Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - Ilves
2019 - Edustus - Miesten Suomen Cup
Klo 18:30 Kokkola, Keskusurheilukenttä
16
Tou

Ennakkoinfo


VÄLIERÄ, voittaja finaaliin!

Ilveksen kaatoon ja kohti finaalia, KPV-Ilves to 16.5. klo 18.30


Otteluennakko KPV-Ilves, Suomen Cup välierä 16.5.2019

Kolmas kerta toden sanoo, Vihreä Ilveksen metsästykseen torstaina

KPV kohtaa Tampereen Ilveksen torstaina Kokkolan Keskuskentällä Suomen Cupin välierässä. Ottelun voittaja matkaa finaaliin, jossa panoksena ei enempää eikä vähempää kuin paikka euroopassa ja Eurooppa Liigan karsinnoissa.

Vihreä ja keltavihreä ovat kohdanneet toisensa kahteen otteeseen tällä kaudella, kertaalleen Suomen Cupin karsintalohkossa ja kertaalleen Veikkausliigassa. Molemmilla kerroilla Ipa on vetänyt pidemmän korren, mutta nytpä KPV pääsee vihdoin haastamaan tamperelaiset omalla kotinurmellaan.

Ilves eteni Cupin välieriin pitkän kaavan kautta, kun 1-1 tasatuloksen jälkeen Espoon Honka kaatui rangaistuslaukauskisan jälkeen. Tupsukorvien hahmona on häärinyt kokenut maalivahti Mika Hilander, joka on torjunut Veikkausliigassakin lähes kaiken mahdollisen. Joukkueen kapteeninnauhaa kantava Hinlander on päästänyt selkänsä taakse vain yhden maalin liigassa, Cupissakaan vahdin taakse ei montaa palloa mennyt.

Mutta Vihreäpä on jo Cupissa ilvesvahdin ohittanut ja sama on Enoch Banzan, Sebastian Manströmin ja Milos Josimovin sekä kumppaneiden mielessä myös torstaina. Rohkaiseva oikea kotiavaus tuhdin yleisömäärän edessä lauantaina antoi roimasti uskoa omaan tekemiseen, eikä mikään vähempi kelpaa kuin finaalipaikka 13 vuoden tauon jälkeen.

KPV:n leirissä kuvioita on hiottu tarkasti ja ottelun tärkeys ja ainutlaatuisuus antavat varmasti oman sävynsä tekemiseen.

-"Pelin luonne muuttuu, se on torstaina kerrasta poikki. Nyt vaaditaan perinteistä Cup mentaliteettia, sitä samaa kuin KPV:sta löytyi jo 1982 ja 2006, kun joukkue raivasi itsensä komeasti finaaliin”, Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen tiedostaa ottelun alla.

-”Panos on todellakin kohdillaan ja teemme kaikkemme, jotta Vihreä saavuttaa historiansa kolmannen finaalipaikan. Näitä mahdollisuuksia ei tule liian usein, ja se kannattaa jokaisen muistaa ja kääntää voimavaraksi. Nyt tarvitaan sitä ehtaa cup- luonnetta sekä pelaajilta että katsomossa”, Korhonen hehkuttaa kauden isointa ottelua.

Vuosikymmenen kovimmat panokset on siis tarjolla Kokkolan Keskuskentällä torstaina 16.5. klo 18.30. Portit auki tuntia ennen peliä, lipunmyynti myös ennakkoon Lipputoimiston pisteissä ja sivuilla. Ja edelleen kaikki alle 15-vuotiaat ilmainen sisäänpääsy!

Ilves puristi väkisin finaaliin, KPV-Ilves 2-3


Otteluraportti KPV-Ilves, Suomen Cup välierä 16.5.2019

Kitkerääkin kitkerämpi tappio lisäajalla


KPV kohtasi ilveksen jo kolmatta kertaa kuluvan kauden aika. Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa on vierailija Ilves poistunut voittajana kentältä molemmilla kerroilla. Tällä kertaa kotijoukkue aloitti pelin aiemmista tuloksista huolimatta ennakkoluulottomasti ja siirtyikin 2-0 johtoon ennen Ilveksen kavennusta juuri ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla peli pysyi kotijoukkueen suunnitelmien mukaisesti aina pelin loppuvaiheille. Pelikellon täyttyessä pääsi vierasjoukkue Ilves tasoittamaan ja monien jo odotellessa jatko-ottelua niittasi Lauri Ala-Myllymäki vielä voittomaalin pelikellon näyttäessä jo 90+4 minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkue pääsi toistamiseen lyhyen ajan sisään vielä hieman keskenkuntoiselle Keskuskentän nurmelle. Tämä osaltaan helpotti KPV:tä pelisuunnitelmaa suunniteltaessa ja tiedettiin kentän tuomat haasteet ja mahdollisuudet.

