Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - FC Kiisto
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Kokkola, Ykspihlaja
14
Kes

Sarjakärki Akatemian vieraaksi


Akatemia pääsee vihdoin ja viimein kotinurmelleen Ykspihlajaan perjantaina. Vastaan astelee tällä hetkellä sarjaa dominoiva vaasalainen FC Kiisto, eli paljon hienompia puitteita ei ole perjantai-illaksi kotijoukkueen pelaajille tarjota.

Vieraaksi saapuva FC Kiisto ei ole paljoa kesän aikana pisteitä muille jaellut, sillä vaasalaiset ovat voittaneet jokaisen pelaamansa ottelun tämän kauden sarjassa. Mukavasti Regions Cupissakin pärjännyt Kisto on kokenut molemmat tämän kauden tappionsa cup-kilpailuissa, kun Regions Cupissa Sundom IF oli parempi rankkarikisan jälkeen ja Suomen Cupissa Kiiston tie nousi pystyyn Veikkausliigan FC Lahtea vastaan.

Kiistolla on koossa erittäin hyvä ja yhtenäinen joukkue. Pitkään yhdessä ollut pelaajarunko on vahvistunut talven aikana muutamalla kaverilla ja joukkueesta löytyy hirmuinen määrä kokemusta aina ylimpiä divareita myöten. Hyökkäyspään tehoduona häärivä Lauri Karri - Riku Jääskä on maalannut joukkueelleen jo tässä vaiheessa kautta vajaat 20 kertaa, joten hereillä saa Akatemian puolustus perjantaina olla mikäli pisteitä halutaan Kiistolta napata.Muita tunnettuja pelaajia tällä tasolla ovat II-divarissakin esintyneet Ilari Antila, Aapo Autio, Matias Träsbäck sekä Tuiskun veljekset Nicolas ja William. Mikäli käy niin että edellä mainituilla pelimiehillä ei jostain syystä peli kulje, niin päävalmentaja Jan-Christian Westermark voi aina kääntyä Kiiston legendaosastolle ja turvautua Jani Takalan tai Pekka Liukkosen puoleen.

Akatemia päässee otteluun lähestulkoon täydellä kokoonpanollaan. Pitkäaikaispotilas Otto Pura huilailee pitkälle syksyyn ja on saletisti ulkona kokoonpanosta, myös keskialueen matemaatikko Jouni Ahvenkoski huilannee pelin polvivamman vuoksi. Kur Kurlual potee nivustaan ja hänen pelaamisensa perjantaina on epävarmaa. Heidän lisäkseen Nelosen RyPK:n lainattu kolmikko Emil Uski, Atte Rönkä ja Oskari Ojala ovat edustuskelvottomia tässä ottelussa. Opiskeluihinsa hetken panostanut Oskari Saviranta on palannut miesvahvuuteen ja on käytettävissä perjantaina, myös edellisen ottelun työkiireiden takia missannut Miko Tornikoski on jälleen mukana, kuten kipeänä viime viikolla ollut Lukas Rasmuskin.

Selvää on, että Akatemialla on perjantaina kauden tähän astisista vastustajistaan vastassa kovin. Kiiston joukkue on käytännössä II-divaritasoinen joukkue ja perjantai'iltana Akatemialla on edessään hieno haaste sekä mahdollisuus päästä mittaamaan omaa tasoaan toden teolla. Olisi ehdottomasti suotavaa, että myös paikallinen jalkapalloyleisö alkaisi löytämään tiensä myös alasarjaotteluiden katsomoihin, sillä yleensä näissä matseissa on viihtymistakuu ja kotijoukkue tarvii tässäkin ottelussa kaiken mahdollisen tuen.

Akatemia vs. FC Kiisto, perjantaina 14.6. klo 19:00 Ykspihlajan Urheilukenttä

Liput 5€, kausikortti 30€. Paikalla luonnollisesti kahvio.

Tervetuloa!


Akatemia ei pärjännyt vajaalla


Sarjakärki Kiisto jatkaa edelleen puhtaalla pelillä yhdeksän kierroksen jälkeen. Kolmosessa toisena edelleen oleva KPV Akatemia on jäänyt jo 12 pisteen päähän.

Avausjaksolta poistuttiin 1-1 tilanteessa, mutta Akatemian puolella synkissä tunnelmin, kun edustusjoukkueen pelituntumaa hakenut sopimuspelaaja Benno Hanslian töni itselleen punaisen kortin. Katsomossa olleet edarin valmentaja Niko Kalliokoski ja omistaja Matti Laitinen eivät ainakaan vakuuttuneet Hanslianin näytöistä. Jotta ylivoimaisesti sarjaa hallitseva Kiisto olisi pystytty kunnolla haastamaan, olisi ehdottomasti tarvittu kaikki miehet koko pelin ajaksi kentälle ja siihen pikkuisen tuuriakin matkaan.

Alku näytti kuitenkin hyvältä. Akatemia siirtyi 1-0 johtoon Valtteri Palosaaren osumalla. Kiisto tuli tasoihin 20 minuuttia myöhemmin Roni Jääskän maalilla. Toisen jakson vajaalla pelannut Akatemia ei pystynyt vastaamaan väkivahvan Kiiston peliin, vaan Roni Jääskä teki 53.minuutilla 1-2 , Pelin 71.minuutilla Riku Jääskä ampui rimaan ja pallo kimposi Akatemiaveskari Lelon selästä omaan maaliin.

Akatemian paras kavennusyritys oli Sampo Rintalan tulinen laukaus takaylänurkkaan. Kiiston veskari Matias Jokiniemi kuitenkin venytti yhtä upeasti kätensä väliin. Tobias Wentinin vapaapotku puolestaan kolahti tolppaan ottelun lopussa. Kiistolla oli kuitenkin maalien lisäksi muutama maukas paikka lisämaaleihin ja voitto oli täysin ansaittu.


Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 1 - 3
(1 - 1)
9' Maali Palosaari Valtteri

29' Maali Jääskä Roni

53' Maali Jääskä Roni

71' Maali maali Oma
Lisää uutisia
Akatemia
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat