Piteå Summergames 2019, lite bättre
1.7.2019 20:31 Uutiset / D07-tytöt

KPV T07 hopealle Piteåssa

KPV T07 joukkue osallistui kesäkuun lopussa Ruotsin Piteåssa pidettyyn Piteå Summergamesiin kahdella joukkueella. Turnaus on Ruotsin toiseksi suurin junioriturnaus heti Gothia Cupin jälkeen, joten kanssamme turnauksessa oli noin 800 joukkuetta mm. Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Meidän joukkueemme ikäluokassa sijoituksista oli kamppailemassa kaikkiaan 56 joukkuetta, joten vilinää Piteån nurmikentillä piisasi pelkästään jo joukkueemme ikäluokassa.

Sarjassamme Flickor -12 joukkueet oli jaettu 14 lohkoon, jossa jokaisessa oli neljä joukkuetta. KPV valkoisen alkulohkossa oli Tromsdalen UI Norjasta sekä Rönnskärs IF ja Gällgivare SK Ruotsista. Alkulohko pelattiin perjantain sekä lauantaiaamun aikana ja KPV valkoinen hoiti omansa puhtaalla pelillä ja oli selkeä lohkovoittaja maalisuhteella 21-2. Pienenä sivujuonteena mainittakoon, että KPV valkoinen teki alkulohkon aikana eniten maaleja kaikkien 56 joukkueen joukosta. Lohkojen 1-4 kaksi parasta joukkuetta pääsi suoraan puolivälieriin, jossa KPV valkoisen vastustajaksi valikoitui Grønnåsen IL. Peli päättyi tiukkojen tilanteiden jälkeen KPV valkoisen 1-0 voittoon ja turnaus pelien osalta jatkui. Välierissä vastaan asettui kivikova IF Brommapojkarna Tukholmasta. Peli oli tiukkaa vääntöä ja hienoa peliä puolin ja toisin, mutta loppuminuuttien aikana vastustajalle tuomittu rangaistuslaukaus päätti ottelun 3-3 tasatulokseen ja edessä oli raadollinen rangaistuslaukauskisa, josta vain voittaja jatkaa turnausta. Tässä kisassa Brommapojkarnan tytöt olivat piirun verran parempia pelaten itsensä semifinaaliin, samalla kun KPV valkoisen turnaus päättyi sijoitukseen 5-8.

Toisen joukkueemme KPV vihreän alkulohkoon oli valikoitu FK Mjølner Norjasta sekä Storfors AIK ja Sävar IK Ruotsista. KPV valkoisen tapaan myös KPV vihreä hoiti alkulohkonsa puhtaalla pelillä maalisuhteen oltua 14-2. Varsin mielenkiintoisen ottelukaavion kautta KPV vihreän piti taistella tiensä puolivälieriin vielä yhdellä ylimääräisellä ns. kuoleman ottelulla. Tässä ottelussa vastaan asettui Bardufoss OIF Norjasta, jonka meidän tytöt kuitenkin voitti selkeästi 5-0. Puolivälierissä joukkueen vastaan asettui Ruotsalainen Sunderby SK, joka oli myös oman alkulohkonsa ensimmäinen. Toisesta lohkovoittajasta meidän tytöt eivät suuremmin häkeltyneet, vaan voittivat ottelun 5-1 jatkaen tietänsä välieriin. Välierissä joukkue pääsi pelaamaan monelle Kokkolalaiselle tuttua Tromsø IL:ää vastaan. Myös tässä pelissä tytöt näyttivät, miten Suomessa juniorijalkapalloa pelataan ja voittivat pelin 3-1 raivaten tiensä semifinaaleihin. Semifinaalissa joukkueemme pääsi vihdoinkin mittaamaan turnaustasoaan suomalaista joukkuetta vastaan, kun vastassa kentällä oli meille useista peleistä hyvinkin tutuksi tullut JyPK Jyväskylästä. Kahden varsin samalla pelitavalla pelaavan joukkueen paremmuuden ratkaisi vain yksi maali, joka tehtiin meidän tyttöjen toimesta jyväskyläläisten verkkoon ja näin KPV vihreä jatkoi turnaustaan aina loppuotteluun saakka, jossa tytöt saivat vastustajakseen Klubi-36:n Iisalmesta. Tässä vaiheessa turnausta pelien määrä sekä pelaajien vähyys ynnättynä yhdellä pelissä sattuneella loukkaantumisella alkoi jo näkymään meidän tytöissä ja tiukkojen vääntöjen jälkeen Klubi-36 oli numeroin 2-1 meidän tyttöjä vahvempia ja vei näin ollen turnausmestaruuden nimiinsä. Onnittelut Iisalmeen voitosta!

