Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - SJK Akatemia

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – SJK AKATEMIA

SJK Akatemia olisi voinut hoitaa tyylikkäästi pisteet kotiin lauantain ottelusta Kokkolan keskuskentällä. Kenttäpelissä ei ollut mitään hätää ja avausjakson kolme maalia kotijoukkueen nuottaan riitti ansaittuihin kolmeen sarjapisteeseen.

Kuitenkin ottelun lopussa lähes koko joukkue valmennusta myöten lähti provosoimaan ja taputtelemaan KPV:n kannattajajoukon eteen. Tämän havaitsi myös Palloliiton delegaatti ja aikoi laittaa asiasta raporttiinsa. Tuollaisilla eleillä olisi kansainvälisillä kentillä tultu aitojen yli.

Itse ottelusta KPV:lle jäi käteen vain turhia mustelmia ja yksi pelikielto. KPV ei osannut käsitellä SJK Akatemian ryhmitystä tai sitten pelisuunnitelman toteutus piiputti. SJK Akatemian kolmen topparin linja ja ylösnostetut laitapakit antoivat vieraille yliotteen omaan pelinrakenteluunsa. KPV ei osannut jakaa prässipeliään ja vartioivia pelaajiaan oikein ja SJK tuli laitojen kautta päätyyn asti melkeinpä milloin halusi.

Toisella jaksolla 0-3 tilanteessa SJK vain varmisteli ja veti laitapuolustajansa viiden linjaan. KPV sai näennäisen hallinnan palloon, mutta tulosta ei tullut, vaikka pari paikkaa siihenkin oli. Parhaimmille paikoille pääsi vaihdosta sisään tullut Wegye Wegye.

SJK Akatemian maalit olivat kaikki jotenkin helpon oloisia. Ensimmäinen tuli rankkarista, kun seinäjokelaisen keskitys osui Kyle Curingan käteen. Pienen konsultaation jälkeen ottelun erotuomari Juho Nieminen vei pallon pilkulle. Tuosta pystyi pilkun viheltämään, mutta aivan yhtä hyvin olisi voinut jättää viheltämättä. Kinsley Ofori puttasi pallon sisään ja pelikellossa oli vasta kahdeksan minuuttia.

Toinen osuma syntyi 30.minuutilla KPV-kasvatti Noa Lehtosen pitkästä avauksesta oikeaan laitaan. Pallo oli jo puolittain voitettu isäntien haltuun, mutta niin vain onnekas pomppu toi pelivälineen Valentin Cascin eteen ja hieman vastaantulossaan empinyt Lazarev ei ehtinyt peittää.

Ja kolmaskin osuma oli estettävissä. KPV-toppari Haris Chatzopoulos ja Jonathan Muzinga juoksivat kilpaa puolikentästä asti. Muzinga tuli pallon kanssa rankkarialueelle asti ja lopulta tuikkasi pallon pienestä kulmasta takanurkkaan.

KPV-valmentaja Christian Sund haki muutosta peli-ilmeeseen tauolla. Veskari Sergey Lazarev tuli vaihtoon ja oma 19-vuotias juniori Antti Vironen sai ensimmäiset minuuttinsa Ykkösen tasolla. Vaihdosta sisään tulivat myös Pietro Kytölaakso ja Wegye Wegye.

- Meidän ensimmäisen jakson prässipeli ei toiminut ollenkaan. Puoliajalla tehtiin kolme vaihtoa ja erityisesti (veskari) Antti Virosen tulo rauhoitti alakerran pelaamista. Beukerin ulosajon jälkeen takaa-ajonkin mahdollisuudet oli syöty, pohti KPV:n valmentaja Christian Sund pelin jälkeen.

Osansa tietenkin KPV:n pitempiin hyökkäyksiin ja pallon hallintaan oli SJK Akatemian laitapakkien vetäytyminen viiden puolustajan linjaan. SJK Akatemia ei enää saanut avattua peliä korkealle laidoille ja sitä kautta pannut KPV:a juoksemaan kotiinpäin.

Toisen jakson 67.minuutilla alkukauden paras pelaaja Marcello Beuker otti vahinkovaroituksen liukuessaan katkaisemaan SJK Akatemian vastahyökkäykseen lähtöä. Beuker osui jaloille ja siitä toinen varoitus ja ulosajo. Väliin jää ensi viikonvaihteen Lappeenrannan reissu.