Hirvosen jalkapalloilevat veljekset
Julkaistu: 31.05.2019 00.00

Hirvosen jalkapalloilevat veljekset

Jalkapalloilevat veljekset Jonne, 9, Jasu 8 ja Jerry 6 huolehtivat siitä, että vanhemmat Tanja ja Timo saavat korjailla kiristäviä säärisuojia, sitoa nappisten nauhoja ja kuljettaa poikia treeneihin. 3-vuotias Jesse, nuorin neljästä veljeksestä tyytyy toistaiseksi seuraamaan veljesten pelejä kentän laidalta.

Jonne, vanhin veljeksistä innostui aikanaan jalkapallosta silloisen naapurin ansiosta. Nykyisin akatemiassa pelaava Tornikosken Miko otti muutaman vuoden ikäisen Jonnen usein pelikaveriksi pihalle. Sen jälkeen oli selvää, että poika haluaa aloittaa jalkapallon KPV:n väreissä. Jonne pelaa 09 pojissa. Jerry halusi aloittaa jalkapallon isoveljen esimerkkiä seuraten. Vuonna 2012 syntynyt Jerry on ollut alusta saakka mukana vuotta vanhempien P11 joukkueessa, johon liittyi myöhemmin myös isoveli Jasu.

KPV on paras

Pojat käyvät Sokojalla ruotsinkielisessä koulussa ja lähes kaikki jalkapalloilevat kaverit pelaavat joko GBK:ssa tai IK Myranissa. Miksi veljekset haluavat pelata KPV:ssa?

- Koska KPV on paras, pojat huutavat yhteen ääneen.

Hirvosten poikien vanhemmilla ei ole kummallakaan jalkapallotaustaa. Timo seuraa jalkapalloa mielellään ja liikunnallinen Tanja toivoo, että urheilusta tulisi pojille luonteva elämäntapa.

- Ihanaa katsoa, kun pojat nauttivat pelaamisesta. Jalkapallo opettaa sosiaalisuutta ja toimimaan ryhmässä. Niin kauan kuin pojat haluavat pelata, kuskaan mielelläni, Tanja sanoo.

Paikallisia esikuvia

Kaikilla pojilla on tällä hetkellä kolmet treenit viikossa. Jonne on intohimoinen treeneissä kävijä. Todella sairas täytyy pojan olla, että treenit jäävät väliin. Yhtenä vuonna Jonne palkittiinkin vuoden ahkerimpana harjoittelijana. Jasu on nauttinut, kun pitkän talven jälkeen on päässyt ulos pelailemaan.

Treeneissä mukavinta on pelaaminen.

- Tykkään treeneissä pelata ja nähdä, mitä olen oppinut. Peleissä puolestaan on parasta, kun pääsee joukkueen kanssa yhdessä pelaamaan, Jonne kertoo.

Jerry kertoo olevansa samanlainen kuin äiti. Mieluummin itse urheilee kuin katsoo vierestä.

- Treeneissä mukavinta on pelaaminen ja peleissä ei ole yhtään kivaa istua vaihtopenkillä, Jerry sanoo.

Kysyttäessä, kuka on hyvä jalkapalloilija, pojat nimeävät paikallisia suuruuksia. Jonnen jalkapalloidoli on Timo ”Tinke” Rauhala ja Jerry puolestaan pitää joukkuetoveriaan Lukaa taitavana pelaajana.

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola