Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - HIFK
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 Kokkola, Keskusurheilukenttä
20
Tou

Eteenpäin-Yhdessä, KPV-HIFK ma 20.5. klo 18.30


Otteluennakko KPV-HIFK, Veikkausliiga 20.5.2019

Yhdessä tärkeää avauskotivoittoa metsästämään

KPV palaa Veikkausliigan kimppuun maanantaina, kun toinen sarjanousija HIFK saapuu Keskuskentälle.

Edellisviikolla uutisoitiin helsinkiläisjoukkueen myymisestä kiinalaiselle sijoittajalle, onko muutoksen myötä jotain radikaalia muutosta myös pelikentällä, nähdään Keskuskentän maanantai-illassa.

Vierasjoukkue HIFK yllätti avauskierroksella Hongan, sen jälkeen pistetili on karttunut kahdella 1-1 tasapelin tuomalla pisteellä. Punapaitojen pirteimpiä ovat olleet nuori norjalainen lainapelaaja Jakob Maslo Dunsby, joka on iskenyt jo kaksi maalia sekä liukas brassikärki Tiquinho joka on osunut niin ikään kahdesti. Huomioitavia pelaajia ovat myös loukkaantumisesta kärsinyt, Vihreässäkin esiintynyt Nando Cozar, Ikinuori Jukka Halme sekä maalivahtivahvistus Arnold Origi.

Vihreä on karistanut niskoiltaan katkeran välierän ja on keskittänyt kaiken tekemisensä Veikkausliigaan ja maanantain otteluun. Kahden nousijajoukkueen välinen kohtaaminen on tuiki tärkeä taistelussa jatkosarjojen sijoituksista ja viime kauden lopulta on sopivasti kalavelkojakin maksettavana.

Pallo-Veikkojen joukkue on valmis hifkin kaatoon.

-”Nyt pitää pysyä keskittyneenä ja tehdä yhdessä töitä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun joukkueella on vastoinkäymisiä. Olimme jo viime vuonna ns. köysissä ajatellen liiganousua, mutta vahva joukkue kasvaa vastoinkäymisten mukana. Sama se on myös nyt”, Korhosen Jarmo Vihreän valmennuksesta paaluttaa ottelun alla.

-”Täytyy pystyä sulkemaan epäolennaiset pois mielestä ja tekemään omat hommat niin hyvin kuin mahdollista. Maanantaina meillä on uusi päivä, uusi peli. Siihen me valmistaudumme emmekä mihinkään muuhun”, Jamo niputtaa.

Kukaan ei sanonut sen olevan helppoa, mutta yhdessä tehden ja kannustaen siitä saadaan parasta irti!

KPV-HIFK siis maanantaina 20.5. klo 18.30. Perinteiseen tapaan alle 15-vuotiaat pääsevät veloituksetta sisään ja ennakkoliput myy Lipputoimisto.

Peli on aina parasta paikan päällä! Ottelu näkyy myös Ruutu+ palvelussa.

Tasapeliin tyytyminen, KPV-HIFK 1-1


Otteluraportti KPV-HIFK, Veikkausliiga 20.5.2019

Tasapelipiste nousijoiden kohtaamisesta


KPV pelasi Maanantaina viikon sisään kolmannen kotiottelun kun vastaan asettui toinen sarjanousija Helsingin IFK. Sää Toukokuunarki-illan peliin oli mainio ja paikalle saapui reilut 1500 silmäparia. Kova ottelutahti oli koetellut Keskuskentän nurmen pintaa ja tämä pakotti joukkueet suoraviivaistamaan pelityyliään.Sekä olosuhteista että jo viime kaudelta tutusta vastustajasta johtuen osattiin pelistä odottaa fyysistä ja kaksinkamppailujen värittämää ottelua.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta yllättävän aneemista ja halutonta pelaamista jonka seurauksena kaksinkamppailut kääntyivät järjestäen vierailijoiden eduksi. Tämä mahdollisti HIFK:lle lievän otteen kenttätapahtumista. Mitään hienouksia ei kumpikaan joukkue kuitenkaan pystynyt esittämään ja maalivahdit kentän päädyissä saivat olla rauhassa.Kotijoukkueen valmennus yritti herättää joukkuettaan jo puolen tunnin pelin jälkeen vaihtamalla kärjestä Yessi Menan tilalle Simo Roihan. 4-minuuttia ennen taukoa iski HIFK. Vierasjoukkueelle tuomittiin vapaapotku läheltä puoltakenttää ja pallon taakse Jani Bäckman. Bäckmanin toimitti korkean kierteisen pallon kotijoukkueen 16-rajan kulmalle, josta irtopallotippui suoraan Hassan Sesayn ulottuville. Sesay ei epäröinyt ottaa ratkaisua vaan vasemman jalan ulkoterällä lähtenyt kierteinen kova laukaus painui aivan takatolpan juureen. Näin vierailijat 0-1 johdossa tauolle.

