Kokkola, Keskusurheilukenttä

SJK väänsi derbyvoittoon, KPV-SJK 1-2

Otteluraportti KPV-SJK, Veikkausliiga 20.7.2019

SJK väänsi Pohjanmaan ykköseksi

KPV:n vahva aloitus ja aggressiivinen prässipeli tuotti vaikeuksia vierasjoukkue SJK:lle Pohjanmaan PowerPark liigan ratkaisuottelussa lauantaina.

Kotijoukkue rakenteli muutaman hyvän maalipaikan Kerhon maalille, mutta reppuun palloa ei saatu. SJK sai kokeilla pilkulta 40 minuutin pelin jälkeen, kun Dion Acoff kompuroi vierailijalle halvan rangaistuspotkun. Batistan laukaus päätyi kuitenkin taivaan tuuliin, kun hyökkääjän tukijalka petti ratkaisevalla hetkellä.

KPV menetti jakson loppua kohden otettaan pelistä ja SJK pystyi pienillä taktisilla muutoksilla kääntämään peliä isäntien päätyyn. Juuri ennen taukoa Vihreä ei saanut purettua kunnolla Trevor Elhin pitkää rajaheittoa ja keskikenttämies Judd Arthur pääsi tälläämään vastapallosta vieraille ilkeän pukukoppimaalin.

Toisella jaksolla peli oli tasaista ja vajaan tunnin kohdalla Vihreän uurastus palkittiin. Kauden parhaan pelinsä pelannut Joni Mäkelä keskitti Hendrik Helmken oivallisen levityksen jälkeen ja Simo Roiha puski hienolla syöksypuskulla tarkan keskityksen maalin perukoille.

Pelikellossa oli jäljellä viitisentoista minuuttia kun nähtiin ottelun käännekohta. Joni Mäkelä tarjoili toistamiseen erinomaisen keskityspallon ja Yessy Mena ehti puskuun SJK topparina debytoineen Samba Bengan takaa ja kolumbialaisen avausmaalia ehdittiin jo juhlimaankin. Mutta niin vain avustava taikoi tilanteen paitsioksi eikä Vihreän johtoasemaa päästy näkemään.

Ja vain kolmen minuutin kuluttua pallo löytyi KPV:n verkosta, kun Batista paikkasi rankkarivirheensä ja jatkoi vapaapotkutilanteen verkkoon puolittaisella saksipotkulla. Lisäajalla Benga oli vielä uudemman kerran vaikeuksissa vaihtomies Menan kanssa, mutta paidasta kiinni nappaaminen jäi turhan vauhdikkaan kaatumisen varjoon eikä Vihreälle pilkkua tarjoutunut.

Hienoja maaleja, mutta valitettavasti kaksi kolmesta kotijoukkueen kannalta väärään verkkoon. Hieno, yli 2800 katsoja yleisömäärä ei saanut pisteiden valossa haluamaansa, mutta hienotunnelmaisen Pohjanmaan PowerPark liigan matsin yleisö pääsi todistamaan. Palkintopokaali siis Seinäjoelle maalein 1-2.

KPV:n penkin päässä harmaita hiuksia tuottivat hyvän alun jääminen vaille johtomaalia sekä tietysti vastustajan ikävä pukukoppimaali.

-”Aika odotetunlainen ottelu. Saatiin otteluun hyvä alku ja päästiin alueille joista murtautuminen olisi ollut mahdollista. Pallonhallinnasta huolimatta tekopaikoille pääsy oli haastavaa”, Niko Kalliokoski KPV:n valmennuksesta pohti pelin jälkeen.

-”Puoliajan loppua kohden päästettiin SJK enemmän peliin ja ottelunkuva kääntyi vähän. Pahaan paikkaan päästettiin vastustaja johtoon, josta kuitenkin toivuttiin ja toinen puoliaika aloitettiin ihan ok”, Kalliokoski analysoi.

-”Hieno tasoitusmaali ja hyvinpelatun hyökkäyksen jälkeen johtomaalikin, jonka avustava liputti paitsioksi jostain syystä, olivat selvä osoitus siitä, että joukkue halusi voittaa derbyn. Harmittaa että kun peli oli hyppysissä niin päästettiin SJK uudestaan johtoon ja voittoon” Kalliokoski harmitteli.

KPV jatkaa kotikentällä ja seuraava Veikkausliigan ottelu pelataan ensi sunnuntaina 28.7. klo 17.00. Tuolloin Keskuskentälle saapuu eurokentiltä palaava Kuopion Palloseura.