TPS - KPV Edustus   0 - 0

Veritas Stadion, Turku

Maaliton avausosa Turussa, TPS-KPV 0-0

Otteluraportti TPS-KPV, Veikkausliigan karsinta 24.10.2019

Maaliton tasatulos oli jälleen kerran Veikkausliigan karsintaotteluiden avauspelin tuloksena. Itse ottelussa riitti kuitenkin maalittomuudesta huolimatta monenlaisia käänteitä.

KPV aloitti ottelun vahvasti ja vai ensimmäisen 10 minuutin aikana luotua hyvin painetta Jere Koposen vartioimalle isäntäjoukkueen maalille, mutta huippupaikkoja maalintekoon ei kuitenkaan auennut. Pikkuhiljaa TPS pääsi kuitenkin peliin paremmin kiinni ja parin kymmenen minuutin kohdalla puolestaan raitapaidat pitivät enemmän palloa, mutta yhtälailla kovin hyville paikoille ei ollut turkulaisillakaan asiaa. Näin siis tauolle 0-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla KPV pystyi painamaan väkevämmin peliä turkulaispäätyyn ja muutama loistava maalipaikkakin nähtiin. Koponen torjui niukasti Ishmael Yarteyn alakulmaan suunnatun laukauksen ja Simo Roiha pääsi yrittämään keskeltä, mutta jälleen Koponen oli vedon tiellä.

Aivan ottelun lopulla nähtiin erikoinen episodi, kun päätuomari Atte Jussila loukkasi jalkaansa ja ottelussa jouduttiin vaihtamaan päätuomaria. Tuomarin vaihto kesti harmillisen pitkään ja se katkaisi ikävästi tärkeän vierasmaalin metsästyksen. Juuri kun pelikello näytti 90 minuuttia, avasi Juhani Pikkarainen erinomaisella pitkällä avauksella pallon Yarteylle, joka vapautti Joni Mäkelän boksin sisään. Mäkelä kaadettiin selvästi kahden miehen voimin, mutta kolme minuuttia aikaisemmin vihellysvastuuseen päätynyt erotuomari Kalle Mäkelä jätti selvän tilanteen viheltämättä.

KPV:n valmennus oli mietteliäs ottelun jälkeen.

-"Pelin alku meillä tosi hyvä, mutta sitten tehtiin muutamia heikkoja valintoja pallon kanssa, jolloin TPS pääsi peliin mukaan. Toisen jakson edetessä ote siirtyi taas meille ja luotiin hyvin maalipaikkoja. Mutta viimeistely oli heikkoa ja TPS maalivahti torjui hyvin. Puolustamiseen ja nollapeliin täytyy olla tyytyväinen", kommentoi KPV:n valmentaja Jani Uotinen.

Maaleja ei siis Turussa nähty ja taistelu paikasta Veikkausliigassa jatkuu sunnuntaina.