3
KES
18.30
Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - FF Jaro  

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – JARO

Sampo Rintala tuli taas sisään viimeiselle kympille. Nyt kukaan ei iskenyt hampaitaan Sampon niskaan kuten viime maanantaina Lappeenrannassa ja 20-vuotias kärkimies ehti ratkaista hunajaiset kolme pistettä KPV:lle.

Paikallisvastustaja Jaro on ollut viime vuosina hankala vastustaja KPV:lle. Neljän vuoden aikana pelatuissa kuudessa ottelussa KPV oli onnistunut tekemään Jaroa vastaan vain kaksi maalia, vaikka lähtökohtaisesti KPV:n miehistöt lähtivät peleihin selvänä suosikkina. Viime vuonna kotiottelu hävittiin 0-2 ja sitä ennen 0-4. Nousuvuonna 2018 sentään otettiin 1-0 kotivoitto.

Historia oli muistissa ja paikallisottelun tärkeys nosti entisestään tsemppimielialaa. Kumpikin joukkue kaipasi kipeästi lisäpisteitä. Kauden ennätysyleisö 1239 oli todistamassa kunnon paikallisvääntöä. Ilahduttavaa oli myös se, että kolme jo pikkukentillä samassa joukkueessa KPV:n paidassa kirmannutta pelimiestä on edelleen intohimoisesti mukana eli 2000-ikäluokkaa olevat Jusa Ihalainen, Wegye Wegye sekä Severi Kähkönen. Samaan kastiin voidaan lukea myös ottelun ratkaissut 2001-ikäluokan Sampo Rintala.

Christian Sundin suojatit olivat valmiimpia otteluun. Toki Jarolta puuttui pelikieltoinen laitapakki Sotelo eikä monta minuuttia kulunut, kun kokenut toppari Johan Brunell joutui ilmeisestikin takareisivaivaisena vaihtoon. Puoliajalla tuli lisää jobin postia Paul Emile Tendengin jäätyä koppiin.

KPV hallitsi avausjaksolla palloa selvästi vieraita enemmän ja pelivälinettä pyöritettiin Jaron kenttäpuoliskolla. Periaatteessa pallonhallintapeli vuorenvarmoine syöttöinen on kuitenkin vain tapa puolustaa.

Kunnon tekopaikkoja ei kuitenkaan syntynyt laitalinkiksi nostetun Marcello Beukerin läpiajoa lukuun ottamatta. Jaron veskari Mykyta Savchenko kuitenkin onnistui torjumaan Beukerin laukauksen kovasta vauhdista. Jaron ainoa tilanne oli 40.minuutilla, kun Aron Bjonbäck ohjasi takatolpalta pallon pari metriä ohi tyhjän kulman.

Pelin vanhetessa tulee mukaan sitten väsymyselementti ja usein peli lähtee aaltoilemaan. Silloin ratkaisevaksi nousee se kumpi onnistuu välttämään paremmin virheet ja kumman penkiltä löytyy enemmän ratkaisuvoimaa.

Niin perjantainakin. KPV hallitsi edelleen, mutta Jarokin pääsi nyt paremmin lähentelemään KPV:n maalia. Jarolla oli jakson ensimmäinen ratkaisupaikka, mutta Jacob Bushuen kova laukaus painui metrin ohi takakulman.

Kymmenen minuuttia ennen loppua KPVoli juuri suorittanut viimeisen vaihtonsa ja Sampo Rintala oli tullut kentälle Marcello Beukerin tilalle, kun toppari Samuel Uusitalo loukkasi jalkansa. Uusitalo nostettiin kärkeen, KPV:n parhaana palkittu Kyle Curinga pudotettiin toppariksi ja Shun Maeta putosi laitapakiksi. Uusitalo rinttaili kärjessä, mutta pääsi 88.minuutilla puskemaan Sebastian Mannströmin vapaapotkusta. Pallo meni vain puoli metriä ohi takatolpan.

Vaihtomies Rintala ehti jo 85.minuutin kohdalla spurttaamaan vasemmalta alueelle, mutta tuolloin laukaus jäi vielä Savchenkon hyppysiin. Ysikymppisen jo täytyttyä KPV sai oikealta kaksi peräkkäistä rajaheittoa. Curinga nakkasi pallon maalille ja lopulta pallo ajautui Rintalan ulottuville rankkarialueen rajoilla. Rintala väänsi ja käänsi pallon kanssa kymmenen sekuntia kolmen jarolaisen keskellä ja lopulta jalka vapautui ja niin vain pallo löysi tiensä Savchenkon käsien kautta alakulmaan.

Aivan puskista maali ei sentään tullut, sillä nuorelta hyökkääjältä nähtiin samanlaisia maaleja jo talven liigacupissa ja harjoitusotteluissa. Kevät meni kuitenkin selkävaivojen kanssa, mutta nyt mies on pikku hiljaa kuntoutunut. Ja voisi sanoa, että juuri oikeaan aikaan. Jo Lappeenrannan pelissä Rintala paini itselleen yhden tekopaikan, vaikka ehti olla kentällä vain kolme minuuttia.

– Me hallittiin avausjaksoa ihan suvereenisti ja peli olisi pitänyt ratkaista jo silloin. Lopussa sanoin Harikselle (Chatzopoulos), että nostaa vain palloa Sampon ulottuville. Upeaa, että nuori mies onnistui. Tuolta kopista näkee, että joukkue kaipasi tätä, kiitteli KPV:n valmentaja Christian Sund.

Entä huomasiko kukaan erotuomaria. Entinen liigapelaaja Petri Viljanen osasi lukea hienosti pelin henkeä ja tuomiot napsuivat kerta toisensa jälkeen kohdalleen. Ehkä kokonaisuutena kentän korkeatasoisin suoritus.


Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola