Roolit jalkapalloseurassa osa 4
29.6.2020 7:58 Uutiset / Pääsivusto

Esittelyssä joukkueenjohtaja Jarno Juola

Roolit jalkapalloseurassa julkaisuissa, tutustumme erilaisiin rooleihin jalkapalloseuroissa.

Mikä on nykyinen tittelisi ja toimenkuvasi?

 • Toimin tällä hetkellä T06 joukkueen joukkueenjohtajana sekä rahastonhoitajana. Olen myös mukana KPV:n juniorit ry:n hallituksessa.

Milloin aloitit jalkapallon ja mikä oli unelmasi jalkapalloilijana?

 • -80 ja -90- lukujen taitteessa Kalajoella ei ollut hääppöiset futiksen harrastusmahdollisuudet, joten minulle jalkapallo oli lähinnä kiva harrastus kesäisin ilman sen suurempia haaveita. Myöhempinä vuosina muutama peli taisi tulla Kalajoen Pallossa kuutosdivarissa.

Milloin aloit huomata tai huomasit, että ehkä ammattilaisuus jalkapalloilijana ei ehkä toteudukaan?

 • Minulla ei ehkä koskaan ollutkaan unelmana tulla pelaajaksi, vaan lähinnä nauttia mukavasta pelaamisesta. Ennen kaikkea olen pienestä pitäen ollut innokas futiksen seuraaja. Varsinkin Englannin pääsarja ja kv- arvoturnaukset ovat olleet jännityksen kohteena.

Mitä valitsit jalkapalloilijan ammatin tilalle?

 • Koulutukseltani olen matkailupuolen restonomi ja työuran olen tehnyt henkilöstöpalvelualalla jossa olen työskennellyt yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä kohta 20 vuoden ajan.

Miten ja miksi päädyit takaisin jalkapallon pariin?

 • Kaikki kolme tytärtämme olivat mukana JypKin pyörittämässä kortteliliigassa, kun asuimme Jyväskylässä. Kun muutimme tänne Kokkolaan, nuorin jatkoi KPV:n jalkapallokouluun ja on edelleen sillä tiellä. Vihreä paita meinasi olla kova pala tyttöjen äidille, sillä hän on GBK:n kasvatti ja voittanut siellä aikoinaan SM- kultaa D- ja C-tytöissä.

Oletko kouluttanut itseäsi jalkapalloon?

 • Olen käynyt seuran järjestämän toimihenkilökurssin

Miksi olet vielä mukana?

 • Minusta ollut mukava olla mukana seuratoiminnassa, sillä se toi aikoinaan itselle sosiaalista verkostoa, kun muutimme tänne. Lisäksi olen luonteeltani sellainen, että haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin joten oli aika luonnollista että lähdin mukaan ry:n hallitukseen kun kysyttiin. On ollut hienoa seurata KPV:n kehitystä seurana viimeisten vuosien aikana. Lisäksi luonnollisesti halutaan tarjota -06 tytöille mahdollisuus jahdata omia unelmiaan futiksen osalta. Tyttöpuolella KPV:lla on paljon potentiaalia käsissään.

Mikä on lyhyen tähtäimen suunnitelmasi?

 • Järjestää T06- joukkueelle kyyditykset Liiga Pohjoisen ottelutapahtumiin ja löytää joukkueelle vielä sopivan tasoinen turnaus yhdessä valmennuksen kanssa.

Entä, jos katsot pidemmälle, viiden tai kymmenen vuoden päähän?

 • Toivottavasti olemme onnistuneet kehittämään KPV:n toimintaa siten, että pystymme tarjoamaan kaikille jalkapallosta kiinnostuneille mahdollisuudet laadukkaaseen ja mukavaan harrastamiseen.

Mitä haluaisit sanoa pienille junioreille?

 • KPV:n jalkapallokoulusta saa mukavia kavereita ja pääsee helposti kokeilemaan lajia.

Mitä sanot nuorille jalkapalloilijoille?

 • Pallo mukaan ja pihoille ja kentille potkimaan!

Mitä sanot jalkapallon pelaamisen lopettamista suunnitteleville nuorille pelaajille?

 • Oikotietä onneen ei ole ja kehitys tapahtuu kaikilla hieman eri aikaan, joten mahdollisista takapakeista ei kannata lannistua.

Mitä jalkapallo on antanut sinulle?

 • Mahtavia elämyksiä niin kenttien laidoilla kuin kotisohvallakin.

Terveiset Kokkolalaisille jalkapallon ystäville:

 • Kokkola on hieno jalkapallokaupunki ja tarvitsee erilaisia seuroja. Olkaa aktiivisesti mukana seuratyössä, sillä ilman vapaaehtoisia nämä hommat eivät pyöri tulevaisuudessakaan.

   
Lisää uutisia
F10-pojat
Kategoriat