KPV vihreä pelasi turnauksen B-lohkossa, jonka sarjataulukko näytti tältä:

Pallokissat musta
31022-53
IK Myran
31022-33

Alkulohkojen jälkeen lähdettiin pelaamaan puolivälieriä, joissa KPV valkoinen sai vastaansa C-lohkon kakkosen, eli TUS:n ja KPV vihreä parhaan lohkokolmosen, eli Pallokissat valkean. KPV valkoinen voitti oman ottelunsa tuloksella 1-0 ja KPV vihreä voitti naapurikentällä pelinsä tuloksella 4-0, joten KPV raivasi tiensä Kokkola Cupin mitalipeleihin. Seuraavissa otteluissa ratkottiin finaalipaikat ja KPV valkoinen sai vastaansa OHF:n, jolle joukkue hävisi alkulohkossa tiukasti 1-0. Valkoinen korjasi alkulohkon "kauneusvirheen" voittamalla pelin 1-0 ja eteni näin ollen turnauksen finaaliin. Samaan aikaan viereisellä kentällä KPV vihreä taisteli finaalipaikasta myöskin alkulohkosta tuttua Klubi-36 vastaan. Peli eteni alkulohkon pelin tapaan tasaisesti ja päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tuttuihin lukemiin 0-0, joten edessä oli pilkkukisa. KPV valkoisen voitettua oman pelinsä, siirtyivät he raivokkaasti kannustamaan joukkuekavereitaan, jotta saataisiin vihreä finaali. Klubi-36 vei rankkareissa kuitenkin pidemmän korren ja pääsi näin ollen KPV valkoisen vastustajaksi seuraavan aamun finaaliin.

Sunnuntai-aamu klo 8.00 Kokkolan Santahaan nurmikentät. Kesäinen aamu, raikas ilma ja suuri jalkapallojuhla oli alkamassa, kun molemmat KPV T07 joukkueet olivat Kokkola Cupin mitalipeleissä. Pronssiottelussa vastakkain olivat KPV vihreä ja OHF. Ottelu alkoi erittäin tasaisella väännöllä, jota jatkui koko ensimmäinen puoliaika. Toistakin puoliaikaa oli pelattu jo hyvä tovi kunnes KPV vihreä pääsi tuulettamaan ottelun ensimmäistä maalia. Jännittävien tilanteiden jälkeen vihdoin tuomarin pillistä kuului kolme peräkkäistä vihellystä ja juhlat olivat valmiit, KPV vihreä voitti pronssia.

Finaalissa vastakkain olivat KPV valkoinen ja Klubi-36. KPV sai peliin unelma-alun, kun ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen pallo oli vastustajan maalissa ja tilanne meille 1-0. Ottelu jatkui tasaisena ja pallo oli vuoroin Klubin ja vuoroin KPV:n päädyssä. Ensimmäisen jakson puolenvälin tienoilla naapurikentältä kantautui kimeä pillin puhallus, joka ikävästi sai KPV:n pelaajat hämilleen ja Klubi pääsi iskemään tilanteeksi 1-1. Toisen jakson alkupuoliskolla Klubi-36 pääsi tekemään maalin KPV:n verkkoon ja tilanne oli 1-2. Koko toisen puoliajan viimeinen vartti oli KPV:n vahvaa painostusta ja maalipaikkoja luotiin useita, jotka vastustajan maalivahti kerta toisensa perään hienosti torjui. Hyvistä pelitilanteista ja maalipaikoista sekä KPV vihreän raivokkaasta tsemppauksesta ja kannatuslauluista huolimatta KPV valkoinen ei onnistunut saamaan tasoitusta aikaiseksi ja näin ollen Klubi-36 voitti pelin ja kruunattiin ottelun sekä turnauksen voittajaksi.

Kaikkiaan kahdelle KPV:n joukkueelle tehtiin turnauksen aikana vain kolme pelitilannemaalia, joista kaksi finaalissa. Kaksi tasavahvaa joukkuetta ja Kokkola Cupin sijat 2 ja 3, ei voi olla kuin äärettömän tyytyväinen ja ylpeä koko joukkueesta. Jokainen tyttö antoi turnauksessa kaikkensa ja sai aikaan mahtavan, kenties turnauksen parhaan joukkuehengen. Tästä on hieno jatkaa kohti loppukesän turnauksia, Lahden Masto Cupia sekä Hippo-turnausta Jyväskylässä!

Kuvat: Tommy Lågland