Esimerkillinen palloveikko
Julkaistu: 23.02.2017 00.00

Esimerkillinen palloveikko

Perjantaina 17.2. kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen kodissaan Ruotsin Oxelösundissa Väinö ”Väksä” Kallio 75 vuoden ikäisenä. Väinöä jäivät lähimpinä kaipaamaan tytär ja poika perheineen sekä Väinön sisarukset perheineen.

Väinö oli syntynyt Kokkolassa ja asui ensimmäiset vuotensa Leenalanperällä ison sisarusjoukon jäsenenä. Kokkolassa hän tuli tunnetuksi ennen muuta rakkaudestaan jalkapalloon. KPV:n kasvattina hän pelasi seurassa 147 sarjapeliä vuosina 1958-68 ja teki niissä 35 maalia. Hän oli joukkueen avainpelaajia, kun KPV 1966 nousi mestaruussarjaan. Iso osa tuosta kaudesta tosin meni kevään harjoituspelissä Vaasassa katkennutta sääriluuta paranneltaessa. Mestaruussarjassa hän ehti pelata 41 ottelua ja teki niissä viisi maalia.

Pelaajauransa ollessa parhaassa vaiheessa 27-vuotias Väinö Kallio sai kutsun Ruotsiin Grimsås SK:lta ja sen lisäksi hän pelasi Oxelösund IK:ssa. Pelivuosien jälkeen hän toimi vielä erotuomarina Ruotsin II- ja III-divisioonissa. Urheilun nälkäänsä hän tyydytti eläkevuosinaan menestyksellä Ruotsissa suositun petanquen pelaajana ja joukkueensa kapteenina.

Kokkolassa ollessaan Väinö tunnettiin kentällä temperamenttisena, peräänantamattomana ja esimerkillisenä pelaajana seuran puolesta. Erikoisen yllätyksen hän järjesti kesällä 2014 Kokkolassa vieraillessaan niin seuralle kuin entisille pelikavereilleen. Hän lahjoitti seuralle Ruotsista mukaansa ottaman jalkapallon, jonka oli kopannut erotuomarilta syksyllä 1966 KPV-KaPa ottelun jälkeen. Tuossa pelissä varmistui käytännössä KPV:n silloinen sarjanousu. Väinö piti tiiviisti yhteyttä Kokkolaan ja halusi olla tilanteen tasalla kasvattajaseuransa asioista. Yksi esimerkki seurauskollisuudesta oli, että Väinö halusi korkojen kera vuosittain hoitaa jäsenmaksun seuralle. Eläkkeellä Väinön mieltä painoi kokkolataustaisen Ritva-aviopuolison, s. Oksman, yllättävä kuolema Väinön syliin muutama vuosi sitten.

Työuransa Kokkolassa hän teki Kemiralla ja Ruotsissa SSAB:lla jääden eläkkeelle koneenvalvojan tehtävistä.

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola