Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - VPV  2 - 2

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Akatemia menetti yliajalla voiton

Tasapeliin 2-2 oli Akatemian tyytyminen, kun kaimaseura Vaasan Pallo-Veikot kävi vierailulla Ykspihlajassa. Akatemia oli kokonaisuutena hieman hallitsevampi osapuoli, mutta oli VPV:llakin omat hyvät hetkensä ja tasapeli oikeutettu tulos. Tasollisesti torstai-illan ottelu ei noussut parin edellisen pelin suoritusten luokkaan.

VPV oli tullut Kokkolaan vain vihreillä pelipaidoilla, joten he joutuivat laittamaan oranssia liiviä pelipaitojensa päälle. Ottelukuvissa tämä näkyy vähän kuin harjoitusten höntsästä otettuina. Sarjapisteistä oli kuitenkin kyse ja Akatemia lähti hakemaan hyvitystä Vaasassa keväällä koetulle 5-3 tappiolle.

Ottelun avausmaali merkittiin vieraiden sarakkeeseen. Pelin 33.minuutilla Joni Appelgrenin purkupallo kääntyi korkeassa kaaressa omaan verkkoon. Jo ennen tuota maalia Tom Åstrandilla oli loistopaikka avausmaaliin, mutta VPV:n veskari sai pyydystettyä pelivälineen hyppysiinsä. Muutaman kerran Akatemian kulmurit jäivät pyörimään maalinedustan pelaajaruuhkaan, mutta puolta metriä lähemmäs maalia ei päästy.

Toisen jakson alussa VPV:lla oli hyvä painostuskausi, mutta Oliver Lakanen piti hyvillä torjunnoillaan Akatemian pelissä mukana. Vähitellen paine kuitenkin kääntyi kohti VPV:n päätyä ja etenkin vaihdot toivat uutta voimaa ja piristystä Akatemian hyökkäyspeliin. Vaihtomiehistä Kurlual Kur lopulta toi tasoituksen iskemällä 71.minuutilla pallon etuylänurkkaan.

Akatemia siirtyi johtoon 82.minuutilla, kun Deng Malwal rynnisti toppareiden väliin ja sai Oskar Ylimäen pitkän syötön haltuunsa. Maalivahdin ohituskin onnistui ja pallo lopulta tyhjään maaliin.

VPV kuitenkin tuli väkisin tasoihin. Ajassa 94.32 VPV:n kapteeni Juuso Hautala survoi kulmuriruuhkan keskeltä tasoituksen. Kulmuria edeltävissä tilanteissa Akatemia antoi vieraille liikaa tilaa jo keskialueella ja VPV pääsi päätyyn asti sekä tuloksekkaaseen kulmapotkuun.

Seuraavaksi Akatemia pelaa vieraissa PeFF:a vastaan. Tuolloin ollaan jo syyskuun puolella.

Akatemialla oli useita kulmapotkuja, mutta VPV:n puolustus oli yleensä halukkain palloon.

Välillä kuitenkin kulmureista päästii lähelle. Tämä jäi puoli metriä vajaaksi.

Oskar Ylimäki ja Elmer Kääntä muodostivat vahvan toppariparin.