olivat kotijoukkueelle lopulta selvästi 3-0 (1-0). Ja aivan ansaitusti.

Otteluun valmistautuminen oikeastaan kertoi sen, mitä tuleman pitää. Lähtö Kokkolasta kohti Vaasaa myöhästyi reilun vartin verran kun yhtä pelaajaa odoteltiin saapuvaksi lähtöpaikalle. Toinen puolestaan haettiin lähtöpaikalle niillä hetkillä kun bussin olisi pitänyt olla jo Kruunupyyn kohdalla menossa nokka kohti Palosaaren kenttää. Ajoissa kumminkin ehdittiin peliareenalle, eivätkä edellä mainitut seikat missään nimessä vaikuttaneet millään tavoin ottelun lopputulokseen.

Ottelun alusta asti oli selvää, että kotijoukkue VPV paineistaa Akatemian pelinrakentelua voimakkaasti ja kotijoukkue voittikin kaksinkamppailut keskialueella ja pääsi sitä myöten kääntämään peliä kohti Akatemian maalia. Ottelu ei ehtinyt kauaa vanhentuakaan kun kotijoukkue siirtyi johtoon. Joel Mäkelä pelattiin läpi ottelun 7. minuutilla ja pallo löytyi tämän jälkeen Akatemian maalista. Maalia edelsi tilanne, jossa toinen VPV:n pelaaja oli selkeässä paitsioasemassa, mutta antoi fiksusti pallon mennä jalkojensa välistä Mäkelälle Akatemian pelaajien keskittyessä paitsion huuteluun.

Nopea takaisku oli muutenkin vaikeuksissa olleelle Akatemialle myrkkyä. Heti kotijoukkueen maalin jälkeen Akatemian hyvä hyökkäys päättyi Axel Lindholmin tolppalaukaukseen, mutta muutoin Akatemian pelaaminen oli todella vaisua eikä oikein johtanut muutamaa hyvin rullannutta hyökkäystä lukuun ottamatta oikein yhtään mihinkään.

- Ei meillä oikein ollut mitään palaa tänään. Puhuttin ennen peliä, että tila löytyy pienellä kentällä laidoilta ja sitten puskettiin 90 minuuttia keskustaan. VPV:n prässi keskialueella yhdistettynä meidän vähän huolimattomaan pelaaniseen teki tänään tehtävänsä. Oltiin vähän niin kuin luokkaretkellä tänään ja oikeastaan pelättiin vastustajia ja hävittiin kaksinkamppailut ihan ympäri kenttää, manasi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toinen jakso oli Akatemialta pelillisesti hieman parempi, mutta mitään vaarallista Akatemia ei saanut aikaiseksi. Kotijoukkue sen sijaan iski toisella jaksolla vielä kahdesti. Aluksi VPV sai Akatemian huolimattoman pelinavaamisen seurauksena sivuvaparin. Vapari toimitettiin maalille, missä Akatemian pelaajat nukuivat prinsessan unta. Maalissa pelannut Teppo Marttinen joutui torjumaan kolmesti (!) lähietäisyydeltä tulleita maalintekoyrityksiä ennen kuin pallo ajautui Jeremias Ketoselle ja sitä myötä maaliin.

Vielä kymmenisen minuuttia ennen loppua Markus Broman karkasi ensimmäisen maalin kaltaisesta tilanteesta läpiajoon ja viimeisteli varmasti. Näin loppulukemat kotijoukkueelle täysin ansaitusti 3-0.

- No nyt tuli sitten se tappio, joita peliesitysten perusteella olemme vähän pelänneetkin. Eikä siinä mitään, ihan täysi ohipeli meiltä kaikin puolin. Kunnia kotijoukkueelle he olivat tänään paljon parempia. Huomenna on kumminkin uusi päivä, käydään porukalla tapahtumat läpi ja aletaan keskittymään lauantain NIK-otteluun ja otetaan tästä oppia, Lyyski päättää.

VPV

3 - 0

(1-0)
6'MaaliMäkelä Joel
50'MaaliKetonen Jeremias
79'MaaliBroman Markus