Akatemia, Miesten nelonen

KPV - KPS  4 - 4

Santahaka tekonurmi

Akatemia ja KPS tasasivat pisteet vaihderikkaassa ottelussa!

Pimenevässä torstai illassa nähtiin viihdyttävä Nelosen paikalliskamppailu, kun Akatemia kohtasi Kokkolan Palloseuran. Akatemialla ottelussa ei ollut paineita, sillä nousu Kolmoseen varmistui edellisessä pelissä Rödsön Veikkoja vastaan. Ensimmäiset 20min olivat Akatemialta hyvää pelaamista. Ensimmäinen maali syntyi 13 minuutin kohdalla, kun Harri Hujanen keskitti ja Tatu Mäki puski pallon varmasti verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Jonatan Tynkkynen aloitti väkevän nousun puolesta kentästä pistäen koko KPS:n kentällisen kahville ja sijoitti pallon vasurillaan takanurkkaan. 2-0 maalin jälkeen pelin painopiste alkoi siirtymään KPS:lle ja Palloseura aloitti hieman yli kymmenen minuutin maaliputken kun, 25 minuutilla Niko Välisaari pisti hieman kyseenalaisen rankkarin sisään, vaikka Riku Uusikartano olikin saada vedon kiinni. Sitten koitti synkkä kaksi minuuttinen, kun Jani Salmi ja Mikael Nisula iskivät Palloseuran 2-3 johtoon.

Heti toisen puoliajan aluksi Akatemia joutui tekemään pelaajavaihdon, kun Juho Korkiakangas loukkasi avausjaksolla olkapäätään. Kentälle asteli B-juniori Miko Tornikoski Akatemia debyyttiinsä. Toisella puoliajalla Akatemia paransi peliään ja 66 minuutilla Emmanuel Anglilo iski pelin 3-3:een Harri Hujasen esityöstä. 70 minuutilla nähtiin toinen loukkaantuminen, kun Ville Erkkilä pyöräytti nilkkansa ympäri ja joutui tulemaan tuskaisen näköisenä vaihtoon. 77 minuutilla Akatemia hyökkäsi oikealta jaTuomas Hakala lähetti loistavan puolenvaihdon vasempaan laitaan David Mamerille. Mamer laittoin KPS puolustuksen kahville ja tälläsi pallon vasempaan alakulmaan. Lopussa nähtiinkin sitten draamaa. 90 minuutilla sekavasta tilanteesta KPS pelaaja nurin ja pallo jo toistamiseen pilkulle. Niko Välisaari ei taaskaan erehtynyt vaan laittoi pallon varmasti verkkoon. Vielä lisäajalla Akatemialla oli loistava mahdollisuus voittomaaliin, kun David Mamer pisti koko KPS joukkueen kahville ja pääsi laukomaan boxista. Veto kuitenkin meni hieman vasemmasta alakulmasta ohi ja ottelu päättyi heti tilanteen jälkeen.

'' Ekat 20 minuuttia ja toinen jakso olivat hyvää peliä, mutta ekan jakson puolessa välissä lopetettiin pelaaminen. Tunnin kohdalla alkoi vastustajan liike loppua ja oli mahdollisuus ratkaista peli. Vastustaja rokotti henkilökohtaisista virheistä ja pääsi mukaan peliin'' tuumi valmentaja Niko Kalliokoski ottelun jälkeen. Vielä erityismaininta debytanteille Miko Tornikoskelle ja Joona Lindbergille, sekä vaihdosta tulleelle David Mamerille. Ensi viikko onkin sarjan viimeinen, kun tiistaina mennään Sääripotkun vieraaksi Pihlajan Wembleylle ja sunnuntaina päätösotteluun Santahaan tekonurmelle saapuu OuHu Oulaisista.

4 - 4

KPS
(2-3)
13'MaaliMäki Tatu
13'MaalisyöttöHujanen Harri
15'VaroitusMäki Tatu
18'MaaliTynkkynen Jonatan
46'Vaihto ulosKorkiakangas Juho
46'Vaihto sisäänTornikoski Miko
55'Vaihto ulosMäki Tatu
55'Vaihto sisäänAngilo Emmanuel
66'MaaliAngilo Emmanuel
66'MaalisyöttöHujanen Harri
67'Vaihto ulosTynkkynen Jonatan
67'Vaihto ulosMalwal Daw
67'Vaihto sisäänLindberg Joona
67'Vaihto sisäänPolso Teemu
70'Vaihto ulosErkkilä Ville
70'Vaihto sisäänAl-Jubouri Ahmed
73'Vaihto ulosLaitinen Samu
73'Vaihto sisäänMamer David
77'MaaliMamer David
77'MaalisyöttöHakala Tuomas
88'Vaihto ulosByskata Niklas
88'Vaihto sisäänKalliokoski Niko
93'VaroitusHujanen Harri