Tällä kaudella vahvassa vireessä ollut Ilves-puolustus sahattiin auki 23. minuutilla. Enoch Banza pelattiin puolustajien välistä läpi rangaistusalueen sisäänYessy Menan toimesta. Banzanlaukaus painui etukulmasta yläriman kautta sisään.

Seuraavan kerran kotijoukkue maalasi alle kymmenen minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue sai vapaapotkun n.25 metristä. Pallon taakse Milos Josimov ja Hendrik Helmke.Milos lähetti kierteisen kudin etualakulmaan, joka yllätti muurin ja maalivahti Mika Hilanderin.

Lauri Ala-Myllymäki oli aiheuttaa kotijoukkueelle sydämen tykytyksiä hetki Josimovin maalin jälkeen, mutta ohjaus maalin edestä painuihivenen ohi. Juuri ennen taukovihellystä tuli Ilves oikealta laidalta josta pallo pelattiin boxin sisään, ensimmäisen laukauksen Juhani Pikkarainen vielä blokkasi mutta kotijoukkueen harmiksi pallo kimposi suoraan vierasjoukkueen Iiro Järviselle. Järvinen pyöräytti vielä yhden kotijoukkueen puolustajan ennen kuin siirsi pallon takaviistoon, josta Paul Tendeng siirsi pallon voimalla tyhjään KPV-maaliin.

Toinen puoliaika

Toisella jaksolla kotijoukkue taisteli ja pystyi pitkään pitämään Ilveksen poissa parhaimmilta maalipaikoilta.

Toisen puoliajan jo siirryttyä lisäajalle, hävisi kotijoukkue keskialueella kaksinkamppailun, josta ilves käänsi pallon boxiin leikanneelle DiogoTomasille jonka laukaus painui KPV-puolustajan jalkojen välistä takakulmaan. Maalin jälkeen moni odotti jo lähellä häämöttävää jatko-ottelua ja valmentajat miettivät sen tuomaa mahdollista neljättä pelaajavaihtoa. Kun pelattiin jo ottelun 95:ä minuuttia kotijoukkue joutui kaatamaan Mettälän. Tästä seuranneen vapaapotkun toimitti Lauri Ala-Myllymäkimaalin oikeaan yläkulmaan.

Tämä jätti kotijoukkueelle aikaa tasoittaa reilun minuutin verran, mutta ylös nostetut pelaajat ja muutama isompi pallo vierasjoukkueen päätyyn eivät tuottaneet enään kunnon maalipaikkoja kotijoukkueelle vaan Ilveksen koko kauden ”stabiilisti” toiminut puolustus hoiti pallo pois vaara-alueelta.

Näin KPV:n historian kolmas Suomen Cupin finaalipaikka jäi haaveeksi ja edessä on keskittyminen sarja-otteluihin.

Valmennuksen mietteitä:

-Aloitettiin ottelu hyvin ja suunnitelman mukaan yritettiin haavoittaa Ilvestä niillä kentän osa-alueilla, jossa arvelimme mahdollisuuksien piilevän. Päästiin 2-0 johtoon mutta harmittavasti Ilves sai kavennuksen juuri ennen taukoa.

- Toinen puoliaika ja jatkopaikka oli pitkään omissa näpeissä, mutta ilves onnistui loppua kohden lisämään painetta meidän päähän ja onnistuivat vaihdoissaan meitä paremmin.

- Hyvä taistelu ja 2 maalia Ilveksen verkkoon oli hyvää mutta kotona ei vaan saa kahden maalin johtoa päästää kuivumaan, totesi Niko Kalliokoski kotijoukkueen valmennuksesta.


Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Edustus 2 - 3
(2-1)
23' Maali Banza Enoch

32' Maali Josimov Milos

44' Maali Tendeng Emile Paul

91' Maali Tomas Diogo

95' Maali Ala-Myllymäki Lauri
Lisää uutisia
Edustus
Kategoriat