Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

PK-35 - KPV

MagneCit Areena TN

Otteluraportti: PK-35 – KPV

Pihlajamäen helteinen MagneCit Areena sai säpinää, kun KPV saapuu PK-35:n vieraaksi taistelemaan jälleen kolmesta Miesten Ykkösen sarjapisteestä.

Merkittävä lisä pelaavaan kokoonpanoon on tietysti Patrick Byskata, joka nähtiin vaihtopenkillä KPV:n ja Jaron kohtaamisessa viikko takaperin. Nyt miehen nimi oli viimein avauksessa, ja kapteenistoon kuuluva “Patu” pelasikin oivan ottelun viiden kuukauden tauon jälkeen.

Ottelun alku lähti käyntiin tasaisissa tunnelmissa. KPV määritteli pelin tahtia pitämällä palloa, mutta tasaista vääntöä, ilman vaarallisia paikkoja. Pallo-Veikot sai ottelun ensimmäiseen varttiin neljä kulmapotkua, mutta nämä eivät tuottaneet tulosta.

21. peliminuutilla Sergey Lazarev pääsee torjumaan, kun PK-35:n kapteeni Esa Terävä kääntää terävästi pallon kohti maalia, mutta tilanteessa ei suurempaa hätää.

Ensimmäisen puoliajan aikana KPV:n puolustuslinja näytti otteitaan, ja vaikka punapaidoilta nähtiin välillä aluksi vaarallisen oloisia vastahyökkäyksiä, etenkin herrat Ihalainen, Byskata ja Chantzopoulos pysäyttivät usein miesten aikeet.

Erityismaininta jälleen kapteeni Mannströmille, jonka puolenvaihdot näyttivät useaan otteeseen miehen nerokkuutta pelintekijänä.

Puolen tunnin jälkeen pallonhallinta oli 50-50, ja kummallakaan joukkueella ei ollut tilastomiehen mukaan kunnollista laukausta kohti maalia.

Noin kymmenen minuuttia ennen taukoa mm. Kyle Curingan kierteinen kanuuna oli lähellä osua jälleen, mennen kuitenkin ohi alakulmasta ja Harri Heiermann pääsi pariin otteeseen puikkelehtimaan loistavasti maalintekopaikoille, mutta PK-35:n Tommi Tainio pääsi pysäyttämään miehen.

Ensimmäisen puoliajan loppuun nähtiin vielä vapaapotku, jonka pitkän juonimisen jälkeen antoi Patrick Byskata. Kierteinen ja ihan hyvä laukaus alanurkkaa, jonka kuitenkin Rafael Zbinden torjuu huoletta.

Lisäaikaa ei tule, ja tauolle siirrytään lukemissa 0-0.

Toisen puoliajan alkuun PK-35 tuli vahvasti sisään. Minuutti tai kaksi alun jälkeen Yassin keskitti loistavasti KPV:n maalin eteen, jossa Mohamed ponnisti puskemaan. Lazarev venyy torjumaan.

Ajassa 63’ PK-35 siirtyy johtoon, kun Patrick Aaltonen laittaa määrämittaisen keskityksen maalin eteen, josta Adam Yassinilla on helppo työ iskeä taululle lukemat 1-0.

Puoliajan kuluessa potentiaalisia vastahyökkäyksiä nähtiin useita puolin ja toisin, mutta puolustuslinjat olivat hereillä.

Vihreän ensimmäinen vaihto nähtiin ajassa 67’, kun Wegye Wegye teki tilaa Sampo Rintalalle. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue teki vaihtoja heti kolminkappalein.

81. peliminuutilla kokkolalaisten erityisen tarkan seurannan alla oleva mies, Sampo Rintala, tekee jo toistamiseen tärkeän tasoitusmaalin, kun pitkä pallonhallinta kuvio tavoittaa nuorukaisen boksista. Uskomaton mies, ja uskomaton itseluottamus! 1-1.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin Rintalalla on erinomainen paikka viedä KPV johtoon, mutta tällä kertaa veto jäi hieman piippuun.

Pian tämän jälkeen PK-35:n Beyai nousee vaarallisen näköisesti taistellen Byskatan kanssa, ja pääsee lopulta vetämään vaikeasta kulmasta suht napakan vedon, mutta Lazarev ei anna ratkaisumaalin tapahtua.

KPV:n päässä nähdään hetken ajan uhkaavaa säpinää, mutta tilanteesta selvitään.

Pallo-Veikoista Kyle Curinga pääsee vielä vetämään huonommalla jalallaan, ja aivan ottelun loppuun Mannström keskittää upeasti Maetalle, jolloin paikallisten kotijoukkueen kannattajien hengitys salpaantui, mutta Maeta puskee maalista yli.

Pisteet jaetaan, ja seuraava koitos KPV:n osalta odottaa viikon päässä, kun Dahlin bussi vie edustusjoukkueen Turkuun, TPS:n vieraaksi!