Tasapeli täydessä Kipparihallissa, KPV-KuPS 1-1.

Otteluraportti KPV-KuPS, Suomen Cup karsintalohko B, 25.1.2019

Vauhdikas tasapeli avasi virallisen kauden

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Kinnunen, Josimov, Koskimaa, Abdi - Shaze - Mäkelä, Widjeskog, Heiermann, Banza - Roiha

KPV lähti kapealla miehistöllä haastamaan viime Veikkausliigakauden pronssimitalisti KuPS:a. Vihreän vaihtopenkille oli nostettu kolme Akatemian nuorukaista; Valtteri Palosaari, Jouni Ahvenkoski ja Sampo Rintala. Lisäksi vaihdosta aloittivat viikolla Kokkolaan saapuneet Hendrik Helmke ja Yessy Mena sekä Noa Lehtonen ja Joonas Myllymäki. Poissa kokoonpanosta olivat Sebastian Mannström, Timo Rauhala, Patrick Poutiainen, Juhani Pikkarainen, Santeri Mäkinen ja Oliver Lakanen.

Kuopiolaisten rosterista uupuivat Ats Purje sekä tuore paluumuuttaja, toppari Babacar Diallo. Muutoin europeleihin valmistautuva KuPS oli ottelussa lähes ykkös miehistöllään.

Ottelun alun tunnustelun jälkeen KuPS viritti melkoista myllytystä Vihreän päätyyn, mitä kestikin vajaaseen puoleen tuntiin saakka. Kokomustissa pelanneen vierailijan painostuksesta huolimatta maalinteon ottelussa aloitti KPV. Simo Roiha hankki taistelullaan vapaapotkun parista kymmenestä metristä, ja Kuopiosta Pallo-Veikkoihin siirtynyt Joni Mäkelä upotti upean vapaapotkun etukulmasta sisään ohi KuPS vahti Miika Töyräksen.

Mutta Vihreän johto ei ehtinyt kahta minuuttia kauempaa vanheta, kun vahvasti esiintynyt kaksikko Cem Felek ja Tommi Jyry junailivat nopean vapaapotkun oikealta, ja Jyry pääsi melko vapaasti ampumaan pallon tarkasti takakulmaan.

Jakson loppu oli tasaista ja kovaa pelaamista, hyvin tuominnut Toni Pohjoismäki nosti ottelussa muutaman varoituksen molemmille joukkueille. Toisen värinenkin kortti olisi voinut nousta, kun kuopiolaishyökkääjä jyräsi selvästi myöhässä päin KPV maalivahti Teppo Marttista toisella jaksolla. Saldona onneksi vain syvä haava leukaan ja tarkistusvisiitti lääkäriin.

Toinen jakso aaltoili ja molemmillla joukkueilla oli vuoronsa kuskin penkillä. Vihreä pystyi rakentamaan ehkä vaarallisemmat paikat, lähimpänä maalintekoa olivat kovan työmäärän painanut Roiha sekä kentän ehdotonta parhaimistoa ollut Milos Josimov.

Lisää maaleja ei kuitenkaan lähes loppuun myydylle kipparihallille tarjottu, 1-1 siis merkittiin aikakirjoihin.

Kuopiolaisten ykkönen oli keskikentän Tommi Jyry, Vihreästä erottui Josimovin lisäksi väkevästi esiintynyt pohjapelaaja Isaac Shaze. Myös Joonas Myllymäen paluu tosipeleihin lämmitti katsomossa, tosin torjuntoja ei kahdelle KPV maalivahdille taidettu krjata kuin yksi mieheen, sen verran tiiviinä Vihreä onnistui pakkansa pitämään.

KPV:n leirissä virallisen kauden alkaminen ja kotijoukkueen varsin hyvä esitys kokonaisuudessaan miellytti myös valmennusjohtoa.

"Huomasi, että KuPSlla oli jo yksi cupin peli alla. Meillä meni hetki, ennen kuin pääsimme vaadittavaan pelintempoon kiinni.", pohti KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen.

"Kaiken kaikkiaan kohtuullisen hyvä aloitus, tämä sarjamuotoinen Cup palvelee ja valmistaa meitä hyvin alkavan liigakauden vaatimuksiin.”, Korhonen lisää.

Vihreän kausi jatkuu kotiottelulla kahden viikon kuluttua perjantaina, kun Cupin ottelussa vastaan asettuu Tampereen Ilves. Peli alkaa klo 19.00 Kipparihallissa, lipunmyynti jälleen ovelta 500 ensimmäiselle klo 18.00 alkaen.