Akatemia, Kolmonen

KPV Akatemia - NIK  0 - 1

Kokkola, Kippari Hall

Akatemialle avaustappio

Akatemia kärsi torstai-illassa kauden avaustappionsa, kun sarjanousija NIK kävi hakemassa tiukalla puolustuspelillään 0-1 -voiton. Ottelun ainokaisen iski avausjaksolla Adthe Miftari. Tappiosta huolimatta Akatemian esitys oli miehekäs ja paremmalla onnella sekä huolellisemmalla viimeistelyllä pisteet olisivat jääneet Kokkolaan.

Akatemia lähti otteluun ilman toppari Oskar Ylimäkeä, keskikentän Lukas Rasmusta sekä hyökkääjä Kim Palosaarta. Heidän lisäkseen myös keskikentän Oskarit Saviranta sekä Ojala olivat poissa kokoonpanosta sairastumisen vuoksi. Edustusjoukkueesta Akatemian riveissä esiintyivät topparina pelannut Honar Abdi sekä keskikentällä urakoinut Adam Widjeskog.

Ottelun alussa vierasjoukkue NIK sai hieman Akatemiaa enemmän otetta voittamalla ison osan keskialueen kaksinkamppailuista. Voittamiaan palloja NIK viljeli aktiivisesti kulmiin sekä Akatemian puolustuslinjan taakse. Kovinkaan kauan ei vierailija kuskin paikalla pysynyt sillä alun sekaannuksen jälkeen Akatemia alkoi heiluttamaan ottelun tahtipuikkoa.

Ensimmäisen maalipaikan Akatemia sai, kun Sampo Rintalaa rikottiin rangaistusalueen rajoilla. Tuomitun vapaapotkun Tobias Wentin ampui kierteisenä, mutta Akatemian kannalta pallo kimposi ikävästi ulos ristikosta. Seuraava paikka aukesi Akatemialle, kun pallo pelattiin nopeasti NIK:n puolustuslinjan selustaan. Sampo Rintala karkasi läpiajoon, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa ja pallo karkasi selkeästi yli maalin. Seuraava vastaavanlainen tilanne tuli nopeasti edellisen perään, tällä kertaa Rintala karkasi hyvän ristipallon jälkeen läpiajoon, mutta ampui pallon ohi maalin takakulman.

Tämän jälkeen sattui ottelussa ikävä välikohtaus, jonka seurauksena Noa Lehtonen jouduttiin vaihtamaan kentältä pois. Lehtonen törmäsi kauas ulos maaliltaan tulleen Riku Lelo Lunkokan kanssa ja tälli oli sen verran kova, että Noa jouduttiin vaihtamaan pois, Vaihdon johdosta Akatemia haki hetken aikaa peliään ja NIK pääsi pariin puolittaiseen maalipaikkaan. Kertaalleen "Lelo" venytti komeasti kätensä kahdeksasta metristä lähteneeseen puskuun

Pian tämän jälkeen Akatemian taivaalle tuli lisää tummia pilviä, kun NIK iski avausmaalin jakson ja oikeastaan koko ottelun ainoasta selkeästä maalintekopaikastaan. Thomas Kulan lähettämä ristipallo tavoitti vasemmasta laidasta NIK:n laiturin, joka pienen pystypainin jälkeen livahti rangaistusalueelle ja toimitti pallon takaviistoon Adthe Miftarille. Miftari tälläsi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon etunurkkaan ohi voimattoman Lelo Lunkokan.

Vielä ennen puoliaikaa Akatemialle siunaantui parikin hyvää tilannetta, joista ottelun olisi voinut tasoittaa, mutta huolimattomuus viimeistelyssä vaivasi joukkuetta kautta linjan ja puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa.

Toisen jakson juoni oli alusta alkaen harvinaisen selvä. NIK puolusti maalin johtoaan uhrautuvasti pyrkien rikkomaan peliä ja pitämään keskustan tiivisti kontrollissaan. Akatemia puolestaan hyökkäsi koko joukkueen voimin hakiessaan vimmatusti tasoitusosumaa. Akatemia sai painettua pelin vierasjoukkueen päätyyn heti jakson alusta asti ja toinen jakso oli työteliään vierasjoukkueen selviämistaistelua.

Maalipaikkoja Akatemia pystyi luomaan edelleen. Tauon aikana kentälle tullut Kur Kurluar pääsi kokeilemaan maalintekotaitojaan ensimmäisen kerram Tobias Wentinin keskityksestä, mutta kuudesta metristä lähtenyt laukaus karkasi sekin yli maalin. Hetkeä myöhemmin Kurluar karkasi läpiajoon, mutta NIK-veskari Johannes Karf sai kauhottua pallon harhautusta hakeneen Kurluarin jaloista itselleen. Myös aktiivisesti vasemmalta nousseen Aleksi Seppälän karkumatka päättyi yli maalin suuntautuneeseen laukauseen. Useamman kulmapotkunkaan lopputulemana ei toisen jakson puolivälissä ollut muutamaa läheltä piti -tilannetta kummempaa.

Ottelun lähestyessä loppuaan piti Akatemia NIK:n käytännössä kokonaan omalla puoliskollaan. Jatkuva rummutus toi vielä ennen loppuvihellystä muutaman hyvän paikan tasoitukseen, mutta esimerkiksi vaihdosta oikeaan laitaan tulleen Santeri Mäkisen viimeistely läpiajosta päätyi NIK-veskarin kropan kautta ohi maalin. Ihan viimeisillä hetkillä kulmapotkusta pääsi kokeilemaan jopa maalivahti Lelo Lunkoka, mutta hänenkin puskunsa osui tolppaan eikä siitä seurannutta irtopalloa saatu ohi maalin edessä seisoneen miesmassan.

Akatemia pelasi kauttaaltaan hyvän ottelun, mutta tällä kertaa palkintoa ei voitto- saatika tasoitusmaalin muodossa tullut lukuisista paikoista huoilimatta. Tällaisiakin otteluita välillä tulee, joissa pitää pystyä näkemään myös tuloksen taakse. Huolellisuus maalintekopaikoissa sekä syöttämisessä viimeisellä kolmanneksella oli tänään se kompastuskivi Akatemian pelaamisessa. Täytyy kuitenkin muistaa se, että todella uhrautuvasti pelannut vastustaja ansaitsee myös kehut työmoraalistaan sekä uhrautuvasta puolustamisestaan.

Pelaajat olivat heti ottelun jälkeen luonnollisesti pettyneitä lopputulokseen, sekä useisiin hyödyntämättä jätettyihin maalipaikkoihin. Tämän ottelun pääsee onneksi unohtamaan nopeasti sillä jo maanantaina odottaa seuraava ottelu, kun paikallisottelussa kohdataan KPS. Siihen keskittyminen alkaa perjantain harjoituksista.