Akatemia, Miesten nelonen

KPV - PeFF  6 - 0

Santahaka tekonurmi

Uski kipparoi 6-0(4-0) voiton

KPV akatemiassa kolme kautta ja 60 ottelua (harjoitusottelut mukaan lukien) pelannut Jani Uski siirtyy perjantaista lähtien takaisin jääkiekon pariin ja osallistuu jatkossa akatemiatapahtumiin Hermeksen valmennuspestistä liikenevällä ajalla. Tehoja Uskilla on kolmen kauden aikana tullut keskikentän pohjan / topparin tontilta jääkiekkotermein ilmaistuna 7 + 0 - ehkä hieman yllättävää Uskin jääkiekkouraa ajatellen. Siellähän hänet tunnettiin hyvänä maalisyöttöjen jakajana. Akatemiassa hän on ollut täydellinen joukkuepelaajana, josta nuoremmat ovat voineet ammentaa nöyryyttä joukkuetekemiseen.

Varmuuden vuoksi, jos ottelutapahtumia ei enää ehtisi tulla, Uskille lyötiin kapteeninauha käsivarteen ottelussa PeFFia vastaan.Tulos oli sen mukainen. Toppari Uskin johtama puolustus piti nollan ja lähinnä erikoistilanteista iskenyt hyökkäys tuotti kuusi osumaa.

Keväällä päädyttiin Pedersöressä tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-0 voittoon toisen jakson maaleilla, mutta nyt ei tehnyt millään lailla tiukkaa. Toisella jaksolla peli meni vähän liikaakin leikittelyksi, kun ahneus maaleihin katosi.

Avausjaksolla sen sijaan nähtiin hienoja osumia ja harvinainen hattutemppu. Nyt voidaan jo puhua aidosta hattutempusta, kun akatemian kolme ensimmäistä maalia 7.minuutilla, 13.minuutilla ja 22.minuutilla olivat täysin kopioita toisistaan. Harri Hujanen antoi vasemmalta puolelta kolme kertaa peräkkäin sisään kiertävän kovan kulmapotkun ja Niklas Byskata tuli vauhdilla palloihin puskien ne viidestä metristä sisään.

Neljäskin osuma syntyi samoilta holleilta. Tällä kertaa Hujanen antoi sivuvaparin vasemmalta. Nyt kukaan ei vain osunut palloon ja se meni yhdellä pompulla takanurkkaan.

Toisesta jaksosta ei jäänyt juuri muuta kerrottavaa kuin kaksi maalia. Daw Malwal runttasi viidestä metristä sisään Tuomas Hakalan purjehdittua päätyyn ja jaettua pallon taaksepäin. Jarno reinikainen puolestaan kikkaili pallon vasemmalta maalin eteen ja Jonathan Tynkkynen sijoitti hallitusti takanurkkaan.

Se oli akatemian kolmastoista sarjapeli ja kolmastoista voitto.

6 - 0

PeFF
(4-0)
7'MaaliByskata Niklas
7'MaalisyöttöHujanen Harri
13'MaaliByskata Niklas
13'MaalisyöttöHujanen Harri
22'MaaliByskata Niklas
22'MaalisyöttöHujanen Harri
24'MaaliHujanen Harri
57'MaaliMalwal Daw
57'MaalisyöttöHakala Tuomas
70'MaaliTynkkynen Jonatan
70'MaalisyöttöReinikainen Jarno