Esittely
Ottelutilastot
Ilves - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 Tammela stadion
25
Kes

Neljäs kerta toden sanoo, Ilves-KPV ti 25.6. klo 18.30


Otteluennakko Ilves-KPV, Veikkausliiga 25.6.2019

Neljäs kohtaaminen tälle vuodelle

KPV jatkaa Veikkausliigaa Juhannustauon jälkeen tuplapeliviikolla. Ensin tiistaina Vihreä matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja lauantaina kesäisenä myöhäisotteluna kohdataan RoPS.

Ilves on ollut tällä kaudella ikävänä kantona Pallo-Veikkojen kaskessa. Kolmeen kertaan kohdattu, ja joka kerta Ilves on vääntänyt itsensä voittajaksi. Nyt siis Vihreän tavoitteena on pistää tämä putki poikki.

Ilves on pelannut huikean alkukauden, oma maali on pysynyt lähes koskemattomana ja taskussa on jo europelipaikka tuoreen Suomen Cupin voiton myötä.

Tiistain otteluun tupsukorvat pääsevät lähes ykkösmiehistöllään, sillä sivussa ovat ainoastaan Aleksi Tarvonen ja Santeri Haarala. Ghanalaishyökkääjä Samuel Afumin sopimus on purettu, eikä kärkimies jatka enää Ilveksen joukkueessa tiistain ottelussa.

KPV lähtee hankalamman Inter ottelun jälkeen jälleen pistejahtiin. Tällä kertaa kokoonpanosta on poissa useampikin loukkaantunut pelimies, mutta myös tulopuolella on liikettä, sillä Patrick Byskata tekee paluun Vihreisiin. Patu on pelikelpoinen jo tiistain ottelussa, joten tämän kauden Veikkausliigapeleissä nähtäneen uusi kokkolalaisnimi myös kentällä.

Juhannustauon aikana joukkue harjoitteli tiiviisti ja tuplapeliviikon haasteet ovat hyvin tiedossa.

-”Neljäs Ilves-kohtaaminen edessä ja nyt on korkea aika ottaa heiltä pisteitä”, paaluttaa KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski.

-”Tiukka, kahden vieraspelin viikko edessä, mutta ajatukset ovat nyt pelkästään Tampereen pelissä. Pelaamalla siellä hyvän pelin on mahdollista taistella pisteistä ja saada hyvä draivi myös Rovaniemelle”, Kalliokoski vastaa härkäviikon aiheuttamiin haasteisiin.

-”Viikko pyritty keskittymään hyvin ja parantamaan omaa pallollista tekemistä joka on viime peleissä ollut vähän huolimatonta”, päättää Kalliokoski ottelun alla.

Ilves-KPV Tampereella tiistaina klo 18.30. Ottelu näkyy Ruutu+ palvelussa sekä tietysti suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa sieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Vihreä pirteämpi, mutta Ilves taas vahvempi, Ilves-KPV 4-2.


Otteluraportti Ilves-KPV, Veikkausliiga 25.5.2019

Kauden parasta peliä, mutta nolla pistettä

KPV esitti, etenkin hyökkäyssuuntaan kauden parastaan, kun Vihreä kohtasi peräti neljännen kerran tämän kauden virallisissa otteluissa Tampereen Ilveksen.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Timo Rauhala lähetti millintarkan keskityksen ja Simo Roiha puski tyylikkäästi Pallo-Veikot johtoon. Mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Vihreän boksin ulkopuolella tarjoiltiin Ilvekselle halpa vapaapotkun paikka, ja Lauri Ala-Myllymäki ampui taitavasti yläkulmaan tasoituksen.

1-1 oli taululla myös ottelun tauolla.

Toisella jaksolla Vihreä oli parhaimmillaan väkevä, ja heti jakson alkuun kulmatilanteesta Joni Mäkelä jatkoi Ville Koskimaan puskun verkkoon hyvän kuvion päätteeksi.

Mutta jälleen Ilvekselle leivottiin tasoituspaikka lähes välittömästi johtomaalin perään. Vaarattomasti poispäin maalista kaatunut Ilvespelaaja hoiti tupsukorville rangaistuspotkun, eikä Ala-Myllymäki jättänyt Teppo Marttiselle mahdollisuuksia pilkulta, vaan tasoitti ottelun 2-2.

Ja heti perään saavillinen kylmää vettä Vihreän niskaan, kun Ilari Mettälä karkasi vierailijan vartioinnista ja sijoitti tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi Ilveksen 3-2 johtoon.

KPV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se pystyi luomaan useammankin hyvän maalintekopaikan Ilveksen maalille. Pariin otteeseen Helmken ja Roihan yritykset Ilvesvahti Mika Hilander torjui erinomaisesti ja kertaalleen Joni Mäkelän avopaikka pysähtyi pystytolppaan.

Vihreän loppukirin kuitenkin hyydytti lopullisesti hattutempun iskenyt Ala-Myllymäki. Sekavasti läpi ottelun viheltänyt Petri Viljanen leipoi puhtaasta tilanteesta isännille vapaapotkun ja Hendrik Helmkelle varoitustilin täyteen, ja kun vielä kaukaa ammuttu vapaapotku upposi harmillisen helposti pompun kautta Pallo-Veikkojen verkkoon, alkoi illan pisteiden kohtalo olla selvillä.

Ylöspäin kauden parasta, alaspäin jäi taas parantamisen varaa ja Ilves otti neljännen kerran täydet pisteet Pallo-Veikkojen kustannuksella loppulukemin 4-2.

-”Pelillisesti yksi kauden parhaista peleistä, mutta harmittaa vain enemmän kun pystyttiin haastamaan yksi sarjan kovimpia joukkueita vieraskentällä, mutta annetaan helppoja maaleja ja heti omien osumien perään”, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski manasi menetettyjä johtoasemia ottelussa.

-”Saatiin rauhallisuutta ja monipuolisuutta hyökkäämiseen joka tuottikin 7 maalipaikkaa”, Kalliokoski huomauttaa.

-”Kauan ei ehditä murehtia vaan käydään virheet läpi ja jatketaan Rovaniemellä tästä, mutta ollaan puolustuspään tilanteissa parempia. Meillä on 4 päivää aikaa saada itseluottamus ja rohkeus takaisin niin Rovaniemelle tehdään pisteiden muodossakin onnistunut reissu”, Kalliokoski päättää.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
4 - 2
(1-1)
Edustus
Lisää uutisia
Edustus
Kategoriat