Akatemia, Kolmonen

I-JBK - KPV Akatemia   3 - 2

Centralidrottsplan, Korsholm

Akatemian kiri ei riittänyt

Tuostakaan Sampo Rintalan laukauksesta ei kavennusta tullut, vaan pallo tuli tolpan ja riman kautta ulos. Akatemia teki keskiviikkona vierasreissun Korsholman loistavakuntoiselle nurmelle. Akatemia oli voittanut kevään kotiottelunsa ihan pystyyn Kipparihallissa (tulos 6-0), mutta tuosta ottelusta oli vaihtunut kokoonpano oikein huolella. Avauksessa oli vain neljä samaa pelaajaa kuin kevään koitoksessa. Erityisesti puolustuslinjassa oli kesän peleihinkin verrattuna paljon muutosta.

Kokoonpanon valinnoissa ei kuitenkaan ollut syy, miksi kotijoukkue päästettiin 3-0 johtoon. Suurempi syy oli tilanteiden tunnistamisessa, milloin pelataan korkeaa puolustuslinjaa ja milloin vetäydytään ottaen tilaa pois Iskmo-Jungsundin nopeilta kärjiltä. I-JBK tykkäsi lyödä palloa linjan taakse heti, kun joukkue pääsi 35- 40 metrin päähän omasta maalistaan. Kilpajuoksuissa keskiviikon puolustus ei oikein I-JBK:n pelaajille pärjännyt.

Akatemia lähti pelaamaan rohkeasti omaa peliään ja iski jo ylhäältä kiinni. Tämä tuotti kaksi läheltä piti-tilannetta, joissa molemmissa oli osallisena toisena kymppipaikan pelaajana 4-1-4-1 -ryhmityksessä pelannut Axel Lindholm. Ensin 0-0-tilanteessa Axel osui laukauksellaan rimaan ja hieman myöhemmin läpiajon jälkeen pallo valui niukasti takatolpan ohi.

I-JBK pääsi johtoon 11.minuutilla. Nopea Daniel Geisor kiersi päädyn kautta Akatemian puolustajan ohi ja keskellä seurattiin vain palloa. Niinpä Oliwer Haldin unohtui keskelle ja hän sai siirtää helposti pallon maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin Benjamin Lehmanin laukaus livahti liian helposti Akatemian verkkoon. Ja kaiken tuskan lisäksi I-JBK sai 28.minuutilla rankkarin, kun Akatemia oli ensin hävinnyt juoksukilpailun kohti omaa maaliaan. Maalin iski Daniel Geisor.

Geisor oli innokas mies potkimaan palloja vihellysten jälkeen ja divaritason erotuomari Mikko Juusola puhutteli miestä jo avausjaksolla. Kun Geisor sitten sai ensin avausjakson lopulla rajusta taklauksestaan varoituksen ja tunnin kohdalla potkiskeli palloa vihellysten jälkeen, löysikin mies itsensä pukuhuoneen puolelta.

Akatemia vaihtoi koko kärkimiehistön jo puoliajalta. Tuoreet jalat ja yhden miehen ylivoima toi Akatemialle kovan paineen vieraiden maalille. Kotijoukkueen uhrautuva peli piti maalin hyvistä paikoista huolimatta koskemattomana aina 72.minuutille, jolloin ensimmäisen täyden ottelunsa ja puolustajista ainoana puhtaat paperit saaneen vasemman puolustajan Oskari ohjaus painui alakulmaan.

Toinen kavennus syntyi lisäajalla käsivirheestä tuomitusta rankkarista. Tobias Wentin ampui kovaa pallon sisään.

I-JBK

3 - 2

(3-0)
72'MaaliOjala Oskari
95'MaaliWentin Tobias