Palkintojenjakoseremoniassa kuultiin kuitenkin hienosti maammelaulu, kun kaikki turnauksen mitalisijat jaettiin suomalaisille joukkueille. Oli upeaa katsottavaa ja kuultavaa, kun meidän tytöt seisoivat palkintopallilla hopeiset mitalit kaulassa ja palkintopokaali sylissä maammelaulun sanoja tavaten.


Kaiken kaikkiaan turnaus oli mahtava kokemus kaikille. Matkaan lähdettiin kahdella yhdeksän pelaajan joukkueella, eli käytössä oli vain kaksi vaihtopelaajaa. Toisen joukkueen pelaajien määrä kuitenkin pieneni vielä yhdellä ensimmäisen päivän jälkeen, kun kuume otti vallan yhdestä pelaajasta. Pelillisesti onnistuttiin kuitenkin haastemaan todella kovia joukkueita, vaikkakin turnaus pelattiin ruotsalaisilla säännöillä. Pelitapana oli 7v7, paitsioita ei ollut ja maalivahti sai ottaa pallon käsiinsä milloin tahansa. Alussa uudet säännöt tuntuivat hieman oudoilta, mutta päätimme, että turnaus pelataan meidän tyylillä eikä lähdetä kärkkymään paitsioasemaan palloa tai palauteta palloa maalivahdin käsiin, vaan pelataan tilanteet tyylillä, taidolla sekä joukkueemme pelitavalla loppuun saakka.

Joukkueen yhteishenki kasvoi jälleen pelaajien kesken, mutta myös vanhempien kesken. Vanhemmista ja sisaruksista kuoriutui ehkä turnauksen kovin faniryhmä, joka keräsi kunnioitettavaa ihmetystä myös muiden joukkueiden faniryhmiltä. Välillä kentän laidalla soi KPV-humppa faniryhmän laulamana ja välillä kannustettiin ääni käheänä omia pelaajia. Upeaa fanitusta, mutta sen on meidän tytöt kyllä ansainneetkin.

Iltaisin kun pelaajat siirtyivät majoituskoululle lepäämään, niin faniryhmä siirtyi omaan majoituspaikkaansa Pite Havsbad leirintäalueelle, josta joukkueelle oli vuokrattu neljä mökkiä. Leirintäalueelle majoittuminen oli monelle fanille ensimmäinen kerta, mutta ei varmaan viimeinen, sillä sen verran hauskaa siellä oli. Päivän pelejä analysoitiin porukalla, tutustuttiin toisiimme paremmin ja tulipa joukkueeseen ruotsin reissulla myös yksi uusi jäsen: Minttu. Mintun, jota jotkut saattavat myös kutsua turkoosiksi pallogrilliksi, lämpö kypsytti faniryhmän eväitä illasta toiseen ja loi omalta osaltaan tunnelmaa myös Piteån kesäiltoihin.

56 joukkuetta, 783 pelaajaa, 136 peliä siinä statistiikkaa Piteå Summergames Flickor 12 -sarjasta. Meidän joukkueiden saldona oli 13 peliä, 54 tehtyä maalia, 11 päästettyä maalia, 11 voittoa, 2 häviötä. Sijat 2 sekä 5-8. Upeaa KPV T07!!!   
Lisää uutisia
D07-tytöt
«  Syyskuu   »
Kategoriat