Toinen puoliaika

Kotijoukkueen valmennuksen puoliajalla antamat ohjeet eivät saaneet pelinkuvaan toivottua muutosta vaan se saatiin vasta vajaan tunnin kohdalla. Tällöin KPV suoritti tuplavaihdon ja sisään tulivat Sebastian Mannström ja Maksim Gusev pois vaihdettujen Joni Mäkelän ja kauden ensimmäisen pelinsä avanneen Patrick Poutiaisen tilalle. Vaihtojen myötä siirtyi kotijoukkue pelaamaan kahdella hyökkääjällä hyvän alkukauden pelanneen Harri Heiermannin noustessa Roihan rinnalle. Kauan ei aikaa mennyt ja Roiha pelattiin vasemmalta läpi, mutta takakulmaan suuntautuneen sijoituksen torjui hyvän ottelun IFK-maalilla pelannut Arnold Origi. Noin 15-minuuttia ennen ottelun päätöstä sai kotijoukkue ansaitun tasoituksen. Kotijoukkue sai muutaman hallitun syötön omille ja Roiha pääsi leikkaamaan vasemmalta laidalta sisään, laukaus n.20 metristä otti EnochBanzan selästä pienen kimmokkeen ja pallo voimalla maalin takakulmaan. Tasoituksen jälkeen sai kotijoukkue lisää virtaa ja haki vimmatusti voittomaalia. Parhaimmille paikoille pääsivät sisään vaihdetut Gussev ja Mannström. Pitkän sivurajaheiton jälkeen pallo tippui suoraan Maksim Gussev jalkoihin, mutta Virolaisen hieman varovaisen sijoituksen 6-metristä Origi torjui helposti. Pelikellon jo juostessa lisäaikaa sai KPV kulmapotkun, josta HIFK-puolustus putsasi pallon suoraan Mannströminulottuville 16-metrin rajalle. ”Sebun” kova volley näytti painuvan vierasjoukkueen maalin, mutta maalin edessä pallon tielle tuli vielä Jukka Halmeen pää. Kovasta loppurynnistyksestä ja muutamasta hyvästä paikasta huolimatta päädyttiin taas viime kesän tapaan tasatulokseen.

Valmennuksen kommentit:

- Täysin käsittämätön ensimmäinen puoliaika meiltä. Jokainen tiesi pelin tärkeyden ja tuotiin Cup-pelin jälkeen muutamia tuoreita jalkoja avaukseen, mutta siitä huolimatta oltiin koko joukkue ihan unessa ja haluttomia.

- Pitkästä aikaan saatiin vaihdoista nostetta peliin joka ei ole aiemmin aina ollut niin. Tällä tasolla ja kotikentällä ei vain voi antaa 60-minuuttia vastustajalle tasoitusta olemalla pelin ulkopuolella.

- Sekä Lahti-pelissä että nyt oli pari niin hyvää paikkaa tehdä maali että noista on vain laitettava pallo sisään. Muutenkin maalipaikoille pääsy ollut sen verran haastavaa että kun niille päästään on viimeisteltävä kylmänviileästi toteaa Kalliokoski.


Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Edustus 1 - 1
(0-1)
41' Maali Sesay Hassan

76' Maali Banza Enoch
Lisää uutisia
Edustus
Kategoriat