Tammela stadion

Vihreä pirteämpi, mutta Ilves taas vahvempi, Ilves-KPV 4-2.

Otteluraportti Ilves-KPV, Veikkausliiga 25.5.2019

Kauden parasta peliä, mutta nolla pistettä

KPV esitti, etenkin hyökkäyssuuntaan kauden parastaan, kun Vihreä kohtasi peräti neljännen kerran tämän kauden virallisissa otteluissa Tampereen Ilveksen.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Timo Rauhala lähetti millintarkan keskityksen ja Simo Roiha puski tyylikkäästi Pallo-Veikot johtoon. Mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Vihreän boksin ulkopuolella tarjoiltiin Ilvekselle halpa vapaapotkun paikka, ja Lauri Ala-Myllymäki ampui taitavasti yläkulmaan tasoituksen.

1-1 oli taululla myös ottelun tauolla.

Toisella jaksolla Vihreä oli parhaimmillaan väkevä, ja heti jakson alkuun kulmatilanteesta Joni Mäkelä jatkoi Ville Koskimaan puskun verkkoon hyvän kuvion päätteeksi.

Mutta jälleen Ilvekselle leivottiin tasoituspaikka lähes välittömästi johtomaalin perään. Vaarattomasti poispäin maalista kaatunut Ilvespelaaja hoiti tupsukorville rangaistuspotkun, eikä Ala-Myllymäki jättänyt Teppo Marttiselle mahdollisuuksia pilkulta, vaan tasoitti ottelun 2-2.

Ja heti perään saavillinen kylmää vettä Vihreän niskaan, kun Ilari Mettälä karkasi vierailijan vartioinnista ja sijoitti tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi Ilveksen 3-2 johtoon.

KPV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se pystyi luomaan useammankin hyvän maalintekopaikan Ilveksen maalille. Pariin otteeseen Helmken ja Roihan yritykset Ilvesvahti Mika Hilander torjui erinomaisesti ja kertaalleen Joni Mäkelän avopaikka pysähtyi pystytolppaan.

Vihreän loppukirin kuitenkin hyydytti lopullisesti hattutempun iskenyt Ala-Myllymäki. Sekavasti läpi ottelun viheltänyt Petri Viljanen leipoi puhtaasta tilanteesta isännille vapaapotkun ja Hendrik Helmkelle varoitustilin täyteen, ja kun vielä kaukaa ammuttu vapaapotku upposi harmillisen helposti pompun kautta Pallo-Veikkojen verkkoon, alkoi illan pisteiden kohtalo olla selvillä.

Ylöspäin kauden parasta, alaspäin jäi taas parantamisen varaa ja Ilves otti neljännen kerran täydet pisteet Pallo-Veikkojen kustannuksella loppulukemin 4-2.

-”Pelillisesti yksi kauden parhaista peleistä, mutta harmittaa vain enemmän kun pystyttiin haastamaan yksi sarjan kovimpia joukkueita vieraskentällä, mutta annetaan helppoja maaleja ja heti omien osumien perään”, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski manasi menetettyjä johtoasemia ottelussa.

-”Saatiin rauhallisuutta ja monipuolisuutta hyökkäämiseen joka tuottikin 7 maalipaikkaa”, Kalliokoski huomauttaa.

-”Kauan ei ehditä murehtia vaan käydään virheet läpi ja jatketaan Rovaniemellä tästä, mutta ollaan puolustuspään tilanteissa parempia. Meillä on 4 päivää aikaa saada itseluottamus ja rohkeus takaisin niin Rovaniemelle tehdään pisteiden muodossakin onnistunut reissu”, Kalliokoski päättää.