Wiklöf Holding Arena

Ei pisteitä Saarelta, IFK Mariehamn-KPV 3-0

Otteluraportti IFK Mariehamn-KPV, Veikkausliiga 14.7.2019

Kummallisia maaleja ja hylättyjä maaleja

KPV:n pistepotti ei karttunut vierailulla Ahvenanmaalle. Paikallinen IFK oli ottelussa parempi, loppulukemat 3-0 toki hieman vääristävät joukkueiden mittasuhteita sunnuntai-illan kohtaamisessa.

KPV piti kotijoukkuetta enemmän palloa, mutta ei tahtonut saada vaarallisia tilanteita aikaiseksi isäntien puolustaessa tiiviisti. Lähimpänä maalintekoa Vihreästä avausjaksolla oli Harri Heiermann, joka puski kulmapotkutilanteessa hieman yli saarelaisten maalin.

Vajaan puolen tunnin kohdille osui IFK:n vahva jakso, jossa Pallo-Veikot oli pidempään vaikeuksissa. Vihreän boksissa taistellun kummallisen pomppupallohässäkän jälkeen isäntien Simon Silverholt sai kävellä pallon takatolpalta tyhjään maaliin. Myös tauolle mentiin 1-0 kotijohdossa.

Vihreä haki muutosta pelinrakenteluunsa muokkaamalla ryhmitystään ja saikin ensimmäisen jakson lopussa ja aivan toisen alussa muutaman hyvän tilanteen, mutta kylmä suihku karahti niskaan toisen jakson vanhettua vain muutaman minuutin. Riku Sjöroos syötti vetopaikan Keaton Isakssonille, joka ampui kovaa kimmokkeen kautta pallon Veikkojen reppuun.

Johhtomaali tuntui syövän ryhmityksen muutoksella aikaan saadun ryhtiliikkeen, IFK pääsi kontroloimaan peliä eikä KPV tuntunut löytävän aukkoja saarelaisten puolustuksesta. Kahdesti aukko löytyi ja pallo saatiin maaliinkin, mutta molemmilla kerroilla vaihdosta sisään tullut Yessy Mena oli ehtinyt paitsion puolelle.

Lisäajalla Gustaf Backaliden synkisteli vielä ylivoimahyökkäyksestä loppunumeroiksi 3-0, KPV:n panostaessa koko ryhmällään hyökkäämiseen. Pariin otteeseen Teppo Marttinen ehti hienosti isäntien vastahyökkäysten pysäyttäjäksi, mutta Backalidenin tilanteeseen KPV veskarikaan ei enää venynyt.

Tylyt loppulukemat toistamiseen IFK Mariehamnin hyväksi. Vaikka pelillisesti Vihreän otteet olivat ensimmäistä kohtaamista parempia, ei jossittelulle hirveästi sijaa jäänyt. Peli oli tasainen mutta maalit ratkaisevat

-”Tasainen peli pelillisesti, jossa oli vaiheita jolloin IFK sai meidät ahtaalle ja prässäsi meitä todella rohkeasti, mutta saatiin ajoittain myös luotua painejaksoja itsekkin. Kuusi luotua maalipaikkaa eikä yhtään hyväksyttyä maalia, niin silloin pisteiden raapiminen on hankalaa”, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski manasi ottelun jälkeen.

-”Toisaalta myös esiin tuli ongelmia, jotka ovat toistuneet koko kauden puolustussuuntaan ja niistä IFK pääsi rokottamaan kahdesti”, summasi Kalliokoski ottelun ratkaisun.

Seuraavaksi mitellään Pohjanmaan herruudesta, kun lauantaina 20.7. SJK saapuu Kokkolan Keskuskentälle. Vihreä tarvitsee ottelusta voiton, jotta se pääsee nostamaan Pohjanmaan PowerPark liigan mestaruuspokaalia, muilla tuloksilla SJK on Pohjanmaan ykkönen. VPS on jo taistosta pudonnut, joten herkullinen ”finaalitaisto” on lauantaina luvassa Kokkolan Keskuskentällä.