KPV kehittää tyttöfutista!
Julkaistu: 25.02.2015 00.00

KPV kehittää tyttöfutista!

KPV kehittää tyttöfutista

Osoitteena Futis-hankkeen kautta tarjotaan esikoululaisille mahdollisuutta tutustua jalkapalloon.

KPV on valittu palloliiton organisoimaan Osoitteena Futis -hankkeeseen. KPV:n osalta hankkeen kohteeksi on valittu kaupungin tyttöjalkapallon kehittäminen ja sen myötä lasten liikuntaharrastuksen tukeminen.

Osoitteena Futis-hankkeen yhtenä painopistealueena on päiväkotien, koulujen ja seurojen välisen yhteistyön kehittäminen.

— Koululiikunnan ja lasten omaehtoisen liikkumisen määrän laskiessa haluamme olla lisäämässä liikunnan iloa jalkapallon merkeissä, kertoo yksi hankkeen puuhamiehistä Kimmo Salmela.

Osoitteena Futis-hankkeen kautta tarjotaan Kokkolan esikoululaisille mahdollisuutta tutustua jalkapalloon leikinomaisen toimintatuokion merkeissä maalis-huhtikuun aikana.

Tuokioiden järiestämisestä vastaavat Kokkola F10-joukkueen pelaajat yhteistyössä KPV:n B-junioreiden kanssa.

— Mukana on myös valmentajia.

Mahdollisesti esikouluissa tai esikoulun yhteydessä olevan koulun ekaluokalla jo pelaava F07-joukkueen tyttö on mukana näyttämässä muille lapsille mallia.

— Nyt toivomme vain hyvää yhteistyötä esikoulujen kanssa. Olemme olleet yhteydessä kaupunkiin ja sieltä on viety viestiä eteenpäin esikouluihin. Toivottavasti saamme ensimmäisiä treffejä sovittuja jo ensi viikolla.

Esikoulukierroksen jälkeen esikoululaisille järjestetään jalkapalloturnaus toukokuussa yhteistyössä Kokkolan esiopetuksen kanssa.

Suomen Palloliitto on rakentanut hankkeen toteutuksen tueksi materiaalia esi- ja alakouluikäisten lasten liikuntatuokioiden jestämiseen ja sitä käytetään toimintatuokioissa.

Osoitteena Futis-hanke on Kokkolassa suunnattu ensisijaisesti tyttöjalkapallon kiinnostuksen kasvattamiseen, mutta esikoulukiertue ja kevään jalkapallopelit ovat tarkoitettu kaikille esiopetukseen osallistuville lapsille.

— Meillä on KPV:ssa kaikkiaan 150 tyttöjunnua. Valmennan F06-07-tyttöjä ja joukkueessa on neljäkymmentä junioria. Saimme pienimpien tyttöjen joukkuetoiminnan käyntiin muutama vuosi sitten ja se on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Nyt haluamme innostaa lisää tyttöjä liikkumaan jalkapalloilun pariin.

Toimintatuokioiden yhteydessä esikoulut saavat myös kirjallisia ohjeita, jalkapalloja ja muuta liikuntatuokioiden järiestämiseen tarvittavaa materiaalia. Näin pallottelu ei jää vain yhteen iltapäivään vaan touhu voi jatkua esikouluopettajien johdolla.

 

Artikkelin kirjoittanut Maria Store Kokkola-lehdessä 25.2.2015

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola