Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - SIF
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Kokkola, Kippari Hall
17
Tou

Akatemia haastamaan Sundomia


Perjantai-iltana Kippari Hallissa pelataan mielenkiintoinen III-divisioonan ottelu, kun Akatemia saa vieraakseen Sundom IF:n. SIF on on sarjassa kolmen pelaamansa ottelun jälkeen edelleen tappioitta, sillä koossa on kaksi voittoa sekä yksi tasapeli.

Vaasan kupeessa majaansa pitävä Sundom on kasattu pitkälti Vaasan eri seuroissa pelanneista pelaajista. Mukaan toki mahtuu muuallakin futisoppinsa saaneita pelaajia, sillä esimerkiksi GBK:n kasvatti Joel Sunabacka, Seinäjoelta Vaasaan siirtynyt Ville Kukkanen sekä viime vuonna Kolmosessa tuhojaan tehnyt ex-Korsnäs Kevin Storfors pelaavat joukkueessa.

Tälle kaudelle Sundom on saanut jalkeille hyvän ja laadukkaan joukkueen, sillä joukkueeseen liittyivät talven aikana ex-Veikkausliigapelaajat Jari Sara sekä KPV:ssäkin pelannut Mike Banner. Edellä mainitut pelimiehet ovat varmasti kovan luokan tekijöitä tällä sarjatasolla ja äärimmäisen hyvä lisä jo ennestään vahvaan SIF:n joukkueeseen. Huhut Vaasan suunnalta kertovat, että joukkue on Akatemian tavoin harjoitellut kovaa koko talven ja ainoa tavoite joukkueella onkin voittaa Kolmosen lohko ja sitä myötä nousta II-divisioonaan.

Akatemia lähtee otteluun omillaan, sillä huomiselle ei apuja edustusjoukkueelta tule. Sivussa ovat edelleen Kim Palosaari sekä maalivahti Otto Pura. Noa Lehtonen sai sen verran kovan tällin edellisviikon NIK-ottelussa että joutuu huilaamaan vielä tämän ottelun. Poissaoloista huolimatta Akatemia lähtee otteluun hyvän ilmapiirin saattelemana, sillä taskussa on makea voitto paikallisottelusta KPS:aa vastaan. Tekeminen on ollut sopivan rentoa sekä harjoituksissa että otteluissa ja otteet pelikentällä ovat olleet myös sen mukaisia.

Helpolla Akatemia ei tule perjantaina pääsemään, vastassa on yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista. Ottelu on Akatemian joukkueelle hieno tilaisuus testata tasonsa sarjan kärkeen kuuluvaa sundomilaisnippua vastaan. Selvää on se, että tässä ottelussa onnistuminen tulee vaatimaan kauden täjän mennessä parasta esitystä.

Akatemia vs. Sundom IF perjantaina 17.5. klo 19:00 Kippari Hallissa.

Liput 5€ (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi sisään), kausikortti 30€. Paikalla luonnollisesti myös kahvila.

Tervetuloa!

Akatemia ja SIF iskivät tasatahtiin


Perjantaii-ilta tarjosi Kippari Hallissa varsin hyvätasoisen Kolmosen kamppailun, kun Akatemia kohtrasi sarjan ennakkosuosikiksi yhdessä FC Kiiston kanssa povatun Sundom IF:n. Värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet tasattiin lukemin 2-2 (0-0). Kotijoukkuen maalareina kunnostautuivat Wegye Wegye sekä Sampo Rintala, vieraista maalien makuun pääsivät Kevin Storfors sekä Mike Banner.

Ottelu alkoi Akatemian osalta hieman nihkeästi. Kolmella pelaajalla pelinavaamista estämään lähtenyt SIF antoi Akatemian siirrellä palloa rauhassa omalla puoliskollaan, mutta iski hanakasti kiinni keskialueella sekä mahdollisuuden tullessa myös syvällä Akatemian kenttäpäädyssä. Tämän kanssa Akatemian pelaajilla oli hieman totuttelemista, sillä pallo poltteli hieman jalassa ja ratkaisut tehtiin hätäisesti. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukesi vieraille, kun Storforssin pitkä rajaheitto jäi elämään rangaistusalueelle ja päätyi lopulta Mike Bannerin jälkoihin. Viidestä metristä Banner sohi pallon kumminkin ohi Akatemian maalin.

Varsin fyysisesti ja todella suoraviivaisesti pelannut vierasjoukkue pyrki horjuttamaan Akatemian pelaamista tulemalla kovaa kaksinkamppailuihin ja pelaamalla palloa varsinkin vasemmalla laidalla viihtyneelle Storforsille Akatemian puolustuslinjan taakse. Ensimmäisen vartin jälkeen Akatemia alkoi saamaan omaa pelamistaan ottelun alkua paremmin jengoilleen ja painetta pystyttiin luomaan myös Sundomin päätyyn. Kun samanaikaisesti pystyttiin omalla prässäämisellä pystyttiin vaikeuttamaan SIF:n pelaamista, alkoi maalintekopaikkoja aueta myös vierasjoukkueen maalille. Ensimmäinen tuli Benno Hanslianin hyvästä haastamisesta vasemmalla, Benno ohitti puolustajan hyvin ja pelasi matallan pallon maalin eteen mutta sinne rynnännyt Sampo Rintala ei aivan ehtinyt palloon. Rintalalle aukesi vielä toinenkin huippupaikka, mutta SIF-molari William Rosenlöf venyi loistavaan torjuntaan Rintalan parista metristä ohjaamaan pallon tielle.

Ensimmäinen puoliaika ei juurikaan tarjonnut muita mainittavia maalintekopaikkoja, sen verran tarkkaa oli molempien joukkueiden pelaaminen. Ajoittain todella kovaotteiseksi menneen ensimmäisen jakson aikana nähtiin reiluja kaksinkamppailuja ja lukuisia taklauksia varsinkin keskialueella. Erotuomari Daniel Enkvist kaivoikin kelltaisen kortin Akatemian Lukas Rasmukselle sekä Sundomin Ville Kukkaselle ja Kevin Storforsille.

Toinen jakso oli ensimmäistä puolikasta avoimempaa pelaamista. Varsinkin Sundomin pelaajien väsyessä keskialueelle alkoi syntymään tilaa, jota Akatemia pyrki hyödyntämään. Keskikentän Jouni Ahvenkoski sekä Lukas Rasmus pääsivät toisella jaksolla paljon enemmän palloon kiinni kuin ensimmäisellä. Sundom puolestaan jatkoi suoraviivaisen pelin suosimista ja vaaralliset Storfors ja Banner hakivat palloja jatkuvasti linjan taakse. Tämän lisäksi jo aiemmin mainitut Storforsin sivurajaheitot tuottivat Akatemialle paljon ongelmia. Isokokoiset sundomilaiset tuntuivat olevan ensimmäisinä ja usein jopa toisinakin boxiin sinkoilleissa palloissa kiinni.

Toisen jakson ensimmäinen todellinen maalintekopaikka aukesikin erikoistilanteen jälkeen vierasjoukkueelle. Sivuvaparista Sundomin pelaaja pääsi puskemaan, mutta Akatemian onneksi pallo osui Oliver Lakasen vartioiman maalin tolppaan. Paikalle osui ensimmäisenä Aleksi Seppälä, joka putsasi pallon maalin edestä kulmapotkuksi.

Kovin kauaa ei ehtinyt tästä peli edetä, kun ongelmia tuli kotijoukkueelle. Akatemia menetti hieman huolimattomasti pallon ja Sundom iski syvällä Akatemian päädyssä tapahtuneen pallonriiston jälkeen nopeasti vastaan. Akatemian Oskar Ylimäki joitui liukumaan karkumatkalle päässeen SIF-hyökkääjän perään ja pienen kontaktin jälkeen Enkvist tuomitsi tilanteesa vierailijoille rankkarin. Akatemian pelaajien mielestä kontakti, jos sitä oli, tapahtui alueen ulkopuolella. Yhtä kaikki, sillä ensimmäisen ottelunsa Akatemian maalilla tällä kaudella pelannut Oliver Lakanen nappasi maalitykki Storfosin ampuman rankkarin komeasti kiinni pitäen lukemat edelleen nollissa.

Lakasen torjunta herätti Akatemiaa siinä määrin, että paine alkoi hiljalleen siirtymään kohti Sundomin maalia. Varsinkin hyvällä pelihuumorilla liikkeellä ollut Sampo Rintala aiheutti liikkumisellaan ja liukkaudellaan paljon ongelmia häntä vuoronperään vartinoineille SIF-pelaajille. Rintalan hyvä taistelu päätyviivalla tuotti Akatemialle ottelun 76. minuutilla ottelun avausmaaliin johtaneen kulmapotkun. Jouni Ahvenkoski lähetti kierteisen pallon maalille, johon ensimmäisenä ehti Oskar Ylimäki. Hänen yritksensä Sundomin puolustus vielä pelasti viivalta, mutta pallo jäi elämään maalinedustalle ja terävimpänä paikalla oli Wegye Wegye, joka runnoi pallon väkisin maaliin.

Hyvänolontunne pyyhkiytyi kuitenkin varsin nopeaan pois Akatemian pelaajien mielistä sillä jo seuraavasta hyökkäyksestä Sundom tuli tasoihin. Kaava maalin syntymiseen oli ottelun alkuhetkiltä tuttu: hieman huolimaton pelaaminen omassa päässä päätyi Sundomin erikoistilanteeseen, joiksi myös Storforsin pitkät sivurajaheitot voidaan laskea, Tällä kertaa kuitenkin pallo toimitettiin maalille sivuvaparin muodossa ja hetkeä myöhemmin pallo oli kotijoukkueen maalissa. Oskar Ylimäki pystyi voittemaan oman kamppailunsa, mutta irtopallossa hieman naivisti tilanteeseen reagoineen puolustuksen sijaan oli Kevin Storfors joka ampui pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Tasoitusmaalin jälkeen Akatemia haki aktiivisesti voittomaalia, mutta kotijoukkue sai olla koko ajan varuillaan Sundomin vaarallisten vastaiskujen kanssa. Varsinkin laidoilla puolustaneet Seppälä sekä Valtteri Palosaari tekivät todella ison määrän töitä ollen joukkueensa parhaimmistoa tässä ottelussa.

