Psl-karsinta käyntiin
Julkaistu: 21.02.2021 00.00

Odottavan aika on pitkä…

Psl-karsinta saatiin vihdoin polkaistua käyntiin alueellamme ja päänavauksena toimi ottelupari Kpv-Sjk YJ, sankan lumipyryn piiskatessa Kipparihallin kattoa hämärtyvässä lauantai-illassa.

Molemmille joukkueille peli oli ensimmäinen virallinen 11v11-ottelu palloliiton sarjoissa. Harjoituspelejä kummallekaan ei liiemmälti ole päässyt kertymään korona rajoitusten myötä ja tämäkin ottelu oli alun perin tarkoitus pelata jo tammikuun puolessa välissä. Lähtökohdat molemmissa leireissä olivat varmasti odottavat ja hieman jopa jännittyneet. Molemmat joukkueet olivat tietyllä tapaa uuden edessä.

Kapteenit arpoivat erotuomarin kanssa puolet ja kotijoukkue pääsi aloittamaan ottelun. Peli alkoi aaltoillen ja hieman hermoillen. Tilanteenvaihtoja nähtiin paljon, mikä tietysti ikään ja kokemustasoon kuuluukin. Molemmilla oli pelin alkuun muutama varteenotettava maalipaikka, mutta peli pysyi maalittomana aina 20.minuutille saakka. Tällöin vierasjoukkue pääsi nopeaan tahtiin siirtymään kahden maalin johtoon Jaakko Matinlaurin hyvillä sijoituksilla. Kotijoukkueen puolustus haki vielä muotoaan tässä vaiheessa. Maalivahtina toiminut Petrus Kytölaakso piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä estäen Sjk:n lisäyritykset. Kpv sai aikaiseksi enemmän painostusta ja pelin 31. peliminuutti tarjosikin illan ylivoimaisesti komeimman osuman, kun vasemman pakin paikalta Luca Malherbe pääsi tälläämään boksin ulkopuolelta vastapalloon sydämensä kyllyydestä. Ihana nouseva laukaus tärähti vastustamattomasti sinne isoäidin keksihyllylle vasempaan ylänurkkaan, ja vihreäpaidat pääsivät tuulettamaan ensimmäistä kertaa! Jos lakeuden vieraat olivat nopeaa tahtia siirtyneet parin maalin johtoon, niin sama juoni oli Kpv:n tasoituksessa. Kolme minuuttia edellisestä ja Jaakko Himanka pääsi hyvällä havainnoinnillaan roikottaamaan pelivälineen vastustajan vastassa olleen maalivahdin yli erinomaisen pallollisen prässin jälkitilanteesta. Tauolle 2–2-tilanteessa…

Toisella jaksolla taas hieman tunnusteltiin ja haettiin asetelmia tasaisessa ottelussa. Viimeisimmän maalin laukonut Jaakko Himanka pääsi iskemään jo illan toisensa. Jaska pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, kierto ja pallo tyhjään rysään. Maalintekijätilastoon saatiin uusi nimi ottelun voitto-osumaksi jääneeseen 4–2 osumaan, kun Daniel Göös sijoitti hyvien seinien jäljiltä millintarkasti alanurkkaan. Maali sai vastustajan yrittämään kahta kauheammin ja vieraat painoivat päälle… Hermanni Honkolan ovela kulmapotku antoi loppukirille lisäpontta, kun kaunis kierteinen pallo yllätti kotijoukkueen painuen suoraan maaliin. Tilanne 4–3! Tilannepelaaminen koveni loppua kohden, mutta hyvin tuominnut tuomarikolmikko piti pelin hyvin hallussaan. Kovaa sai pelata, mutta reilusti. Enempää maaleja ei pelissä nähty ja tällä kertaa voittoa pääsi tuulettamaan kotijoukkue Kpv.

Palloveikoilta pelaajat täyttivät oman ruutunsa ja jokainen voi olla tyytyväinen omaan peliinsä. Maalintekijöiden ulkopuolelta nostettakoon esille koko puolustuslinja ja erityisesti erittäin pirteän ottelun pelannut Niko Pajunpää. Kikkapankista vain aina löytyy uutta esiteltävää!

Peli oli tasainen ja molemmat joukkueet olivat pelirohkeita alusta loppuun. Mukavan vauhdikas peli tarjosi varmasti valmennuksille paljon positiivisia asioita, mutta myös kehityskohteita jatkoa ajatellen.

Kiitoksia vastustaja Sjk:lle illan koitoksesta! Pelit jatkuvat…toivottavasti pian!