B-pojat, Ykkönen lohko C

KPV - KuPS/2, Kuopio   8 - 0

Santahaan Keinonurmi

B-pojat kylvetti KuPS2:n

KPV B-poikien viimeinen kotiottelu I-divisioonassa päättyi maalijuhliin, kun KPV voitti 8-0 KuPs/2 Kuopiosta. Ottelu pelattiin loistavassa syyssäässä Santahaan ulkotekonurmella.

KPV aloitti pelin ryminällä. Palloa liikutettiin, ja rikkonainen puolustus vierailta oli akilleen kantapää heiltä. Hyökkäyspäässä Kuopio pelasi selvästi isolle kärjelleen, joka hyvin suojasi ja liikkui hyvin pallon kanssa. Tästä ei kuitenkaan ollut vihreille suurempia ongelmia. KPV aloitti maalinteon jo kuudennella minuutilla, kun Lindbergin Joonan kulma löysi "el capitanon" Tatu Mäen, joka puski pallon verkon perukoille. Päälle kiitos ja kumarrus ja katsojilta "hats off".

Maalin jälkeen lähti KPV omia menojaan. 12. minuutilla laukaus KuPs:n maalia päin, torjunta ja reboundista Janne Nyman laittaa pallon maaliin. Neljä minuuttia tästä ja rangaistuspotku isännille. Känsälän Lasse kaadetaan ja tuomari ei epäröi viheltää rankkaria. Lindberg asettuu ampumaan rankkaria, ja pallo maaliin. 4-0 saadaan taululle minuutti rankkarin jälkeen. Känsälä läpi ja kylmänviileä viimeistely. Pökköä vain pesään ja 5-0 viimeistelee 21. minuutilla Valtteri Palosaari kulmasta.

Tässä tilanteessa luulisi jo vastustajan luovuttavan, mutta mitä vielä. Kun KPV laittoi vaihteen pienemmälle, tuli Kuopio peliin mukaan ja antoi painetta Möttösen Tommin maalia päin. Palloseuralle tarjotaan kulmia, puolittaisia läpiajoja ja kiivaita tilanteita, mutta vihreä muuri ja Möttönen hoitavat homman. Puoliajalle tilanteessa 5-0.

Toisella puoliajalla KPV laittaa taas isomman vaihteen päälle ja heti rankkari. Känsälä ampuu ja pallo maaliin. Peli jatkuu edelleen vihreiden hallitessa ja 50. minuutilla Palosaari toistamiseen maalinteossa. Vieraiden maalivahti torjuu eteensä ja Palosaari laittaa riparista sisään. KuPs:lle tarjoutuu muutama paikka tämän jälkeen, mutta ylähirttä lähemmäksi ei vieraat pääse. 60. minuutilla Känsälä viimeistelee 8-0 ja hattutemppu on valmis.

Loput pelistä menee enemmän tai vähemmän kiivailla tilanteilla. Maalipaikkoja tarjotaan molemmille, mutta paikkoja ei käytetä. KPV tekee tukun vaihtoja ja uusi debytanttikin saadaan, kun Aleksi Seppälä teki debyytin divarissa. Seppälä pääsi hyvin peliin mukaan ja pääsi hyvin joukkueeseen sisään.

KPV jatkaa karavaaniaan vielä yhden matkan verran, kun Vaasassa vastaan asettuu VIFK. Panokseton peli ei tule olemaan, sillä ottelussa taistellaan kolmannesta, ja jopa toisestakin sijasta. Kausi on mennyt nousujohteisesti ja alkutalven vaikeudet on selätetty ja piste i:n päälle halutaan viimeisestä pelistä. Ottelu on 97-ikäluokalle viimeinen junioripeli, joten hyvä muisto halutaan jättää.

Alla Lehojärven Jukan ottamia kuvia ottelusta.

8 - 0

KuPS/2, Kuopio
(5-0)
8'MaaliMäki Tatu
8'MaalisyöttöLindberg Joona
13'MaaliNyman Janne
13'MaalisyöttöLindberg Joona
13'2. maalisyöttöLehojärvi Aku
16'MaaliLindberg Joona
18'MaaliKänsälä Lasse
18'2. maalisyöttöLindberg Joona
23'MaaliPalosaari Valtteri
23'MaalisyöttöÄyhynmäki Antto
42'MaaliKänsälä Lasse
51'Vaihto ulosLehojärvi Aku
52'MaaliPalosaari Valtteri
52'MaalisyöttöMatilainen Lassi
52'2. maalisyöttöLindberg Joona
58'Vaihto sisäänMäki Tuomas
60'MaaliKänsälä Lasse
60'MaalisyöttöMäki Tuomas
66'Vaihto ulosPalosaari Valtteri
66'Vaihto sisäänSaastamoinen Jere
71'Vaihto ulosKänsälä Lasse
71'Vaihto sisäänHakasalo Joonas