Akatemia oli siirtyä johtoon vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä. Pidemmän hyökkäysalueella jatkuneen pallorallin jälkeen pallo pelattiin vaihdosta kentälle tulleelle Kur Kurlualille, jonka yritys kilppistyi vastaantulonsa hyvin ajoittaneen Rosenlöfin torjuntaan. Ottelun loppua kohden kentälle alkoi syntyä tilaa joukkueiden hieman väsähtäessä kiivastempoisen ja fyysisen väännön seurauksena. Näitä tiloja Akatemia olisi voinut hyödyntää paremminkin, mutta lievä huolimattomuus syöttötyöskentelyssä vesitti vaarallisimpien maalipaikkojen syntymisen.

Akatemian johtomaali tuli kuin tulikin vielä 89. minuutin kohdalla. Maalilla debytoinut Lakanen koppasi komesti Sundomin maalille lähettäneen keskityksen ja avasi pallon heittämällä puolen kentän tienoilla päivystäneelle Rintalalle. Rintala taisteli itsensä ohi parin - kolmen vierasjoukkueen pelaajan ja karkasi läpiajoon. Läpiajonsa päätteeksi Rintala ampui pallon maalin takanurkkaan ohi vastaantulossaan hieman epäröineen Rosenlöfin.

Tämä olisi ollut ottelulle täydellinen loppu, mutta Sundom iski vielä kerran ottelun tasoihin. Vähemmän yllättäen tasoitusmaali syntyi erikoistilanteen jälkimainingeista ja tällä kertaa pallon lakaisi maalinedustalta verkkoon Mike Banner. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu minuutin verran yli täyden ysikymppisen. Vielä ottelun viimeisillä hetkillä vierasjoukkue sai yhden vapaapotkun vaaralliselta alueelta, mutta sen pystyi kotijoukkue kumminkin puolustamaan hyvin ja näin ottelussa päädyttiin pistejakoon.

Ottelu oki kaiken kaikkiaan tasainen, fyysinen ja muutoinkin ihan hyvätasoinen Kolmosen ottelu. Molemmilla oli muutama paikka lisämaalienkin tekemiseen, mutta kokonaisuudessaan tasapeli on ihan oikeutettu tulos tästä ottelusta. Toki viimehetkien tasoitusmaali jäi kaivelemaan kotijoukkuetta, mutta toisaalta nolla nollassa Lakasen torjuma rankkari olisi maaliin mennessään antanut ottelulle mahdollisesti erilaisen suunnan.

Sundom oli erittäin fyysinen ja isokokoinen joukkue, jonka pelitapa oli jokseenkin suoraviivainen mutta ideaa pelaamisessa oli nopeiden Storforsin sekä Bannerin vahvuuksien hyödyntämisessä paljonkin. Keskialueella pelannut Jari Sara puolestaan voitti ison osan kaksinkamppailuista ja oli muutenkin näkyvässä roolissa tasapainottaessaan joukkueensa pelaamista.

Akatemian pelaaminen oli sikäli nousujohteista, että toisella jaksolla pelaaminen oli ensimmäistä jaksoa parempaa. Palloa pystyttiin liikuttamaan enemmän myös poikittain ja muutama puolenvaihto avasi kotijoukkueelle mahdollisuuksia huomattavasti ensimmäistä jaksoa enemmän. Kaksinkamppailuissa pärjättiin isokokoista vastustajaa vastaan kohtalaisen hyvin, vaikkakin molemmat heidän maaleistaan erikoistilanteiden jatkoista syntyivätkin. Pitää muistaa myös se tosiseikka, että tämä oli Akatemialle kolmas ottelu kahdeksaan päivään ja se saattoi esityksessä näkyä jonkin verran.

Kovin pitkään ei Akatemian seuraavaakaan ottelua tarvitse odotella, sillä jo ensi keskiviikkona bussin nokka käännetään kohti Kaskisia ja siellä kohdataan paikallinen Kaskö IK:


Akatemian kokoonpano:

Oliver Lakanen, Valtteri Palosaari, Oskar Ylimäki, Tatu Mäki, Aleksi Seppälä, Jouni Ahvenkoski (82. Axel Lindholm(, Lukas Rasmus, Tobias Wentin (82. Oskari Saviranta), Wegye Wegye, Benno Hanslian (72. Kur Kurlual), Sampo Rintala.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 2
(0-0)
76' Maali Wegye Wegye

77' Maali Storfors Kevin

89' Maali Rintala Sampo

91' Maali Banner Jr Michael Tolson
Lisää uutisia
Akatemia
Kategoriat